Перуничић пред СП: Очекивања и реалност се разликују!

Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић рекао је да је тешко рећи с каквим амбицијама његов тим путује на Светско првенство.

Остали спортови 25.12.2018 | 21:30
Перуничић пред СП: Очекивања и реалност се разликују!
Рукометаши Србије започињу завршне припреме за Светско првенство које 10. јануара почиње у Немачкој и Данској.

Србија ће играти у Групи А са Француском, Русијом, Немачком, Бразилом и уједињеним тимом Јужне и Северне Кореје.

Перуничић је истакао да се очекивања и реалност разликују, али је истакао да ће екипа сигурно желети да у сваком мечу покаже најбоље лице.

"Очекивања и реалност се разликују. Ако ћемо о реалности, ово је изузетно млада екипа. Биће потребно време, има пуно новајлија. Ми са клупе имамо увек амбиције, али видећемо како ће момци на терену изнети специфичан притисак који носи играње за репрезентацију. Доста њих није имало то искуство. Реалност је другачија од онога што ми желимо. Желимо најбоље, да сваку утакмицу одиграмо на 200 одсто и покажемо најбоље лице. Само тако можемо парирати озбиљним репрезентацијама. У сваком случају, на терену нећемо респектовати никога", рекао је Перуничић, преноси Рукометни савез Србије. 

Француска и Немачка се на папиру издвајају као фаворити, а упитан да ли је реалност тражити бодове у мечевима против Русије, Бразила и Кореје, Перуничић је навео да не жели да "прича на том нивоу". 

"Увек се у медијима потенцирало 'ко је тај противник', а никада тако нисам размишљао, ни радио. Спортски гледамо свакога на исти начин, ко год да је преко пута и колико год смо можда инфериорни у овом тренутку. Нама су у овом тренутку сви озбиљни ривали, а ми ћемо се од првог до последњег припремати исто и прилазити на исти начин". 

Први део завршних припрема рукометаши Србије обавиће у центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови. Стручни штаб се већ састао, док је званично окупљање заказано за 19.00. 

"Стручни штаб се окупио нешто раније. Очекујемо играче од 19 часова. Очекујем да сви дођу сем момака који играју у Немачкој (Богдан Радивојевић, Мијаило Марсенић, Немања Зеленовић и Миљан Пушица) који ће се прикључити 1. јануара. Видећемо да ли се нешто десило у међувремену, да ли неко не може да се појави. Једино упитно стање је код Дарка ђукића", рекао је Перуничић. 

Рукометаше Србије очекује рад два пута дневно до наредног викенда када следе пријатељске провере са Тунисом. 

"Најлепше би било да смо сви ту, али се национална првенства различито завршавају. Тако је, како је, радићемо два пута дневно, кондициони тренер Иван Томашевић ће радити на превентиви и опоравку јер времена за базичне припреме нема. Волео бих да смо у могућности то да обавимо, али прилагођавамо се ситуацији. Имаћемо 29. децембра меч затвореног типа са Тунисом, а дан касније играмо у Смедереву с истим ривалом и тако завршавамо годину", рекао је Перуничић. 

Након мечева с Тунисом изабранике Ненада Перуничића очекују и две провере против Македоније, 4. и 5. јануара. 

Рукометаши Србије ће такмичење на Светском првенству почети 11. јануара утакмицом против Русије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар