Вазура: Лоша година за Партизан, изборићемо се!

Челник Партизана сумирао утиске о резултатима црно-белих у 2018. години. Оцена Милоша Вазуре да је резултатски била лоша, а финансијски тешка. Порука је: "Изборићемо се"!

Фудбал 28.12.2018 | 21:15
Вазура: Лоша година за Партизан, изборићемо се!
Фудбалски клуб Партизан је 2017. годину означио као једну од најуспешнијих у историји клуба. Освојена је "дупла круна", обезбеђено пролеће у Европи…

Али, те 2017, у другом делу године, ствари су почеле да се погоршавају по црно-беле. Црвена звезда је већ до паузе направила велику разлику у Суперлиги, тако да је "парном ваљку" као утеха остала борба у Купу, који је наредне 2018. освојен. Испоставиће се да је у резултатском смислу трофеј у масовнијем домаћем такмичењу био и једини светли тренутак за црно-беле у години на измаку.

Нестрпљиво су у Хумској чекали почетак нове сезоне, али она није донела помака у резултатском смислу. Партизан зиму чека на трећем месту, са чак 15 бодова мање од Звезде и шест од Радничког.

Генерални директор Партизана, Милош Вазура, на промоцији новог клупског календара сумирао је утиске. 

"Тешка година је иза нас. Почетак је био успешан, јер смо презимили у Европи, после тога освојили Куп Србије, а ову сезону почели лошије од планираног. Дошло је до брзе смене тренера, а као најсветлију тачку ове године издвајам долазак Зорана Бате Мирковића на клупу, то ми је један од јачих утисака ове године", рекао је Вазура.

Рана елиминација из Европе и те како се осетила на клупске финансије.

"Волео бих да је што пре заборавим 2018, јер кад не играмо Европу тешко преживљавамо. Успели смо да изађемо на крај. Надам се да ће наредна година бити и боља и на финансијском плану", није Вазура крио разочарање.

Црно-бели су финансијску ситуацију донекле поправили трансфером Немање Радоњића у Олимпик из Марсеја, а ускоро би могли да инкасирају одређену суму и ако Никола Миленковић оде ван граница Италије.

"Добили смо новац од Роме. Нека мања цифра. То су две рате. Што се Миленковића тиче, не знам правила, али ако оде у Јувентус - Партизан нема никакву корист. Волео бих да има, али с обзиром на то колико волим тог момка, због њега бих желео да оде где би му било најбоље, јер је један од момака који се издваја", рекао је челник Партизана.

Приметно је и то да је положај Партизана у српском фудбалу ослабио и да црно-беле тешко добијају битке против судијске организације и Суперлиге. Последњи пример је утакмица против Мачве, која је играна упркос захтеву "парног ваљка" да се одложи због мећаве и лошег времена. Вазура се, ипак, не слаже са констатацијом да Партизан губи битке ван терена…

"Не губимо битке. Шта значи то ако судије греше на штету Партизана онда ми губимо!? То је питање је за Судијску комисију зашто греше. Све ће то једног дана доћи на наплату. Сигурно. Не може ниједна грешка да прође, а да људи не виде и да се по томе неће поступати. Ми као управа смо својевремено добили битку са УЕФА, сви су причали да смо избачени, а нисмо. Видећемо шта ће бити са одлагањем утакмице", рекао је директор Партизана.

Још о суђењу…

"Колико је суђено пенала Радничком из Ниша? То је моје питање вама. Нећу да испадне да кукамо, али мислимо да је суђење Партизану било лоше", одговорио је Вазура.

Партизан је у актуелној сезони Суперлиге доживео само један пораз и то на почетку од Радника у Сурдулици. Међутим, превише пута није успео да победи.

"Нажалост, имали смо доста нерешених утакмица. За то нисмо сами криви, већ су на те ремије утицале и неке грешке. На пример, против Мачве нису били регуларни услови. Да не спомињем дерби где је признат, наша је оцена, непостојећи гол. Да смо победили само те две утакмице разлика би била четири бода мање. Да не помињем неке друге штете, као што су пенал над Рикардом (против Младости, оп. ау) и још неке ситуације. Боже мој, идемо даље, боримо се, из овога ћемо сигурно изаћи јачи", уверен је Вазура.

Челник "парног ваљка" најавио је јачање екипе, али и убацивање у погон играча из Омладинске школе.

"Морамо да побољшамо екипу. Да бацимо терет на наше играче из омладинског погона (Филип Стевановић и Павловић, Шеховић, Ђерлек, Кокир...), да их 'бацимо у ватру', а да са искусним играчима, које ћемо довести, направимо доста бољи тим. Плус, да екипа прође припреме први пут под Батином палицом. Зато очекујем нови и бољи Партизан."

На гласине да постоји проблем између Партизана и Кокира, Вазура је рекао: "Нема проблема. Чуо сам неке инсинуације, међутим, Кокир тренира са првим тимом, игра за омладинце, тако да је све у реду. Тврдим да се његов рад прати."

Прво појачање требало би да стигне почетком године. Вазура, међутим, није желео о именима.

"Одмах после празника очекујемо прво појачање. Преговарамо на више фронтова, видећемо шта ће прво да се заврши."

Жеље за 2019. годину?

"Задовољило би ме да играмо неку од грпних фаза европских такмичења и прмовишемо што више младих играча. Те две ствари су повезане. А са финансијама ћемо се сигурно изборити, јер ћемо имати добар прелазни рок, неколико продаја је пред реализацијом, довољно да будемо мирни до краја првенства", завршио је Милош Вазура - генерални директор Партизана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар