Шустер води Заху у Кину за скоро 50 милиона?!

Бивши тренер Реала води Лукиног саиграча у Кину за 50 милиона! Офанзивни фудбалер Кристал Паласа, Вилфрид Заха, добио је понуду од кинеског Далијен Јифанга да пређе у тај клуб за годишњу плату од 12,2 милиона евра.  Опет ти луди Кинези: Захи чиста плата од 50. 000. 000 евра, Кристал Палас на слатким мукама! Понуда каква се добија једном у животу!

Фудбал 28.12.2018 | 18:00
Шустер води Заху у Кину за скоро 50 милиона?!
Он би добио уговор на четири године па би тежина читавог уговора тачно износила великих 49,1 милион евра.

Заха би на име бонуса могао да добије још 2,8 милиона евра, док би му клуб плаћао прву класу да редовно може да иде у Велику Британију.

Понуђени уговор је око три пута скупљи од оног који саиграч Луке Миливојевића тренутно има у Кристал Паласу. Далијен, на чијој клупи седи бивши тренер Реал Мадрида Бернд Шустер ће званичну понуду послати чим се отвори трансфер маркет првог јануара. 

Питање је хоће ли Палас пристати на било какву понуду за свог играча јер је Заха постао важан играч у тиму Роја Хоџсона, а с обзиром на то да има тек 26 година и да има важећи уговор до 2023. године.

Краљеви бруталних и углавном бесмислених понуда вратили су се на фудбалску пијацу!

Право из Кине у срце Лондона стигла је понуда која је узбуркала фудбалску Европу, а челни људи Кристал Паласа и посебно Вилфред Заха биће ових дана на најслађим мукама. Острвски медији проширили су причу да је Далијан некадашњег Реаловог стручњака Бернда Шустера звао Заху да се у јануару пресели у кинески шампионат и тако стане у ред плаћенијих фудбалера на планети!

Наиме, Вилфред Заха би од почетка 2019, па у наредне четири године могао да заради равно 50.000.000 евра! Односно, округло 12.500.000 евра годишње и то после одбијања на име пореза, без додатних бонуса за индивидуалне и тимске успехе. За ту прилику спремљено је још 3.000.000 евра, а Заха би имао повлашћен статус у тиму. Он би добио бесплатне авионске карте у првој класи и клуб би му омогућавао да путује за Велику Британију кад год он то пожели. 

Далијан ће званичну понуду доставити Кристал Паласу одмах по отварању зимске пијаце 1. јануара, на изричиту жељу Бернда Шустера. О висини обештећења коју би Далијан морао да исплати засад се не говори, мада незванично круже информације да би то могло да буде у рангу од око 50.000.000 евра. То, заправо, значи да би Далијан морао да плати чак 100.000.000 евра за Заху, с обзиром да је у Кини пооштрен закон по питању довођења страних фудбалера због експлозије које је фудбалско тржиште доживело пре неколико година. 

У овом тренутку није познато да ли ће Кристал Палас прихватити понуду, с обзиром да је Заха етикетиран као можда и најважнији играч у тиму. О томе сведочи и чињеница да је Заха крајем августа парафирао нови уговор са Паласом до јуна 2023. године, у моменту када су се за њега распитивали многи енглески клубови. Најближи ангажману тада је био Челси, али се тада говорило о вртоглавим сумама између 60.000.000 и 80.000.000 евра. Челси на то није хтео да пристане, мада није престао да прати игре вихорног крилног офанзивца. 

Ове сезоне Заха има скроман учинак. На 15 утакмица у Премијер лиги прибележио је по три гола и асистенције, због чега му је вредност донекле опала. Можда се због тога одговорни у Паласу одобровоље и Заху продају на зиму, како би новац даље уложили у јачање свих линија тима...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар