Историја - Шабац освојио Куп Србије!

Ватерполисти Шапца освојили су трофеј у Купу Србије, први у клупској историји.

Остали спортови 24.12.2018 | 13:45
Историја - Шабац освојио Куп Србије!
Шабац је у финалу Купа у Зрењанину савладао крагујевачки Раднички 10:9.

Након неизвесног првог полувремена (4:4), Шабац је разбио Раднички у трећем кварталу са 4:1 и стекао огромну предност.

Предвођени Гусаровом и Радованлијем Раднички узвраћа серијом 3:0 и стиже на гол заостатка, након чега Рогач враћа Шабац на +2. 

Манић опет приближава Крагујевчане на 9:8, да би 81 секунд пре краја меч решио Тохољ. 

Шабац је до титуле предводио Вучинић са четири гола, а исти учинак имао је најбољи појединац у редовима Радничког Гусаров. 

Тако су Шапчани окончали трогодишњу доминацију Партизана, који су шокирали у полуфиналу са 14:10.

"Није било лако,очекивано тешка утакмица. Имали смо дан за припрему. Честитам екипи, дали су последњи атом снаге и испалтило нам се. Презадовољни смо", рекао је тренер Шапца Миодраг Мировић. 

Патризан је најтрофејнији тим у Купу са девет трофеја, Црвена звезда има два, а Раднички је пропустио шансу да понови 2015. када је освојио за сада једини трофеј. 

"Честитам Шапцу, заслужено су освојили Куп. Били су бољи, водили читаву утакмицу. Имали смо пад у трећој четвртини и касније нисмо успели да их стигнемо. Велико искуство за нас, за екипу чији је просек 19 година. Бићемо бољи. Шабац пуно улаже у ватерполо и заслужио је победу у овом такмичењу", рекао је тренер Радничког Урош Стевановић.

Финале Купа Србије:

Шабац – Раднички 10:9 (2:2, 2:2, 4:1, 2:4)
Играч више: Шабац 4/14, Раднички 5/10
Два играча више: Шабац 1/1, Раднички 1/2
Судије: Раковић и Путниковић

Раднички: Добожанов, Митровић, Станојевић, Ганић, Радованлија 1, Танасијевић, Панић, Жулум 3, Васић, Гусаров 4, Манић 1, Томашевић, Ђерковић, Пљеванчић. Тренер: Стевановић

Шабац: Пијетловић, Ераковић, Марковић 1, Репановић, Тохољ 1, Велкић 1, Рогач 2, Лукић 1, Јанковић, Вучинић 4, Боловић, Илић, Вукадиновић, Васовић. Тренер: Мировић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар