Vazura: Loša godina za Partizan, izborićemo se!

Čelnik Partizana sumirao utiske o rezultatima crno-belih u 2018. godini. Ocena Miloša Vazure da je rezultatski bila loša, a finansijski teška. Poruka je: "Izborićemo se"!

Fudbal 28.12.2018 | 21:15
Vazura: Loša godina za Partizan, izborićemo se!
Fudbalski klub Partizan je 2017. godinu označio kao jednu od najuspešnijih u istoriji kluba. Osvojena je "dupla kruna", obezbeđeno proleće u Evropi…

Ali, te 2017, u drugom delu godine, stvari su počele da se pogoršavaju po crno-bele. Crvena zvezda je već do pauze napravila veliku razliku u Superligi, tako da je "parnom valjku" kao uteha ostala borba u Kupu, koji je naredne 2018. osvojen. Ispostaviće se da je u rezultatskom smislu trofej u masovnijem domaćem takmičenju bio i jedini svetli trenutak za crno-bele u godini na izmaku.

Nestrpljivo su u Humskoj čekali početak nove sezone, ali ona nije donela pomaka u rezultatskom smislu. Partizan zimu čeka na trećem mestu, sa čak 15 bodova manje od Zvezde i šest od Radničkog.

Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, na promociji novog klupskog kalendara sumirao je utiske. 

"Teška godina je iza nas. Početak je bio uspešan, jer smo prezimili u Evropi, posle toga osvojili Kup Srbije, a ovu sezonu počeli lošije od planiranog. Došlo je do brze smene trenera, a kao najsvetliju tačku ove godine izdvajam dolazak Zorana Bate Mirkovića na klupu, to mi je jedan od jačih utisaka ove godine", rekao je Vazura.

Rana eliminacija iz Evrope i te kako se osetila na klupske finansije.

"Voleo bih da je što pre zaboravim 2018, jer kad ne igramo Evropu teško preživljavamo. Uspeli smo da izađemo na kraj. Nadam se da će naredna godina biti i bolja i na finansijskom planu", nije Vazura krio razočaranje.

Crno-beli su finansijsku situaciju donekle popravili transferom Nemanje Radonjića u Olimpik iz Marseja, a uskoro bi mogli da inkasiraju određenu sumu i ako Nikola Milenković ode van granica Italije.

"Dobili smo novac od Rome. Neka manja cifra. To su dve rate. Što se Milenkovića tiče, ne znam pravila, ali ako ode u Juventus - Partizan nema nikakvu korist. Voleo bih da ima, ali s obzirom na to koliko volim tog momka, zbog njega bih želeo da ode gde bi mu bilo najbolje, jer je jedan od momaka koji se izdvaja", rekao je čelnik Partizana.

Primetno je i to da je položaj Partizana u srpskom fudbalu oslabio i da crno-bele teško dobijaju bitke protiv sudijske organizacije i Superlige. Poslednji primer je utakmica protiv Mačve, koja je igrana uprkos zahtevu "parnog valjka" da se odloži zbog mećave i lošeg vremena. Vazura se, ipak, ne slaže sa konstatacijom da Partizan gubi bitke van terena…

"Ne gubimo bitke. Šta znači to ako sudije greše na štetu Partizana onda mi gubimo!? To je pitanje je za Sudijsku komisiju zašto greše. Sve će to jednog dana doći na naplatu. Sigurno. Ne može nijedna greška da prođe, a da ljudi ne vide i da se po tome neće postupati. Mi kao uprava smo svojevremeno dobili bitku sa UEFA, svi su pričali da smo izbačeni, a nismo. Videćemo šta će biti sa odlaganjem utakmice", rekao je direktor Partizana.

Još o suđenju…

"Koliko je suđeno penala Radničkom iz Niša? To je moje pitanje vama. Neću da ispadne da kukamo, ali mislimo da je suđenje Partizanu bilo loše", odgovorio je Vazura.

Partizan je u aktuelnoj sezoni Superlige doživeo samo jedan poraz i to na početku od Radnika u Surdulici. Međutim, previše puta nije uspeo da pobedi.

"Nažalost, imali smo dosta nerešenih utakmica. Za to nismo sami krivi, već su na te remije uticale i neke greške. Na primer, protiv Mačve nisu bili regularni uslovi. Da ne spominjem derbi gde je priznat, naša je ocena, nepostojeći gol. Da smo pobedili samo te dve utakmice razlika bi bila četiri boda manje. Da ne pominjem neke druge štete, kao što su penal nad Rikardom (protiv Mladosti, op. au) i još neke situacije. Bože moj, idemo dalje, borimo se, iz ovoga ćemo sigurno izaći jači", uveren je Vazura.

Čelnik "parnog valjka" najavio je jačanje ekipe, ali i ubacivanje u pogon igrača iz Omladinske škole.

"Moramo da poboljšamo ekipu. Da bacimo teret na naše igrače iz omladinskog pogona (Filip Stevanović i Pavlović, Šehović, Đerlek, Kokir...), da ih 'bacimo u vatru', a da sa iskusnim igračima, koje ćemo dovesti, napravimo dosta bolji tim. Plus, da ekipa prođe pripreme prvi put pod Batinom palicom. Zato očekujem novi i bolji Partizan."

Na glasine da postoji problem između Partizana i Kokira, Vazura je rekao: "Nema problema. Čuo sam neke insinuacije, međutim, Kokir trenira sa prvim timom, igra za omladince, tako da je sve u redu. Tvrdim da se njegov rad prati."

Prvo pojačanje trebalo bi da stigne početkom godine. Vazura, međutim, nije želeo o imenima.

"Odmah posle praznika očekujemo prvo pojačanje. Pregovaramo na više frontova, videćemo šta će prvo da se završi."

Želje za 2019. godinu?

"Zadovoljilo bi me da igramo neku od grpnih faza evropskih takmičenja i prmovišemo što više mladih igrača. Te dve stvari su povezane. A sa finansijama ćemo se sigurno izboriti, jer ćemo imati dobar prelazni rok, nekoliko prodaja je pred realizacijom, dovoljno da budemo mirni do kraja prvenstva", završio je Miloš Vazura - generalni direktor Partizana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar