Рудо: Распустити скупштину

"Свакако ћу покренути иницијативу за распуштање скупштине. Закон је прописао да ту иницијативу треба да поднесе Влада РС и то Народној скупштини која доноси коначну одлуку", наводи Рајак.

Република Српска 24.12.2018 | 16:27
Рудо: Распустити скупштину
Коментаришући резултате изјашњавања грађана за опозив начелника општине Рудо, а који је иницирала новоформирана скупштинска већина предвођена СНСД-а, начелник Рато Рајак је појаснио да је ово доказ „да и мали могу побиједити велике“ без обзира на притиске којима су били изложени.

„Притисци су били изненађујући за нашу малу општину а нисмо могли вјеровати да ће се и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик толико ангажовати и у мјесец дана два пута посјетити општину Рудо. Он је приликом тих посјета користио све ресурсе који имају да упуте народ на обарање начелника. Тај начелник који размишља својом главом очигледно није у духу онога што жели врх СНСД", рекао је Рајак у изјави БН ТВ.

Рајак је био изненађен и руковоством општине Вишеград и владајуће странке која је, како каже, интезивно радила на његовој смјени.

„На моје велико разочарење посебно у челне људе ове сусједне општине и то начелника, посланика, директора једне фирме који су здушно помагали одборнике који су покренули ову иницијативу и својим радом на терену покушали да дођу до довољно гласова да би ми видјели леђа. На њихову жалост то им није успјело", додао је Рајак.

Куда и шта даље послије овог плебисцита грађана руђанске општине.

„ Искористићу своју позицију и овај резултат да да позовем прије свега господина Додика да спортски честита побједу начелнику као поражени и да у исто вријеме испуни сва обећања која су дата у овој изборној кампањи. То се односи и на све пројекте у општини Рудо које је обећао реализовати уз моју свесрдну помоћ и подршку јер му нудим апсолутну сарадњу као и свим институцијама Републике Српске што ми је спочитавано као замјерка", истакао је Рајак.

Начелник оцјењује да садашња скупштинска већина неуспјелим опозивом не заслужује више повјерење грађана.

"Свакако ћу покренути иницијативу за распуштање скупштине . Закон је прописао да ту иницијативу треба да поднесе Влада РС и то Народној скупштини која доноси коначну одлуку", наводи Рајак.

На изјашњавању да ли су за смјену начелника општине Рудо Рата Рајака јуче се 55 одсто грађана изјаснило да је против док је 45 одсто било "за".БН ТВ

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

Марко

24.12.2018 16:31

Умјесто да препусти власт онима који су апсолутну власт освојили у цијелој БиХ он гони инат. Нецес тако друзе далеко догурати јер су редовни локални избори за мање од двије године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

24.12.2018 16:55

Ти си будала, радили му иза ледја па ваљда има право да их поцисти уколико је у могуцности.Него није ми бас најјаснији изборни резултат у Рудом за опсте изборе.Дал је то било крадуцкања и крадје избора, несто не стима

Name

Реалист

24.12.2018 17:13

Цитам мало коментаре на најаву нацелника Рудог да распусти скупстину.Морам да казем да је ниво политицке корупције достигао врх у БиХ.Људи добили гласове на једној политицкој платформи, послије избора уновцили своје мандате и продали се другој политицкој опцији.Народ "Ко јебе". Зато треба распустити парламент расписати нове изборе и помести те бједнике.Народ треба на изборима да их казни.Не знам ста им смета овај нацелник јел зато сто постено радника.Ја да сам на његовом мјесту расписао бих изборе управо да поцистим те " гњиде" који су обманули народ и његову вољу.Да видимо колико це ти "папци" добити сада гласова.Људске вриједности су универзалне, мада треба признати да су код нас знацајно деградиране.Од нецег се мора поцети.Знам да нацелнику није лако, али зивот трази теске одлуке.Јос једном казем у своје име, да сам на његовом мјесту распустио бих локални парламент и вратио га народу.

Name

ко

24.12.2018 17:14

ЈОЈ РАТО СТО ЦЕИФИС,НЕКА И ЗАСЛУЗИО СИ.КОЈЕ ИМ ПОНИЗЕЊЕ НАПРАВИ.ЛАГАНО ИХ САД ПРОЗИВАС И ПОСТАВЉАС НА МЈЕСТО ГДЈЕ И ПРИПАДАЈУ.СТА ГОД ДА УРАДЕ ИМАЦЕ КОНТРА ЕФЕКАТ,А ТИ СИ СВАКАКО НА ВРХУ,А ОНИ НА ДНУ.БАЦАСИМ ОПЕТ РУКАВИЦУ У ЛИЦЕ,НЕМАЈУ РЈЕСЕЊЕ,НОГДАУН ПА НОКАУТ.АЛИ КЛАСИЦАН

Name

РЕ ПАПЦИ

24.12.2018 17:14

ПОКРАЛИ СТЕ ВЛАСТ А НИСТЕ ОСВОЈИЛИ. ВИ СТЕ НИКО И НИСТА. ОВО ЈЕ ДОКАЗ ДА БРЗО НЕЦЕТЕ ВИСЕ ИМАТИ КОГА КУПИТИ. ПОСТОЈЕ ЉУДИ КОЈИ НЕ ПРОДАЈУ СВОЈУ ЦАСТ. ЕТО ДА ЗНАС ГЊИДО. ВЈЕРОВАТНО ЗИВИС НА ГРБАЦИ ПОСТЕНИХ ЉУДИ, А ПЛАСИС ЛИ СЕ БОГА, СТА ЦЕТЕ ПОМИСЛИТИ АКО ВАМ СЕ РЕЦО ДИЈЕТЕ ТЕСКО РАЗБОЛИ? ХОЦЕ ЛИ ВАС БИТ СРАМОТА ВАСЕГ НЕПОСТЕНОГ ЗИВОТА?

Name

за Марко

24.12.2018 17:31

Твој коментар потврдјује да си МАЛОУМАН

Name

МИЛАН

24.12.2018 17:47

Г-дине,знате ли ви где зивите!?Банана дрзава,са најкорумпиранијом власти у Европи,мозда и у свету.!Нисам мислио да реплицирам,јер сте вероватно провокатор,мозда спијун или малоумна лицност!Да ли ви знате да се једна те иста клика вуце у власти у посједњих 15 година,они креирају насе зивоте на целу са "Великим"о коме не могу да прицам,па зар то свима није јасно...јадна је ово дрзава са овом власти

Name

Перокојијемарковојмамистјеро

24.12.2018 17:54

Марко,воле!

Name

борг

24.12.2018 18:35

Рато формирај сад прву пролетерску па у јуриш до ослобођења.Можда постанеш народни херој.

Name

САРАЈЕВО

24.12.2018 19:16

Господину Рајаку сваки респект и постовање, свака цаст , цовјек за примјер и неко кога воле и срби и босњаци, да се кандидује за председника БИХ сви би за њега гласали. Рато Рајак кад се спомене треба да се устане, цовјек прије свега и морална громада. Велики цовјеце све нај.ти зелим и да Рудо крене напријед у бољу будуцност.

Name

па

24.12.2018 16:35

Распусти, сто цекас?! Мијењајте политицаре док сви градјани буду само политицари били. Друго ниста ни не знате нити за нецим другим испољавате, бар је тако по говору овога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

24.12.2018 17:02

Није он на жалост у ситуацији да може распустити Скупштину. То је мањкавост Закона, јер у оваквој ситуацији је логично да се Скупштина распушта по аутоматизму. Скупштина је тражила опозив, а грађани су рекли не опозиву, значи Скупштина више нема мандат грађана. Овако се може десити да Народна Скупштина то не учини. И шта онда?! Опет у круг, зар не?

Name

РЕ ПА

24.12.2018 17:16

ЦОВЈЕЦЕ, ПОВЕЗИ ДВИЈЕ РИЈЕЦИ. НИКО НЕ ЗНА КОЈИМ ТИ ЈЕЗИКОМ ГОВОРИС. И ТИ ДА НЕСТО КОМЕНТАРИСЕС. СТИДИ СЕ.

Name

Тако је

24.12.2018 18:57

Покрадене изборе треба понистити па ови избори су фарсааа лопови из свих странака се ујединили мимо воље народааа и сад раде ста хоцее бахате се и даљеее пљацкају будзет народ дрзавни паразити а народ нестаје бјези на све стране лудилоо оцигледно корумпирани мафијаски коалициони партијски савез хоботница на свим нивоима власти !!треба све распустити и спасити народ од њих

Name

Побједа

24.12.2018 16:35

Побједа је таква да вец данас хоцес распустис скупстину дакле јасно ти је да нецес моци ниста урадити а опет си водио кампању и обецавао народу па да видимо сад ста цес урадити и како цес испунити обецано

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Побједа

24.12.2018 20:45

Сад после овога нисам сигуран у спокој у сектаском центру пред ванредне изборе у Требињу и Добоју, јер ако се присјетимо цињенице да је Вукан прије пар година као независни кандидат освојио висе од 4000 гласова, а да му је цијена после неколико наступа у скупстини гдје је бритак, кратак и јасан сигурно у порасту и да би га неколико странака и удрузења подрзали. Добјски социјалисти за које упуцени тврде да нису за потцјену, аман да Фарисеја Јериница нису спремни подрзати "из неких њима познатих разлога" а да це свакако Добојски СДС извуци неког кеца из рукава, ето довољно разлога снсд-у за немиран сан, а мало Рудо је доказ да ниста није немогуце.

Name

Сумар

24.12.2018 16:41

Сумарство врати у Рудо а не оним лоповима из Висеграда и имас моју руку у скупстини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.12.2018 17:05

Не познајем тај крај и ситуацију у Рудом, али како он да врати Шумарство у Рудо? Знаш ли ко "влада Шумама РС"? Они који су тражили опозив. И сада да му то удовоље.

Name

Добој

24.12.2018 16:45

Све цеститке ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

24.12.2018 17:20

ИЗГЛЕДА ДА СЕ ОВОГ ПУТА ДОДИК ПРЕРАЦУНАО. БИО ЈЕ ПРЕВИСЕ СИГУРАН У ПОБЈЕДУ ПА НИЈЕ ДОВОЉНО ИСТАМПАО ЛАЗНИХ ГЛАСАЦКИХ ЛИСТИЦА. ОВО ЈЕ СЛИКА ЦИЈЕЛЕ РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравко

24.12.2018 17:25

Браво нацелнице нас. Народ је уз тебе јер си постен. А црвени лопови треба да се сакрију у мисију рупу. Као и Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

24.12.2018 17:34

Једина општина у Републици Српској која није кредитно задужена тј. нема марке дуга. Е не може тако ДОМАЋИНЕ РАТО.Ти рушиш Републику Српску јер се на задужујеш као Влада РЕпублике Српске .Шта да оставимо у аманет нашој дјеци и унуцима него да чувају Републику Српску и да враћају улудо узете и потрошене кредите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

24.12.2018 19:44

Али су и напредни,види се на сваком кораку

Name

Чизмар

24.12.2018 17:41

Цијеним Радикале као родољубе,али глупи су за политику.Никада им не би удјелио глас.Овај Рајак сада цвијета,а за политику је мање висе тута.Не треба се ици у Рудо да се то види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

24.12.2018 17:45

ТО ГОСПОДИНЕ РАСПУСТИ БАНДУ ЦРВЕНУ КОЈИ СУ ТИ ЗАЈЕДНО СА ДОДИКОМ РАДИЛИ О ГЛАВИ БАНДА СНСДа ПЛАЋКАРОШИ Р СРБСКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

24.12.2018 17:47

Марко мајмуне црвене банде која плаћка Р Србску пишам и тебе и већинску власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Становник Рудог

24.12.2018 17:51

Господине Рајак није тројац из Вишеграда радио на твојој смјени него четверац који је сто посто гарантовао Предсједнику да ћете бити опозвани , па сада морају сносити консеквенце за неиспуњено обећање, али све народне пословице се на крају остваре па и она '' заиграће мечка и пред њиховим вратима убрзо и ко јаму другом копа сам у њу пада''. Нешто је профа много љут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добровчићи

24.12.2018 18:35

Један од образованијих начелника општина. Овакве људе треба и позиција и опозиција да би се кренуло са мртве тачке и зауставило ово комунистичко једоумље.Прије мјесец дана на федералној телевизији човјек је истакао своје умне капацитете и оставио на сметљишту Шукала и необразованог начелника општине Соколац који није саставио двије реченице да имају смисла. Дајте образоване људе у прве редове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАВО РАТО!!!

24.12.2018 19:09

Е нек си их Рато поцистио волим него иста!!!! А и баја (мали) долазио у Рудо!!!! Ево и ови наси у Добоју се препали избора није бас све тако као сто они прицају,народ све памти и не опраста лако лако!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУДО БРАВО!!!

24.12.2018 19:14

Браво народе свака цаст !!!!Не гледам атв ни ртрс дали су они уопсте јавили да је баја изгубио ХАХАХА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

24.12.2018 20:52

Узас људи какав ми имамо Јавни сервис и тзв. РТРС- е..сви федерални медији су коректно објавили вијест о резултатима референдума у Рудом, само то није објавио резим под контролом једног цовјека, али на залост којег сви ми плацамо, а то је РТРС- е, такодје и њихов трабант АТВ, којег сам гледао док га није купио тајкун из СНСД- а Станковиц. Људи моји, они су Гебелс новијег доба.

Name

Ја и ми и ви и они и ми

24.12.2018 21:03

Одавно пратим ову људину и да није добио заслузује респект и да је богдо висе оваквих где би нам био крај

Name

Гв

25.12.2018 16:27

ПОДРСКА.РАЈКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАТО

27.12.2018 14:37

Рато је изварао народ, зато је добио само 55% укупно, замисли колико би их изварао да није хеликоптер стално летио, да нису "отваране" очи свим радницима у јавним службама?

ОДГОВОРИТЕ