Dodik: Uspješna godina iza nas

U sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu održana je velika godišnja konferencija za novinare predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Na početku godišnje konferencije, Dodik se zahvalio novinarima za saradnju u prošloj godini i najavio neke nove projekte u 2019. godini, te rekao da će nastaviti da koračaju krupnim koracima i dalje.

Bosna i Hercegovina 30.12.2018 | 15:26
Dodik: Uspješna godina iza nas
"Kraj godine je vrijeme da se sumiraju važni događaji iz protekle godine i da se najave planovi i projekti za narednu godinu. U protekloj kampanji je bilo i oblika specijalnog rata i nedvosmisleno je da je postojalo miješanje stranog faktora u izborni proces", rekao je Dodik.
 
On je dodao da su Opšti parlamentarni izbori obilježili 2019. godinu.
 
"Bilo je raznih uplitanja u prošloj godini u izborni proces. Kad smo objelodanili da su Britanci uložili veliki novac za uticaj na izbore, svi su napadali nas. Međutim mi u Republici Srpskoj smo se bavili važnim elementima života. Bavili smo se infrastrukturnim projektima", izjavio je Dodik.
 
Istakao je da je ova godina bila apsolutno najbolja po pitanju broju zaposlenih u RS.

"Imamo povećanje zaposlenosti za 2,2 odsto", dodao je Dodik.
 
On je naglasio da je RS, u ovoj godini koja ističe, imala najveće anuitete za povrat zajmova.
 
"Naš anuitet u narednoj godini biće manji za 240 miliona KM što će omogućiti da naš budžet normalno funkcioniše", poručio je Dodik, te doda da će u 2019. godini cilj biti da prosječna plata bude 1.000 KM.
 
Dodao je da su u RS povećane penzije i da će se povećavati i dalje.
 
"Činili smo sve da završimo započete infrastrukturne projekte i mogu da se pohvalim da smo završili autoput '9 januar', a nastavićemo i raditi na koridoru do Drine. Ovu godinu obilježio je i projekat izgradnje Bolnice Srbije, koju smo otvorili", naveo je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je dodao da se mnogo radilo da UKC Republike Srpske poprimi drugu dimenziju.
 
"Objedinili smo sve klinike na jednom mjestu. Nastavljamo i dalje da radimo kako bi on bio reprezentativan objekat", kaže Dodik.
 
Podsjetio je da je preko 130 miliona KM implementirano u sve opštine RS, te dodao da je Vlada Srbije odobrila Republici Srpskoj preko 20 miliona za realizaciju projekata.

On je istakao da će Republika Srpska raditi na sprečavanju ulaska migranata u BiH, i dodao da će biti preuzete efikasne mjere da se od ulaska migranata zaštiti Republika Srpska.
 
"Iduće godine radićemo i na tome da se BiH riješi prisustva visokog predstavnika kao i da se prekine angažman stranih sudija u Ustavnom sudu", rekao je Dodik.
 
Poručio je da će Republika Srpska učiniti sve da obezbjedi mir na ovim prostorima.

"Bavićemo se pitanjem ostvarivanja stausa kandidata ze EU i već smo mogli imati uslove da o tome razgovaramo da smo formirali Savjet ministara. Ali pošto smo zemlja apsurda i to pitanje se odužilo. RS je konstituisala vlast i implementirala izborne rezultate i odradila sav posao u vezi sa formiranjem zajedničkih institucija", naglasio je Dodik.

Dodik je na kraju konferencije poželio svima srećnu i uspješnu novu 2019. godinu i dodao da će Republike Srpska učiniti sve da njeni građani ovdje imaju sve što im je potrebno.

Predsjedavajući Predsjedništva na pitanje vezano za formiranje SMBIH rekao je da predsjedavajući treba da bude iz reda srpskog naroda, te da to bude Zoran Tegeltija.

"RS će dati svoje prijedloge, onako kako joj to pripada. Važno je još jednom naglasiti da tamo gdje on boravi mora da bude obilježje Republike Srpske", podvukao je još jednom Dodik.

Dodik je odgovarajući na novinarsko pitanje da li je odlučeno ko će ga obezbjeđivati u Sarajevu, odgovorio je da je to odavno jasna stvar, te da će ga obezbjeđivati Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.
 
"Ukoliko to neko bude osporavao i ne moram da idem u Sarajevo. Neće me niko čuvati u koga nemam povjerenja", podvukao je Dodik.
 
Dodik je izjavio da je za bilo kojeg građanina BiH važno da u eventualnom globalnom sukobu ova zemlja ne bude svrstana i da ne bude dio za potkusurivanje i eksperiment, jer u takvim situacijama uvijek najviše nastradaju najmanji.

"To je moja logika, ali logika i politika moraju da idu zajedno. U ovom pogledu ponovo ću se vrati na odluku parlamenta Srpske i ona će biti odlučujuća u vezo sa pitanjem našeg učešća u vojnim savezima", rekao je Dodik danas na velikoj godišnjoj konferenciji za novinare u sjedištu Republike Srpske Istočnom Sarajevu. 
 
Dodik je naglasio da su globalni odnosi u svijetu značajno poremećeni, primijetan je rast konfrontacija i da se velike sile dodatno naoružavaju, pa mnogi analitičari smatraju da ne treba isključiti mogući vojni sukob najmoćnijih vojnih sila na svijetu. 
 
"Politika koju ćemo sprovoditi u narednoj godini je politika vojne neutralnosti. Vi znate da je Narodna skupština Republike Srpske donijela rezoluciju u kojoj je Srpsku svrstala u prostor koji će se boriti za vojnu neutralnost i ja tu politiku neću derogirati i neću je mijenjati. Ta politika ostaje osnova mog djelovanja", poručio je Dodik. 
 
On je podsjetio da je Narodna Skupština Republike Srpske u Ustavu BiH u sistemu odlučivanja prepoznata kao mjesto konačne odluke pod sistemom vitalnog nacionalnog interesa. 
 
"Kao član Predsjedništva koji dolazi iz Republike Srpske, nisam spreman nijednog trenutka da preduzmem bilo koju mjeru, pred bilo kojim autoritetom, da promijenim odluku Narodne skupštine Srpske, tako da će ta odluka i ta politika vojne neutralnosti biti u funkciji svih onih koji dolaze iz Srpske", zaključio je Dodik.
 

(Vijesti)

Komentari / 59

Ostavite komentar
Name

Igor

30.12.2018 14:29

Svaka čast. Švica . Hahahaha Ni britanci vam nista ne mogu .

ODGOVORITE
Name

ROMANIJA

30.12.2018 15:11

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, da nije ovoga lika čovjek se nebi ovako slatko nasmijo...

Name

Šta reče?

30.12.2018 15:26

Izvali čovjek i ostade živ!

Name

MK

30.12.2018 16:09

KADA RIJESITE UBISTVO DAVIDA DRAGICEVICA MLADICA OD 21 G KOJI JE UBIJEN U SRCU R.SRPSKE TADA GOVNO JEDNO MOZES RECI DA JE USPJESNA GODINA A PARE SU VAM SVIMA POMUTILE RAZUM I POSTALI STE NELJUDSKA BICA NA OVOJ PLANETI

Name

analitik

30.12.2018 16:32

Da li moguće da dodik ima 3, 6 milijardi pokradenih.

Name

Lalica

31.12.2018 10:11

Pa kako za koga. Za njega sigurno jeste!?!?

Name

Snežana

31.12.2018 11:03

Uspješna je za tebe i tvoje tajkune. To jd tačno. Narod nikad nije živio gore, više radio, a manje imao. Ako se uspjeh države mjeri u novcu koje si pokrao, onda je baš bila uspješna godina.

Name

Dr

31.12.2018 18:18

Uspjesna da da. Uspjesno si sve unistio

Name

Aјдеее!

30.12.2018 14:30

Ооо, бакировац, како си? Је ли слатка каХва у Сарајву, м?

ODGOVORITE
Name

Bravo

30.12.2018 14:31

Tajo nas. Zivio ti nama

ODGOVORITE
Name

Hm

30.12.2018 15:21

U cemu uspjesna u kriminalu..

Name

Nema sta uspjeh vam je srednje ime

30.12.2018 14:34

Za sada uspjesno krijete kriminal u geodetskoj upravi taktikom sto gori i nesposobniji to bolji. Ali necete dugo. Bivsa policajka sigurno radi za obje strane (i tvoju i Lukacevu, a nije iskljuceno i da se pokusava spasiti na nekoj trecoj strani, a mali debeli ti je glup ko tocilo)

ODGOVORITE
Name

kumić

30.12.2018 16:06

Stanković-kumić Dudikov privatizovao Geodetsku-RUGIP, vedri i zapošljava za pare, bez kretena ništa ne smiju platiti, oformio odjel ministarstva finansija u RUGIP sa 50 uposlenika, a trebaju 4 sa SSS.

Name

Jeste

30.12.2018 14:34

Nakupovalo se papaka,uzela se svs vlast kupovinom penzionera i budala...i taman kad vam je krenulo dolazi do izrazaja vasa glupost i idiotizam.Sklanjate odar mrtvom djetetu....jbg vreme je da vidite koliko je nas koje ti vasi vasarski izbori ne tanimaju.A dirate u jednog od nas.Pa nece da moze.Mi smo Borac,ne Igokea...

ODGOVORITE
Name

Ratko

30.12.2018 14:34

Boze sacuvaj i sakloni, uspesna godina?, da li burle namerava da u sledecoj godini budemo jos uspesniji, tesko nama ako drzava bude "uspesna".

ODGOVORITE
Name

BOKI

30.12.2018 14:35

Ubico veceras ste gotovi.Sve ce biti u pepelu zgrada Mupa vlade i palata!✊✊✊

ODGOVORITE
Name

Jaffa

30.12.2018 15:09

Boli njega uvo za to...on je uzeo naše pare i odnio ih daleko odavde.

Name

Ko ?

30.12.2018 22:33

Nikad se to nece desitit, vjeruj. Ljudi se kriju iza komentara umjesto da masovno izadju na ulicama BL, kao sto se radi na zapadu.

Name

ГОРАН

30.12.2018 14:37

Сви на трг вечерас и све попалити од институција Муп владу и палату! Идемо до краја!✊✊✊

ODGOVORITE
Name

Neso Republika Srpska

30.12.2018 16:51

"Ucini bar jedan pogresan korak",ps cekamo!!!

Name

Vladana

30.12.2018 14:38

Tebi je svaka nova godina uspjesnija od predthodne...svake godine sve vise narodnih para ukrades... Causesku ti nije ravan, iskreno se nadam da ces zavrsices kao on pa da i nama jedna nova godina bude uspjesna.

ODGOVORITE
Name

prointer

30.12.2018 14:38

Jest uspešna za tebe lično i tvije pomagače, ministre, direktore, tajkune. Godina nastavka propasti, mangupe državni...

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

30.12.2018 14:39

Samo pitam postovani predjednice jesil zavrsio sa crnom knjigom .Ako je David bio poslednji sa te knjige da planiram koji vikend ili praznik da obidjem familiju i rodno ognjiste. Dobro bi bilo da u svom izvjestaju zakljucis tu crnu knjigu mislim da bi tada Davor ostao sam mozda bi se i slozio sa Vama. Ipak je Davor Veliki i zna on da ne moze da vrati svog andjela ali u mnogim andjelima u grupi PRAVDA ZA DAVIDA vidi svog Davida. On se bori za ostale andjele.

ODGOVORITE
Name

Joja

30.12.2018 14:39

Svaka cast , jedini covek koji moze bih dici na noge ali toga nisu svesni ni muslimani ni hrvati

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

30.12.2018 14:45

Da...recimo,"vjerujemo" da jeste! Bilo bi dobro, da ste vi političari manje slavi i da date prostora mlađima,da čujete i uvažite i drugačije,da stvorite konsenzus mišljenja i ideja,da uspostavite nivo tolerancije ,da suzbijete vašu svijetu i volšebnu "pamet" kojom zasjenjujete sve što dobro i mudro u sebi imaju ovi ljudi koji žive na ovim prostorima...ispade da sve znate i da ste jedino vi ti koji nešto znate....zbog tog odoše oni koji bi nešto i htjeli...i tamo gdje bi trebalo da se nešto rješava ne priznate sem svoje....korumpirani ste i gurate samo one koji možete da trčite,vi to možda ne primijetite,ali to je preuočljivo....gdje su Senati,nacionalni savjeti, svi oni koji imaju nešto da daju ....imate A NUS koja je skup penzionera koja gleda samo da što duže zarađuju i besplatno žive.....vrhovni bog koji hoće sve da se pita je Rudonja,i samo što ne iskoči iz lonca....dosta je....

ODGOVORITE
Name

BALAKAHA,

30.12.2018 14:46

Za vas pedesetak puno uspješna. Jututuncima kako bude.

ODGOVORITE
Name

Arena

30.12.2018 14:47

Uspjesno si kupio izbore lopove.

ODGOVORITE
Name

guz

30.12.2018 14:47

Voditeljica ga oslovljava sa "Vasa Ekselencijo"ha,ha,. U kojem svojstvu on odrzava ovo...privatnom?Od novinara nekoliko ulizica...npr.Crkvenjak,iz Vojkovica....sprdnja.

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

30.12.2018 14:48

Uspješna za tebe i tvoju porodicu.I za papke oko tebe.

ODGOVORITE
Name

Realno

30.12.2018 14:52

Dobra uspjesna godina za tebe i tvoje poslusnike dokle vise prevare naroda znaci da ste se naj vise bogatili u ovoj godini ne na posten nacin oteto ce se vratiti narodu od kojih ste uzeli a vi u cuzi tad ce vam biti veliki uspjeh.

ODGOVORITE
Name

Petar

30.12.2018 14:56

Petokolonasi kako ste prosli na konferenciji , ljutite se . Objavljujete gluposti , pisete svasta , dozvoljavate tamo nekim blogerima da se eksponiraju i kad vam neko to kaze u lice ljutite se ko mala djeca , ouzbiljie se malo i vratite se postenom poslu , kad vas prestanu placati englezi a gledaoci dignu ruke od vas , sta cete onda ?

ODGOVORITE
Name

Koliko me sjecanje sluzi...

30.12.2018 15:25

Ko je 1997. godine bio petokolonas? Bio sam na vojnoj akademiji kada nam je licno general Gvero pricao sta radite od srpskih vojnika. Stoko petokolonaska, vi ste pripremili teren za hapsenje srpskih generala. Vi ste prodali Brcko i podijelili Republiku Srpsku na dva dijela. U slucaju otcjepljenja koji bi se dio odcijepio istocni ili zapadni?

Name

Mihajlo

30.12.2018 14:56

Ti mozes poslije ovakve god sabirati koliko ste ukrali od naroda a raja sirotinja jedva prezivljava.

ODGOVORITE
Name

INSPEKTOR TITOV

30.12.2018 14:58

RS vlada mafija na čelu sa velikim Bajom; kreditna, bankarska, zemljišna, softverska, šumska, građevinska, obrazovna i dr.podmafije. Sve je u funkciji pljačke, sve je skoro poznato kosu mafijaši i pomagači, ali treba masovan pokret da se režim zbaci, ali nema vođe.

ODGOVORITE
Name

Jelena

30.12.2018 15:05

Mi ne znamo kako nam je. Dodik će nama da saopšti kako živimo.

ODGOVORITE
Name

Dragutin

30.12.2018 15:06

To Mile legendo ne daj dusmanima da ruse Republiku Srpsku....

ODGOVORITE
Name

6

30.12.2018 15:30

On nije ni stvarao RS..

Name

Ero

30.12.2018 15:10

Uspjesna godina za nama. Nema sta definitivno lud covjek. Al definitivno..

ODGOVORITE
Name

Bole

30.12.2018 15:11

Vaša novinarka je održala istorijski čas ovom majmunu svaka joj čast, ali šta vrijedni majmunu govoriti. Ostaje majmun oni njegov copor

ODGOVORITE
Name

bane

30.12.2018 15:13

Ja za 6 godina dobio 10 maraca mesecno

ODGOVORITE
Name

spielberg

30.12.2018 15:13

Mozete vi pisati svasta, ali zbog njega nece biti dobro ni Republici Srpskoj, a bgmi ni BH i Srbija. Postacemo taoci jednog covjeka i njegovih sluga.

ODGOVORITE
Name

Jedan od pet miliona

30.12.2018 15:17

Pozdrav za voljenog nam presjednika.Mnogo uspjeha u Novoj Godini kako na ličnom planu tako i u obavljanju državničkih aktivnosti. PS Mile razmisli da BN nateraš da se registruje kao strana agentura koja radi na britanski pogon.Odnosno marke .funte i dolare. Svkako nije televizija sa izraženim patriotskim i srbskim osjećajem sto je nekad bila. Nesto od onih funti i dolara za suzbijanje malignog ruskog uticaja je zavrsilo u dzepovima i ovih objektivnih novinara. Bar razmisli o tome .

ODGOVORITE
Name

ratko

30.12.2018 15:32

Svaka časte Mile svaka ti na mjestu.

Name

Peada.UBICA.UBICA.UBICA.UBICA

31.12.2018 00:47

UBICA.UBICA

Name

6

30.12.2018 15:20

Sram te bilo Milorade po cemu usjesna...srami se

ODGOVORITE
Name

Hej

31.12.2018 07:27

Nemoj tako sestice. Mozda covek govori za sebe... u mnozini. A narod,k`o narod, opet ne razume nista.

Name

Блабла

30.12.2018 15:29

Не мислим да је била нешто претјерано успјешна, али знам сигурно да би била катастрофална да је, не дао Бог добри, којим случајем опозиција у ситуацији да било шта одлучује!

ODGOVORITE
Name

@Роки

30.12.2018 15:31

Човјек јутро позлило на пијаци око 4 сата и позивају хитну ,они кажу не можемо доћи довезите га ви , ко да добезе? Људи Ил су пуни робе ил на радном месту радници на пијаци . Одвезао га радник пијаце . Човјеку можда у животу први пут затребала хитна и нема. Какав утисак има тај човјек а и сви ми који смо били на пијаци. Нема државе, нема а Додик као напредак.

ODGOVORITE
Name

Ti Ru Ti Ru

30.12.2018 18:52

Da zdravstveno osiguranje placate nekom privatniku, hitna bi dosla u rekordnom roku, a ovako posto placate ,,njemu,,........

Name

pop

30.12.2018 15:34

Imas li ti Mile testise pa da sam izadjes u grad da popricas sa narodom.popijes kaficu.cega se bojis postenjacino cuvaju te kriminalci.kakav je tvoj zivot zivis kao u zatvoru.ili se mozda prilagodjavas za ovaj novi zatvor sto pravis.

ODGOVORITE
Name

XXL

30.12.2018 16:10

NOVI PROJEKTI...? IL TI U PREVODU..NOVE KRAĐE..

ODGOVORITE
Name

Googl

30.12.2018 16:11

ALA VICA PO CEMU USPIJESNAPO UBISTVIMA KORUPCIJI KRIMINALU....

ODGOVORITE
Name

brecalo

30.12.2018 16:28

A pocemu ue uspjesna govno lopovsko pokradoste i boga i oca sve ste privatizirali skoro 50% firmi unistili a sebi otvorili ili napravili kuce vile hotele stanove vozne parkove e dabogda vam to i na onaj svjet trebalo olosi jedni fukare secikeze ubice

ODGOVORITE
Name

Dario

30.12.2018 16:32

MILOKRADU I MAFIJI OKO NJEGA I JESTE USPJESNA NJIMA JE OVA KOLONIJA RS DOBRA JER SE BOGATE I PLJACKAJU JE SVAKI DAN,ISTO KAO I BANDA U FEDERACIJI.

ODGOVORITE
Name

realno

30.12.2018 17:26

Naravno da je svaka godina uspjesna za vas kroz lopovluk, manipulacija, kriminal i lazi. Mislim da vam u 2019. kraj!

ODGOVORITE
Name

Ddddd

30.12.2018 19:09

jeste za vas uspjesna godina za Nas jad I bjeda

ODGOVORITE
Name

Oo

30.12.2018 19:19

O daa za tebee i tvojeee paraziteeeee!ali za narod teskaaa i preteskaaaaaa!!!!! Odeee mladostttttt odeee narod!!!a vi parazitii drzavni i pljackarosiiinarodaaaa uzivateeeee u tome svemuuu fujjjjjjjjjjjj

ODGOVORITE
Name

Hahah

30.12.2018 22:17

Smanjili nezaposlenost. Pobijegli ljudi vani. Naprijed samo. iI jos bolje povecajte i privrednicima struju. Naravno i obicnom narodu. Sta ce ovde?

ODGOVORITE
Name

Direkt

31.12.2018 21:37

Uspjesno se drzava prazni.

ODGOVORITE