Богдану неће бити лако да наслиједи Дивца и Пеђу!

Хилд и Фокс можда. . .  Сакраменто Кингси су ове сезоне једно од великих изненађења па се медији који их прате питају ко од њихових играча има шансе за ол-стар.

Кошарка 28.12.2018 | 17:30
Богдану неће бити лако да наслиједи Дивца и Пеђу!
Гласање за ол-стар који се наредног фебруара игра у Шарлоту почело је у уторак поподне, а Сакраменто Би сматра Бадија Хилда и Диерона Фокса највероватнијим изборима.

Хилд је у својој трећој сезони и просечно има 20,4 поена по мечу па се налази на десетом месту међу свим бековима западне конференције.

Њега и још неколико играча су Кингси довели у замену за Демаркуса Казинса прошле године и сада се та аквизиција исплаћује. По броју убачених тројки (3,2 по мечу), Хилд је трећи међу бековима Запада. Сакраменто Би још Диерона Фокса види у конкуренцији за одлазак у Шарлот. 

Брзи и окретни кошаркаш просечно има 18,1 поен и седам и по асистенција по утакмици по чему је шести међу играчима са спољних позиција. 

Њих двојица су до сада водили "краљеве" до скора 18-15 што их чини "у плусу" са победама по први пут још од 2004/2005. Истовремено, Кингси добро завршавају утакмице јер у њима постижу највише поена у лиги, 29,4 у просеку.

Када је реч о српском играчу Богдану Богдановићу, он и остали саиграчи ће морати да сачекају и да праве боље бројке да би се нашли у конкуренцији за ол-стар. 

Српски бек тренутно има 15,1 поен по мечу на 21 утакмици коју је одиграо (11,8 прва сезона), иако на паркету проводи мање минута (27,9/27,0) него лани. 

Има и више скокова и више асистенција него у својој руки години (3,3 ск и 3,9 ас), док двојке шутира боље, али тројке нешто лошије у односу пре (39,2% према 35.8%). 

Кингси су за сада у плеј-оф зони на осмом месту Запада, а Богдановић је пре неколико недеља рекао да можда звучи сулудо, али план врло младог тима је био од старта да се бори за доигравање већ сада. 

Сакраменто Би констатује да тим из Калифорније већ има једног некадашњег ол-стара у Зеку Рендолфу, само што он сада има 37 година, а фокус је на млађим играчима.

Неће бити лако ни Фоксу ни Хилду да се домогну ол-стара, а пресудан значај би могли да имају гласови и упорност навијача, чија тежина је 50 одсто избора. 

Преосталих 50 одсто чини избор тренера и играча, а конкуренција је жестока на свим позицијама. Само на спољним позицијама су Харден, Кари, Пол, Вестбрук, Лилард и други играчи. 

Кингси ове сезоне заиста праве добре резултате, али и даље није тако близу сезона када ће имати неколико ол-старова у екипи као почетком 21. века. 

Из те генерације су Крис Вебер, Владе Дивац, Пеђа Стојаковић и Бред Милер уписивали ол-стар наступе, а "Краљеви" играли финала Запада са Лос Анђелес Лејкерсима. 

Вебер има четири ол-стар наступа, Стојаковић има три и по један Дивац и Милер. Гласање за ол-стар траје до 21. јануара, неким данима гласови важе и дупло, а већ смо писали о томе да ли Никола Јокић има шансе да по први пут заигра као ол-стар.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар