Пет година од несреће Михаела Шумахера...

Данас је тачно пет година, откако је најуспјешнији возач у историји Формуле 1, Нијемац, Михаел Шумахер, тешко страдао на скијању у француским Алпима, а његово здравствено стање и даље је скривено од јавности.

Остали спортови 29.12.2018 | 14:30
Пет година од несреће Михаела Шумахера...
Седмоструки свјетски првак је страдао 29. децембра 2013. на скијању у француским Алпима ударивши главом о стијену. Иако је носио скијашку кацигу, доживио је тешке повреде главе. Пребачен је у болницу у Греноблу гдје је подвргнут двјема операцијама и стављен у индуковану кому. Пет мјесеци касније, пребачен је с одјељења интензивне његе на рехабилитационо одјељење, а у јуну 2014. је из Гренобла премјештен у универзитетску болницу у Лозани. У септембру исте године стигао је у свој дом у швајцарском Гланду, мјесташцу на обали Женевског језера.

Од тада медији само нагађају о његовом здравственом стању, али породица о свему ћути. Шумахерова здравствена ситуација тако је постала једна од највећих тајни данашњег спорта.

Дио медија наводи како Шумахер беспомоћно лежи у болничком кревету, док други тврде како самостално хода по кући и да се опоравак добро одвија. Такође постоје и спекулације о томе колико кошта његова медицинска њега, па се тако спомиње и бројка од 55.000 евра мјесечно, преносе агенције.

Једна од особа која се брине да Шумахерово стање остане тајна је менаџерка Сабине Кем. Повремено шаље изјаве за штампу, које су опште природе и говоре о томе да његова породица покушава учинити све најбоље како би се Михаел Шумахер опоравио.

"Разумијем да људе занима Шумахерово здравствено стање. Међутим, његова породица жели задржати своју приватност", поручила је Кем.

Међу онима који знају какво је његово стање, сигурно је и предсједник Међународне аутомобилистичке федерације (ФИА) Жан Тод. Међутим, бивши Фераријев шеф и велики Шумахеров пријатељ такође о свему ћути. Тод је у свом посљедњем разговору за медије говорио о Формули 1, али није желио открити детаље о Шумахеру.

Шумахер је током каријере освојио рекордних седам титула свјетског првака и рекордну 91-ну побједу. Прве двије шампионске титуле освојио је у Бенетону (1994, 1995.), а од 2000. па до краја 2004. Шумахер је освојио пет титула заредом у болиду Ферарија. Наступио је на 308 гранд при трка, а 155 пута се пењао на једну од степеница побједничког постоља.

Шумахер ће 3. јануара прославити 50. рођендан.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар