Богдане, добићеш је овдје... Убаци је!

"Мислим да је он играч за велике утакмице", рекао је тренер Сакрамента, који је одбио да иде на продужетак и био у праву.

Кошарка 29.12.2018 | 13:30
Богдане, добићеш је овдје... Убаци је!
Промашај Брендона Инграма са линије пенала дао је прилику Дејву Јергеру да на тајм-ауту нацрта и акцију за продужетак.

Тренер Сакраменто Кингса одлучио се да иде на "све или ништа".

"Рекао сам му: 'Боги, добићеш је овдје. Убаци је'", препричао је кратко Јергер послије меча.

"Мислим да је он играч за велике утакмице", додао је.

Богдан Богдановић намјестио се на позицију, примио лопту, прихватио "мисмеч" са Тајсоном Чендлером и, послије пар дриблинга, подигао на "степбек" тројку за побједу уз звук сирене…

"Преузели смо, а не мислим да је неопходно да преузимамо у таквим ситуацијама, што не умањује његов погодак. Убацио је ђаволску тројку преко нашег највишег човјека, уз звук сирене", објаснио је Кајл Кузма поставку Лејкерса у посљедњој одбрани на утакмици.

Испоставило се да је Богдановић шутирао за побједу преко 213 центиметара високог центра чији распон руку износи 221 центиметар – БЕНГ!

Српски репрезентативац, који се наубацивао сличних "клач" шутева током импресивне каријере у Европи, завршио је на насловним страницама широм САД тројком за побједу Кингса над Лејкерсима од 117:116 и то у утакмици у којој су гости из Ел-Еја на 6:44 до краја имали 15 поена предности!

"Сацраменто Бее" у извештају са меча одлучио се за наслов: "Како је Богдан Богдановић показао да је играч за велике утакмице против Лејкерса".

У том периоду меча, Богдановић је постигао 12 од 23 поена за још један велики "камбек" Сакрамента - најефикасније екипе у НБА лиги у посљедњој четвртини са просјеком од 29,6 поена. Трећи пут узастопно, "краљеви" су пред својим навијачима губили двоцифреном разликом и на крају успјели да побиједе, с тим да је у ноћи између четвртка и петка забиљежен и први "скалп" ове сезоне над ривалима из Калифорније.

Немања Бјелица такође је био одличан, као стартер убацио је 18 поена за 23 минута у игри (7/13), уз шест скокова и три асистенције. 

Ипак, да Богдановић није ушао у зону у посљедњих шест минута утакмице, скор Кингса против Лејкерса, Л. А. Клиперса и Голден Стејт Вориорса ове сезоне износио би 0-6. Он је у новој партији вриједној титуле најбољег шестог играча лиге погодио девет од 16 шутева из игре, односно три од седам тројки, уз два скока, асистенцију, блокаду, украдену и четири изгубљене лопте.

Де'Арон Фокс и Џастин Џексон помогли су му са по шест поена у поменутом спринту ка побједи. Кингси су ослабљеним Лејкерсима, за које није наступио Леброн Џејмс, убацили 33 поена у посљедњој четвртини, након што су прије тога постигли 84 за три дионице.

Кајл Кузма завршио је меч са 33 поена, од којих је 23 постигао у првом полувремену. У посљедњих 12 минута шутирао је 2/6 из игре, а посао тренеру Луку Волтону отежала је и повреда Лонза Бола, који је морао да напусти игру на три минута до краја са умало трипл-дабл учинком од 20 поена, девет скокова и 12 асистенција.

Инграм је убацио 22, али и "чоуковао" на крају, када је промашио пенал за "плус 3" - што би свакако Волтону помогло да претпостави какву ће акцију позвати Јергер послије тајм-аута.

"Кинг" Џејмс није наступио због повреде препона, зарађене у побједи Лејкерса над шампионима, Голден Стејт Вориорсима од 127:101, чиме је прекинуо низ од 156 узастопних наступа.

"Такве ствари на крају одлуче побједника у оваквим утакмицама, одсуство Џејмса или тројка као што је Богдановићева", прокоментарисао је Волтон.

Погледајте завршницу у "Гаме 1" дворани.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар