Бризбејн: Медведев елиминисао Марија! Надал одустао!

Шокантан пораз Едмунда! Британски тенисер, Енди Мари, није успео да се пласира у четврфинале турнира у Бризбејну, пошто је од њега био бољи Рус, Данил Медведев.  Лоше вести из Бризбејна: Надал се повукао, а Мари и Кецмановић изгубили.  Двојици великих асова повреде и даље стврају велике проблеме. Младог Србина зауставио нешто старији и далеко познатији Црногорац.

Тенис 02.01.2019 | 13:00
Бризбејн: Медведев елиминисао Марија! Надал одустао!
Медведев је славио са 7:5, 6:2 после сат и 23 минута игре, а Британцу је ово био први турнир од септембра.

Медведев, тренутно 16. играћ света, у четвртфиналу Бризбејна ће играти против Милоша Раонића који је пре тога елиминисао Миомира Кецмановића.

Лош дан имао је још један Британац. Кајл Едмунд је претрпео шокантан пораз од 185. тенисера света, Јапанца, Јасутаке Учијаме. 

Учијама је победио са 7:6, 6:4 и у четвртфиналу ће играти против Француза, Жеремија Шардија, који је био бољи од Аустралијанца, Ника Кирјоса. 

У четвртфинале су се пласирали и Григор Димитров и Кеи Нишикори. Њих двојица ће одмерити снаге у четвртфиналу.

Рафаел Надал није успео ни да започне турнир у Бризбејну, а Енди Мари можда боље и да није отварао ову 2019. Разлог код оба су проблеми са повредама које вуку дуже време.

Шпанац је објавио на конференцији за медије да ипак неће учествовати на овом турниру, пошто и даље осећа бол у бутини због које је и скратио минулу сезону. Циљ му је да буде што спремнији за надолазећи Аустралијан опен, те не жели да ризикује дужу паузу уколико дође до компликација. Све у свему, није добро.

Код Марија је проблем, чини се, још већи  пошто је у јутрошњем поразу у другом колу од младог Руса Данила Медведева, који је славио са 7:5 и 6:2, деловало као да и даље има великих проблема са кретањем, Узрок томе је кук који никако да се залечи и поред операције и дугачке, једногодишње паузе. Шкот се након победе у првом колу пожалио да болови нису нестали и да је велико питање како ће се ситуација даље одвијати. Штавише, лекар који га је оперисао и прати ситуацију, Џон Одонел је изразио скептицизам да би некадашњи први рекет света у догледно време могао да се врати на стазе старе славе.

А наш најталентованији тенисер, Миомир Кецмановић је такође завршио учешће на АТП 250 турниру у Бризбејну пошрто га је у два сета, са 6:3 и 7:6 (2) савладао канадски Црногорац, Милош Раонић. Победник овог дуела за пробој у полуфинале управо игра против Медведева.

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар