Додик: Успјешна година иза нас

У сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву одржана је велика годишња конференција за новинаре предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика. На почетку годишње конференције, Додик се захвалио новинарима за сарадњу у прошлој години и најавио неке нове пројекте у 2019. години, те рекао да ће наставити да корачају крупним корацима и даље.

Босна и Херцеговина 30.12.2018 | 15:26
Додик: Успјешна година иза нас
"Крај године је вријеме да се сумирају важни догађаји из протекле године и да се најаве планови и пројекти за наредну годину. У протеклој кампањи је било и облика специјалног рата и недвосмислено је да је постојало мијешање страног фактора у изборни процес", рекао је Додик.
 
Он је додао да су Општи парламентарни избори обиљежили 2019. годину.
 
"Било је разних уплитања у прошлој години у изборни процес. Кад смо објелоданили да су Британци уложили велики новац за утицај на изборе, сви су нападали нас. Међутим ми у Републици Српској смо се бавили важним елементима живота. Бавили смо се инфраструктурним пројектима", изјавио је Додик.
 
Истакао је да је ова година била апсолутно најбоља по питању броју запослених у РС.

"Имамо повећање запослености за 2,2 одсто", додао је Додик.
 
Он је нагласио да је РС, у овој години која истиче, имала највеће ануитете за поврат зајмова.
 
"Наш ануитет у наредној години биће мањи за 240 милиона КМ што ће омогућити да наш буџет нормално функционише", поручио је Додик, те дода да ће у 2019. години циљ бити да просјечна плата буде 1.000 КМ.
 
Додао је да су у РС повећане пензије и да ће се повећавати и даље.
 
"Чинили смо све да завршимо започете инфраструктурне пројекте и могу да се похвалим да смо завршили аутопут '9 јануар', а наставићемо и радити на коридору до Дрине. Ову годину обиљежио је и пројекат изградње Болнице Србије, коју смо отворили", навео је Додик.

Предсједавајући Предсједништва БиХ је додао да се много радило да УКЦ Републике Српске поприми другу димензију.
 
"Објединили смо све клинике на једном мјесту. Настављамо и даље да радимо како би он био репрезентативан објекат", каже Додик.
 
Подсјетио је да је преко 130 милиона КМ имплементирано у све општине РС, те додао да је Влада Србије одобрила Републици Српској преко 20 милиона за реализацију пројеката.

Он је истакао да ће Република Српска радити на спречавању уласка миграната у БиХ, и додао да ће бити преузете ефикасне мјере да се од уласка миграната заштити Република Српска.
 
"Идуће године радићемо и на томе да се БиХ ријеши присуства високог представника као и да се прекине ангажман страних судија у Уставном суду", рекао је Додик.
 
Поручио је да ће Република Српска учинити све да обезбједи мир на овим просторима.

"Бавићемо се питањем остваривања стауса кандидата зе ЕУ и већ смо могли имати услове да о томе разговарамо да смо формирали Савјет министара. Али пошто смо земља апсурда и то питање се одужило. РС је конституисала власт и имплементирала изборне резултате и одрадила сав посао у вези са формирањем заједничких институција", нагласио је Додик.

Додик је на крају конференције пожелио свима срећну и успјешну нову 2019. годину и додао да ће Републике Српска учинити све да њени грађани овдје имају све што им је потребно.

Предсједавајући Предсједништва на питање везано за формирање СМБИХ рекао је да предсједавајући треба да буде из реда српског народа, те да то буде Зоран Тегелтија.

"РС ће дати своје приједлоге, онако како јој то припада. Важно је још једном нагласити да тамо гдје он борави мора да буде обиљежје Републике Српске", подвукао је још једном Додик.

Додик је одговарајући на новинарско питање да ли је одлучено ко ће га обезбјеђивати у Сарајеву, одговорио је да је то одавно јасна ствар, те да ће га обезбјеђивати Министарство унутрашњих послова Републике Српске.
 
"Уколико то неко буде оспоравао и не морам да идем у Сарајево. Неће ме нико чувати у кога немам повјерења", подвукао је Додик.
 
Додик је изјавио да је за било којег грађанина БиХ важно да у евентуалном глобалном сукобу ова земља не буде сврстана и да не буде дио за поткусуривање и експеримент, јер у таквим ситуацијама увијек највише настрадају најмањи.

"То је моја логика, али логика и политика морају да иду заједно. У овом погледу поново ћу се врати на одлуку парламента Српске и она ће бити одлучујућа у везо са питањем нашег учешћа у војним савезима", рекао је Додик данас на великој годишњој конференцији за новинаре у сједишту Републике Српске Источном Сарајеву. 
 
Додик је нагласио да су глобални односи у свијету значајно поремећени, примијетан је раст конфронтација и да се велике силе додатно наоружавају, па многи аналитичари сматрају да не треба искључити могући војни сукоб најмоћнијих војних сила на свијету. 
 
"Политика коју ћемо спроводити у наредној години је политика војне неутралности. Ви знате да је Народна скупштина Републике Српске донијела резолуцију у којој је Српску сврстала у простор који ће се борити за војну неутралност и ја ту политику нећу дерогирати и нећу је мијењати. Та политика остаје основа мог дјеловања", поручио је Додик. 
 
Он је подсјетио да је Народна Скупштина Републике Српске у Уставу БиХ у систему одлучивања препозната као мјесто коначне одлуке под системом виталног националног интереса. 
 
"Као члан Предсједништва који долази из Републике Српске, нисам спреман ниједног тренутка да предузмем било коју мјеру, пред било којим ауторитетом, да промијеним одлуку Народне скупштине Српске, тако да ће та одлука и та политика војне неутралности бити у функцији свих оних који долазе из Српске", закључио је Додик.
 

(Вијести)

Коментари / 59

Оставите коментар
Name

Игор

30.12.2018 14:29

Свака част. Швица . Хахахаха Ни британци вам ниста не могу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА

30.12.2018 15:11

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА, да није овога лика човјек се неби овако слатко насмијо...

Name

Шта рече?

30.12.2018 15:26

Извали човјек и остаде жив!

Name

МК

30.12.2018 16:09

КАДА РИЈЕСИТЕ УБИСТВО ДАВИДА ДРАГИЦЕВИЦА МЛАДИЦА ОД 21 Г КОЈИ ЈЕ УБИЈЕН У СРЦУ Р.СРПСКЕ ТАДА ГОВНО ЈЕДНО МОЗЕС РЕЦИ ДА ЈЕ УСПЈЕСНА ГОДИНА А ПАРЕ СУ ВАМ СВИМА ПОМУТИЛЕ РАЗУМ И ПОСТАЛИ СТЕ НЕЉУДСКА БИЦА НА ОВОЈ ПЛАНЕТИ

Name

аналитик

30.12.2018 16:32

Да ли могуће да додик има 3, 6 милијарди покрадених.

Name

Лалица

31.12.2018 10:11

Па како за кога. За њега сигурно јесте!?!?

Name

Снежана

31.12.2018 11:03

Успјешна је за тебе и твоје тајкуне. То јд тачно. Народ никад није живио горе, више радио, а мање имао. Ако се успјех државе мјери у новцу које си покрао, онда је баш била успјешна година.

Name

Др

31.12.2018 18:18

Успјесна да да. Успјесно си све унистио

Name

Ајдеее!

30.12.2018 14:30

Ооо, бакировац, како си? Је ли слатка каХва у Сарајву, м?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

30.12.2018 14:31

Тајо нас. Зивио ти нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

30.12.2018 15:21

У цему успјесна у криминалу..

Name

Нема ста успјех вам је средње име

30.12.2018 14:34

За сада успјесно кријете криминал у геодетској управи тактиком сто гори и неспособнији то бољи. Али нецете дуго. Бивса полицајка сигурно ради за обје стране (и твоју и Лукацеву, а није искљуцено и да се покусава спасити на некој трецој страни, а мали дебели ти је глуп ко тоцило)

ОДГОВОРИТЕ
Name

кумић

30.12.2018 16:06

Станковић-кумић Дудиков приватизовао Геодетску-РУГИП, ведри и запошљава за паре, без кретена ништа не смију платити, оформио одјел министарства финансија у РУГИП са 50 упосленика, а требају 4 са ССС.

Name

Јесте

30.12.2018 14:34

Накуповало се папака,узела се свс власт куповином пензионера и будала...и таман кад вам је кренуло долази до изразаја васа глупост и идиотизам.Склањате одар мртвом дјетету....јбг време је да видите колико је нас које ти васи васарски избори не танимају.А дирате у једног од нас.Па неце да мозе.Ми смо Борац,не Игокеа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

30.12.2018 14:34

Бозе сацувај и саклони, успесна година?, да ли бурле намерава да у следецој години будемо јос успеснији, теско нама ако дрзава буде "успесна".

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОКИ

30.12.2018 14:35

Убицо вецерас сте готови.Све це бити у пепелу зграда Мупа владе и палата!✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

30.12.2018 15:09

Боли њега уво за то...он је узео наше паре и однио их далеко одавде.

Name

Ко ?

30.12.2018 22:33

Никад се то неце деситит, вјеруј. Људи се крију иза коментара умјесто да масовно изадју на улицама БЛ, као сто се ради на западу.

Name

ГОРАН

30.12.2018 14:37

Сви на трг вечерас и све попалити од институција Муп владу и палату! Идемо до краја!✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

30.12.2018 16:51

"Уцини бар један погресан корак",пс цекамо!!!

Name

Владана

30.12.2018 14:38

Теби је свака нова година успјеснија од предтходне...сваке године све висе народних пара украдес... Цаусеску ти није раван, искрено се надам да цес заврсицес као он па да и нама једна нова година буде успјесна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

проинтер

30.12.2018 14:38

Јест успешна за тебе лично и твије помагаче, министре, директоре, тајкуне. Година наставка пропасти, мангупе државни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

30.12.2018 14:39

Само питам постовани предједнице јесил заврсио са црном књигом .Ако је Давид био последњи са те књиге да планирам који викенд или празник да обидјем фамилију и родно огњисте. Добро би било да у свом извјестају закљуцис ту црну књигу мислим да би тада Давор остао сам мозда би се и слозио са Вама. Ипак је Давор Велики и зна он да не мозе да врати свог андјела али у многим андјелима у групи ПРАВДА ЗА ДАВИДА види свог Давида. Он се бори за остале андјеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

30.12.2018 14:39

Свака цаст , једини цовек који мозе бих дици на ноге али тога нису свесни ни муслимани ни хрвати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

30.12.2018 14:45

Да...рецимо,"вјерујемо" да јесте! Било би добро, да сте ви политичари мање слави и да дате простора млађима,да чујете и уважите и другачије,да створите консензус мишљења и идеја,да успоставите ниво толеранције ,да сузбијете вашу свијету и волшебну "памет" којом засјењујете све што добро и мудро у себи имају ови људи који живе на овим просторима...испаде да све знате и да сте једино ви ти који нешто знате....због тог одоше они који би нешто и хтјели...и тамо гдје би требало да се нешто рјешава не признате сем своје....корумпирани сте и гурате само оне који можете да трчите,ви то можда не примијетите,али то је преуочљиво....гдје су Сенати,национални савјети, сви они који имају нешто да дају ....имате А НУС која је скуп пензионера која гледа само да што дуже зарађују и бесплатно живе.....врховни бог који хоће све да се пита је Рудоња,и само што не искочи из лонца....доста је....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЛАКАХА,

30.12.2018 14:46

За вас педесетак пуно успјешна. Јутутунцима како буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арена

30.12.2018 14:47

Успјесно си купио изборе лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

30.12.2018 14:47

Водитељица га ословљава са "Васа Екселенцијо"ха,ха,. У којем својству он одрзава ово...приватном?Од новинара неколико улизица...нпр.Црквењак,из Војковица....спрдња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

30.12.2018 14:48

Успјешна за тебе и твоју породицу.И за папке око тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

30.12.2018 14:52

Добра успјесна година за тебе и твоје послуснике докле висе преваре народа знаци да сте се нај висе богатили у овој години не на постен нацин отето це се вратити народу од којих сте узели а ви у цузи тад це вам бити велики успјех.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

30.12.2018 14:56

Петоколонаси како сте просли на конференцији , љутите се . Објављујете глупости , писете сваста , дозвољавате тамо неким блогерима да се експонирају и кад вам неко то казе у лице љутите се ко мала дјеца , оузбиљие се мало и вратите се постеном послу , кад вас престану плацати енглези а гледаоци дигну руке од вас , ста цете онда ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колико ме сјецање слузи...

30.12.2018 15:25

Ко је 1997. године био петоколонас? Био сам на војној академији када нам је лицно генерал Гверо прицао ста радите од српских војника. Стоко петоколонаска, ви сте припремили терен за хапсење српских генерала. Ви сте продали Брцко и подијелили Републику Српску на два дијела. У слуцају отцјепљења који би се дио одцијепио истоцни или западни?

Name

Михајло

30.12.2018 14:56

Ти мозес послије овакве год сабирати колико сте украли од народа а раја сиротиња једва презивљава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИНСПЕКТОР ТИТОВ

30.12.2018 14:58

РС влада мафија на челу са великим Бајом; кредитна, банкарска, земљишна, софтверска, шумска, грађевинска, образовна и др.подмафије. Све је у функцији пљачке, све је скоро познато косу мафијаши и помагачи, али треба масован покрет да се режим збаци, али нема вође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

30.12.2018 15:05

Ми не знамо како нам је. Додик ће нама да саопшти како живимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

30.12.2018 15:06

То Миле легендо не дај дусманима да русе Републику Српску....

ОДГОВОРИТЕ
Name

6

30.12.2018 15:30

Он није ни стварао РС..

Name

Еро

30.12.2018 15:10

Успјесна година за нама. Нема ста дефинитивно луд цовјек. Ал дефинитивно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

30.12.2018 15:11

Ваша новинарка је одржала историјски час овом мајмуну свака јој част, али шта вриједни мајмуну говорити. Остаје мајмун они његов цопор

ОДГОВОРИТЕ
Name

бане

30.12.2018 15:13

Ја за 6 година добио 10 мараца месецно

ОДГОВОРИТЕ
Name

спиелберг

30.12.2018 15:13

Мозете ви писати сваста, али због њега неце бити добро ни Републици Српској, а бгми ни БХ и Србија. Постацемо таоци једног цовјека и његових слуга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један од пет милиона

30.12.2018 15:17

Поздрав за вољеног нам пресједника.Много успјеха у Новој Години како на личном плану тако и у обављању државничких активности. ПС Миле размисли да БН натераш да се региструје као страна агентура која ради на британски погон.Односно марке .фунте и доларе. Свкако није телевизија са израженим патриотским и србским осјећајем сто је некад била. Несто од оних фунти и долара за сузбијање малигног руског утицаја је заврсило у дзеповима и ових објективних новинара. Бар размисли о томе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратко

30.12.2018 15:32

Свака часте Миле свака ти на мјесту.

Name

Пеада.УБИЦА.УБИЦА.УБИЦА.УБИЦА

31.12.2018 00:47

УБИЦА.УБИЦА

Name

6

30.12.2018 15:20

Срам те било Милораде по цему усјесна...срами се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеј

31.12.2018 07:27

Немој тако сестице. Мозда цовек говори за себе... у мнозини. А народ,к`о народ, опет не разуме ниста.

Name

Блабла

30.12.2018 15:29

Не мислим да је била нешто претјерано успјешна, али знам сигурно да би била катастрофална да је, не дао Бог добри, којим случајем опозиција у ситуацији да било шта одлучује!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

30.12.2018 15:31

Човјек јутро позлило на пијаци око 4 сата и позивају хитну ,они кажу не можемо доћи довезите га ви , ко да добезе? Људи Ил су пуни робе ил на радном месту радници на пијаци . Одвезао га радник пијаце . Човјеку можда у животу први пут затребала хитна и нема. Какав утисак има тај човјек а и сви ми који смо били на пијаци. Нема државе, нема а Додик као напредак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти Ру Ти Ру

30.12.2018 18:52

Да здравствено осигурање плацате неком приватнику, хитна би досла у рекордном року, а овако посто плацате ,,њему,,........

Name

поп

30.12.2018 15:34

Имас ли ти Миле тестисе па да сам изадјес у град да поприцас са народом.попијес кафицу.цега се бојис постењацино цувају те криминалци.какав је твој зивот зивис као у затвору.или се мозда прилагодјавас за овај нови затвор сто правис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

30.12.2018 16:10

НОВИ ПРОЈЕКТИ...? ИЛ ТИ У ПРЕВОДУ..НОВЕ КРАЂЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоогл

30.12.2018 16:11

АЛА ВИЦА ПО ЦЕМУ УСПИЈЕСНАПО УБИСТВИМА КОРУПЦИЈИ КРИМИНАЛУ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

30.12.2018 16:28

А поцему уе успјесна говно лоповско покрадосте и бога и оца све сте приватизирали скоро 50% фирми унистили а себи отворили или направили куце виле хотеле станове возне паркове е дабогда вам то и на онај свјет требало олоси једни фукаре сецикезе убице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

30.12.2018 16:32

МИЛОКРАДУ И МАФИЈИ ОКО ЊЕГА И ЈЕСТЕ УСПЈЕСНА ЊИМА ЈЕ ОВА КОЛОНИЈА РС ДОБРА ЈЕР СЕ БОГАТЕ И ПЉАЦКАЈУ ЈЕ СВАКИ ДАН,ИСТО КАО И БАНДА У ФЕДЕРАЦИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

30.12.2018 17:26

Наравно да је свака година успјесна за вас кроз лоповлук, манипулација, криминал и лази. Мислим да вам у 2019. крај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ддддд

30.12.2018 19:09

јесте за вас успјесна година за Нас јад И бједа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оо

30.12.2018 19:19

О даа за тебее и твојеее паразитеееее!али за народ тескааа и претескаааааа!!!!! Одеее младостттттт одеее народ!!!а ви паразитии дрзавни и пљацкаросииинародаааа узиватеееее у томе свемууу фујјјјјјјјјјјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахах

30.12.2018 22:17

Смањили незапосленост. Побијегли људи вани. Напријед само. иИ јос боље повецајте и привредницима струју. Наравно и обицном народу. Ста це овде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

31.12.2018 21:37

Успјесно се дрзава празни.

ОДГОВОРИТЕ