Džentlmenski potez Bajerna...

Lukas Ernandez ima šest meseci da odluči! Bavarski gigant neće aktivirati klauzulu do leta, a dotad će Atletiko imati mogućnost da Francuza ubedi da mu je bolje da ostane.

Fudbal 27.12.2018 | 17:00
Džentlmenski potez Bajerna...
Bomba zvana Lukas Ernandez imaće detonaciju s odloženim efektom. A možda uopšte i neće biti aktivirana?

Uprkos tome što se fudbalska Evropa zatresla do temelja nakon potvrda sa više strana da će Bajern razbiti kasu već u januaru i za 80.000.000 evra učiniti Lukasa Ernandeza najplaćenijim bekom i defanzivcem svih vremena, iz Madrida je ove večeri stigla potvrda malo drugačijeg oblika. Naime, posle višečasovnih razgovora uprava Bajerna i Atletika došlo se do džentlmenskog sporazuma po kojem nemački šampion neće dovesti francuskog beka u januaru, već će to pokušati da učini u julu!

Na sastavku čija lokacija nije otkrivena prisustvovali su direktor Atletika Migel Anhel Hil Marin, klupski transfer guru Andrea Berta, te direktorski tandem Bajerna Bekenbauer – Henes, posle čega se ipak došlo do rešenja prihvatljivog za sve strane. Gotovo senzacionalnog, uzimajući u obzir da je fudbal danas ipak biznis i da se konkurencija često beskrupulozno gura u blato.

Bajern je, ističe se, olabavio kaiš i rešio da ipak pusti Atletiko da vidi šta mu je činiti. Iz Madrida se može čuti da će Rohiblankosi predstojeće mesece iskoristiti da ubede Ernandeza da ostane i da je spremljen novi, atraktivni ugovor za njega, što bi ga učinilo jednim od najplaćenijih u timu. Od vodećih ljudi Bajerna stiglo je uverenje da klub neće pritiskati Ernandeza u januaru da mora da prihvati njihovu ponudu, ali da će krajem prvog meseca 2019. još jednom sesti za sto sa čelnicima Atletika i razgovarati o mogućem transferu i formuli istog. 

Ovakav rasplet dolazi kao rezultat fantastičnih odnosa dva kluba, što je uzrokovalo urezani u DNK bavarskog giganta. Ali, ostaje da se vidi...

To svakako znači da će Dijego Simeone moći da odahne, pošto mu nimalo nije bilo svejedno kada je čuo da bi mogao da ostane bez svog ratnika već u januaru. Do leta ima sasvim dovoljno vremena da se Ernandez odluči šta želi dalje u karijeri. Opcije su jasne – produžetak ugovora sa Atletikom i izbacivanje skromne otkupne klauzule koju ima, ili odlazak u Bajern iz Minhena.

Biće to meseci slatkih muka...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar