Brizbejn: Medvedev eliminisao Marija! Nadal odustao!

Šokantan poraz Edmunda! Britanski teniser, Endi Mari, nije uspeo da se plasira u četvrfinale turnira u Brizbejnu, pošto je od njega bio bolji Rus, Danil Medvedev.  Loše vesti iz Brizbejna: Nadal se povukao, a Mari i Kecmanović izgubili.  Dvojici velikih asova povrede i dalje stvraju velike probleme. Mladog Srbina zaustavio nešto stariji i daleko poznatiji Crnogorac.

Tenis 02.01.2019 | 13:00
Brizbejn: Medvedev eliminisao Marija! Nadal odustao!
Medvedev je slavio sa 7:5, 6:2 posle sat i 23 minuta igre, a Britancu je ovo bio prvi turnir od septembra.

Medvedev, trenutno 16. igrać sveta, u četvrtfinalu Brizbejna će igrati protiv Miloša Raonića koji je pre toga eliminisao Miomira Kecmanovića.

Loš dan imao je još jedan Britanac. Kajl Edmund je pretrpeo šokantan poraz od 185. tenisera sveta, Japanca, Jasutake Učijame. 

Učijama je pobedio sa 7:6, 6:4 i u četvrtfinalu će igrati protiv Francuza, Žeremija Šardija, koji je bio bolji od Australijanca, Nika Kirjosa. 

U četvrtfinale su se plasirali i Grigor Dimitrov i Kei Nišikori. Njih dvojica će odmeriti snage u četvrtfinalu.

Rafael Nadal nije uspeo ni da započne turnir u Brizbejnu, a Endi Mari možda bolje i da nije otvarao ovu 2019. Razlog kod oba su problemi sa povredama koje vuku duže vreme.

Španac je objavio na konferenciji za medije da ipak neće učestvovati na ovom turniru, pošto i dalje oseća bol u butini zbog koje je i skratio minulu sezonu. Cilj mu je da bude što spremniji za nadolazeći Australijan open, te ne želi da rizikuje dužu pauzu ukoliko dođe do komplikacija. Sve u svemu, nije dobro.

Kod Marija je problem, čini se, još veći  pošto je u jutrošnjem porazu u drugom kolu od mladog Rusa Danila Medvedeva, koji je slavio sa 7:5 i 6:2, delovalo kao da i dalje ima velikih problema sa kretanjem, Uzrok tome je kuk koji nikako da se zaleči i pored operacije i dugačke, jednogodišnje pauze. Škot se nakon pobede u prvom kolu požalio da bolovi nisu nestali i da je veliko pitanje kako će se situacija dalje odvijati. Štaviše, lekar koji ga je operisao i prati situaciju, Džon Odonel je izrazio skepticizam da bi nekadašnji prvi reket sveta u dogledno vreme mogao da se vrati na staze stare slave.

A naš najtalentovaniji teniser, Miomir Kecmanović je takođe završio učešće na ATP 250 turniru u Brizbejnu pošrto ga je u dva seta, sa 6:3 i 7:6 (2) savladao kanadski Crnogorac, Miloš Raonić. Pobednik ovog duela za proboj u polufinale upravo igra protiv Medvedeva.

Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar