Šuster vodi Zahu u Kinu za skoro 50 miliona?!

Bivši trener Reala vodi Lukinog saigrača u Kinu za 50 miliona! Ofanzivni fudbaler Kristal Palasa, Vilfrid Zaha, dobio je ponudu od kineskog Dalijen Jifanga da pređe u taj klub za godišnju platu od 12,2 miliona evra.  Opet ti ludi Kinezi: Zahi čista plata od 50. 000. 000 evra, Kristal Palas na slatkim mukama! Ponuda kakva se dobija jednom u životu!

Fudbal 28.12.2018 | 18:00
Šuster vodi Zahu u Kinu za skoro 50 miliona?!
On bi dobio ugovor na četiri godine pa bi težina čitavog ugovora tačno iznosila velikih 49,1 milion evra.

Zaha bi na ime bonusa mogao da dobije još 2,8 miliona evra, dok bi mu klub plaćao prvu klasu da redovno može da ide u Veliku Britaniju.

Ponuđeni ugovor je oko tri puta skuplji od onog koji saigrač Luke Milivojevića trenutno ima u Kristal Palasu. Dalijen, na čijoj klupi sedi bivši trener Real Madrida Bernd Šuster će zvaničnu ponudu poslati čim se otvori transfer market prvog januara. 

Pitanje je hoće li Palas pristati na bilo kakvu ponudu za svog igrača jer je Zaha postao važan igrač u timu Roja Hodžsona, a s obzirom na to da ima tek 26 godina i da ima važeći ugovor do 2023. godine.

Kraljevi brutalnih i uglavnom besmislenih ponuda vratili su se na fudbalsku pijacu!

Pravo iz Kine u srce Londona stigla je ponuda koja je uzburkala fudbalsku Evropu, a čelni ljudi Kristal Palasa i posebno Vilfred Zaha biće ovih dana na najslađim mukama. Ostrvski mediji proširili su priču da je Dalijan nekadašnjeg Realovog stručnjaka Bernda Šustera zvao Zahu da se u januaru preseli u kineski šampionat i tako stane u red plaćenijih fudbalera na planeti!

Naime, Vilfred Zaha bi od početka 2019, pa u naredne četiri godine mogao da zaradi ravno 50.000.000 evra! Odnosno, okruglo 12.500.000 evra godišnje i to posle odbijanja na ime poreza, bez dodatnih bonusa za individualne i timske uspehe. Za tu priliku spremljeno je još 3.000.000 evra, a Zaha bi imao povlašćen status u timu. On bi dobio besplatne avionske karte u prvoj klasi i klub bi mu omogućavao da putuje za Veliku Britaniju kad god on to poželi. 

Dalijan će zvaničnu ponudu dostaviti Kristal Palasu odmah po otvaranju zimske pijace 1. januara, na izričitu želju Bernda Šustera. O visini obeštećenja koju bi Dalijan morao da isplati zasad se ne govori, mada nezvanično kruže informacije da bi to moglo da bude u rangu od oko 50.000.000 evra. To, zapravo, znači da bi Dalijan morao da plati čak 100.000.000 evra za Zahu, s obzirom da je u Kini pooštren zakon po pitanju dovođenja stranih fudbalera zbog eksplozije koje je fudbalsko tržište doživelo pre nekoliko godina. 

U ovom trenutku nije poznato da li će Kristal Palas prihvatiti ponudu, s obzirom da je Zaha etiketiran kao možda i najvažniji igrač u timu. O tome svedoči i činjenica da je Zaha krajem avgusta parafirao novi ugovor sa Palasom do juna 2023. godine, u momentu kada su se za njega raspitivali mnogi engleski klubovi. Najbliži angažmanu tada je bio Čelsi, ali se tada govorilo o vrtoglavim sumama između 60.000.000 i 80.000.000 evra. Čelsi na to nije hteo da pristane, mada nije prestao da prati igre vihornog krilnog ofanzivca. 

Ove sezone Zaha ima skroman učinak. Na 15 utakmica u Premijer ligi pribeležio je po tri gola i asistencije, zbog čega mu je vrednost donekle opala. Možda se zbog toga odgovorni u Palasu odobrovolje i Zahu prodaju na zimu, kako bi novac dalje uložili u jačanje svih linija tima...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar