Џентлменски потез Бајерна...

Лукас Ернандез има шест месеци да одлучи! Баварски гигант неће активирати клаузулу до лета, а дотад ће Атлетико имати могућност да Француза убеди да му је боље да остане.

Фудбал 27.12.2018 | 17:00
Џентлменски потез Бајерна...
Бомба звана Лукас Ернандез имаће детонацију с одложеним ефектом. А можда уопште и неће бити активирана?

Упркос томе што се фудбалска Европа затресла до темеља након потврда са више страна да ће Бајерн разбити касу већ у јануару и за 80.000.000 евра учинити Лукаса Ернандеза најплаћенијим беком и дефанзивцем свих времена, из Мадрида је ове вечери стигла потврда мало другачијег облика. Наиме, после вишечасовних разговора управа Бајерна и Атлетика дошло се до џентлменског споразума по којем немачки шампион неће довести француског бека у јануару, већ ће то покушати да учини у јулу!

На саставку чија локација није откривена присуствовали су директор Атлетика Мигел Анхел Хил Марин, клупски трансфер гуру Андреа Берта, те директорски тандем Бајерна Бекенбауер – Хенес, после чега се ипак дошло до решења прихватљивог за све стране. Готово сензационалног, узимајући у обзир да је фудбал данас ипак бизнис и да се конкуренција често бескрупулозно гура у блато.

Бајерн је, истиче се, олабавио каиш и решио да ипак пусти Атлетико да види шта му је чинити. Из Мадрида се може чути да ће Рохибланкоси предстојеће месеце искористити да убеде Ернандеза да остане и да је спремљен нови, атрактивни уговор за њега, што би га учинило једним од најплаћенијих у тиму. Од водећих људи Бајерна стигло је уверење да клуб неће притискати Ернандеза у јануару да мора да прихвати њихову понуду, али да ће крајем првог месеца 2019. још једном сести за сто са челницима Атлетика и разговарати о могућем трансферу и формули истог. 

Овакав расплет долази као резултат фантастичних односа два клуба, што је узроковало урезани у ДНК баварског гиганта. Али, остаје да се види...

То свакако значи да ће Дијего Симеоне моћи да одахне, пошто му нимало није било свеједно када је чуо да би могао да остане без свог ратника већ у јануару. До лета има сасвим довољно времена да се Ернандез одлучи шта жели даље у каријери. Опције су јасне – продужетак уговора са Атлетиком и избацивање скромне откупне клаузуле коју има, или одлазак у Бајерн из Минхена.

Биће то месеци слатких мука...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар