Ziko: Mesi je blizu Maradone!

Ali niko nije dobar kao Pele! Jedan od najboljih brazilskih igrača svih vremena, Ziko, smatra da Lionel Mesi ne može da se poredi sa Peleom, koji je po njemu najbolji igrač svih vremena.

Fudbal 04.01.2019 | 20:00
Ziko: Mesi je blizu Maradone!
Ziko, koji je sada direktor Kašime Antlers, kaže da Mesi može eventualno da se poredi sa Maradonom, ali da je "El Pibe" i dalje ispred asa Barselone.

"Mesi je blizu Maradone. To, po mom mišljenju, znači da ne može da se poredi sa Peleom. I dalje smatram da je Maradona iznad Mesija. Pele je u svoje vreme imao sve karakteristike koji jedan fudbaler treba da ima. Bukvalno je imao sve. Kad ga je Bog stvorio, dao mu je sve što treba jednom fudbaleru - brzinu, snagu, impulsivnost, tehniku, šuterske sposobnosti, igru glavom, dribling, sve to", kaže Ziko koji je igrao za Brazil 70. i 80. godina prošlog veka.

Koliko je Pele bio dobar, Ziko navodi kroz primer igre glavom.

"Malo ko je mogao tako dobro da skoči kao on i udari loptu glavom. On je visok samo 170. Osnove su mu savršene, bio je majstor sa loptom i gospodar udarca glavom. Unapredio je taj udarac na mnogo načina. Sve što možete zamisliti kod savršenog igrača, Pele je kao fudbaler imao", dodao je Ziko.

Po njemu, postoji razlika i u osvojenim trofejima.

"Mesi ima gotovo sve, ali ne i Svetski kup koji Pele ima. To mnogo znači. I Maradona je u svoje vreme uradio mnogo na klupskom nivou, kao i Mesi, ali za razliku od njega i za Argentinu. Maradona je bio prvak sveta. Uvek je blistao na velikim takmičenjima, čak i kada Argentina nije bila favorit i sa mnogo zvezda u timu, kao danas kada ih većina igra u Evropi. Dijego nije igrao za tako snažan tim kao što Mesi igra sada. On nije uz sebe imao Pikea, Inijestu, Suareza, Ćavija ili Nejmara", zaključio je Ziko.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar