Bogdanu neće biti lako da naslijedi Divca i Peđu!

Hild i Foks možda. . .  Sakramento Kingsi su ove sezone jedno od velikih iznenađenja pa se mediji koji ih prate pitaju ko od njihovih igrača ima šanse za ol-star.

Košarka 28.12.2018 | 17:30
Bogdanu neće biti lako da naslijedi Divca i Peđu!
Glasanje za ol-star koji se narednog februara igra u Šarlotu počelo je u utorak popodne, a Sakramento Bi smatra Badija Hilda i Dierona Foksa najverovatnijim izborima.

Hild je u svojoj trećoj sezoni i prosečno ima 20,4 poena po meču pa se nalazi na desetom mestu među svim bekovima zapadne konferencije.

Njega i još nekoliko igrača su Kingsi doveli u zamenu za Demarkusa Kazinsa prošle godine i sada se ta akvizicija isplaćuje. Po broju ubačenih trojki (3,2 po meču), Hild je treći među bekovima Zapada. Sakramento Bi još Dierona Foksa vidi u konkurenciji za odlazak u Šarlot. 

Brzi i okretni košarkaš prosečno ima 18,1 poen i sedam i po asistencija po utakmici po čemu je šesti među igračima sa spoljnih pozicija. 

Njih dvojica su do sada vodili "kraljeve" do skora 18-15 što ih čini "u plusu" sa pobedama po prvi put još od 2004/2005. Istovremeno, Kingsi dobro završavaju utakmice jer u njima postižu najviše poena u ligi, 29,4 u proseku.

Kada je reč o srpskom igraču Bogdanu Bogdanoviću, on i ostali saigrači će morati da sačekaju i da prave bolje brojke da bi se našli u konkurenciji za ol-star. 

Srpski bek trenutno ima 15,1 poen po meču na 21 utakmici koju je odigrao (11,8 prva sezona), iako na parketu provodi manje minuta (27,9/27,0) nego lani. 

Ima i više skokova i više asistencija nego u svojoj ruki godini (3,3 sk i 3,9 as), dok dvojke šutira bolje, ali trojke nešto lošije u odnosu pre (39,2% prema 35.8%). 

Kingsi su za sada u plej-of zoni na osmom mestu Zapada, a Bogdanović je pre nekoliko nedelja rekao da možda zvuči suludo, ali plan vrlo mladog tima je bio od starta da se bori za doigravanje već sada. 

Sakramento Bi konstatuje da tim iz Kalifornije već ima jednog nekadašnjeg ol-stara u Zeku Rendolfu, samo što on sada ima 37 godina, a fokus je na mlađim igračima.

Neće biti lako ni Foksu ni Hildu da se domognu ol-stara, a presudan značaj bi mogli da imaju glasovi i upornost navijača, čija težina je 50 odsto izbora. 

Preostalih 50 odsto čini izbor trenera i igrača, a konkurencija je žestoka na svim pozicijama. Samo na spoljnim pozicijama su Harden, Kari, Pol, Vestbruk, Lilard i drugi igrači. 

Kingsi ove sezone zaista prave dobre rezultate, ali i dalje nije tako blizu sezona kada će imati nekoliko ol-starova u ekipi kao početkom 21. veka. 

Iz te generacije su Kris Veber, Vlade Divac, Peđa Stojaković i Bred Miler upisivali ol-star nastupe, a "Kraljevi" igrali finala Zapada sa Los Anđeles Lejkersima. 

Veber ima četiri ol-star nastupa, Stojaković ima tri i po jedan Divac i Miler. Glasanje za ol-star traje do 21. januara, nekim danima glasovi važe i duplo, a već smo pisali o tome da li Nikola Jokić ima šanse da po prvi put zaigra kao ol-star.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar