Зико: Меси је близу Марадоне!

Али нико није добар као Пеле! Један од најбољих бразилских играча свих времена, Зико, сматра да Лионел Меси не може да се пореди са Пелеом, који је по њему најбољи играч свих времена.

Фудбал 04.01.2019 | 20:00
Зико: Меси је близу Марадоне!
Зико, који је сада директор Кашиме Антлерс, каже да Меси може евентуално да се пореди са Марадоном, али да је "Ел Пибе" и даље испред аса Барселоне.

"Меси је близу Марадоне. То, по мом мишљењу, значи да не може да се пореди са Пелеом. И даље сматрам да је Марадона изнад Месија. Пеле је у своје време имао све карактеристике који један фудбалер треба да има. Буквално је имао све. Кад га је Бог створио, дао му је све што треба једном фудбалеру - брзину, снагу, импулсивност, технику, шутерске способности, игру главом, дриблинг, све то", каже Зико који је играо за Бразил 70. и 80. година прошлог века.

Колико је Пеле био добар, Зико наводи кроз пример игре главом.

"Мало ко је могао тако добро да скочи као он и удари лопту главом. Он је висок само 170. Основе су му савршене, био је мајстор са лоптом и господар ударца главом. Унапредио је тај ударац на много начина. Све што можете замислити код савршеног играча, Пеле је као фудбалер имао", додао је Зико.

По њему, постоји разлика и у освојеним трофејима.

"Меси има готово све, али не и Светски куп који Пеле има. То много значи. И Марадона је у своје време урадио много на клупском нивоу, као и Меси, али за разлику од њега и за Аргентину. Марадона је био првак света. Увек је блистао на великим такмичењима, чак и када Аргентина није била фаворит и са много звезда у тиму, као данас када их већина игра у Европи. Дијего није играо за тако снажан тим као што Меси игра сада. Он није уз себе имао Пикеа, Инијесту, Суареза, Ћавија или Нејмара", закључио је Зико.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар