Вајт бруталним крошеом "успавао" Чисору у Лондону!

Дилијан Вајт победио је у Лондону Дерека Чисору бруталним нокаутом у 11. рунди и одбранио наслове WБЦ Силвер и WБО Интернационалног првака света.

Остали спортови 23.12.2018 | 15:30
Вајт бруталним крошеом "успавао" Чисору у Лондону!
Вајт и Чисора поново су публици приредили изнурујућу борбу коју је гледао и Ентони Џошуа, а у самом финишу је 30-годишњи Британац рођен на Јамајци дошао до тријумфа.

Њих двојица су и пре две године "укрстили рукавице" када је Вајт славио одлуком судија, да би сада снажним ударцем левицом решио питање победника.

"Дел Бој" Чисора је од првог гонга кренуо напред, добро погађао у тело, али је са друге стране уследила контра – Дилијан га је чисто ударио двапут и Дерекове ноге су већ у првој рунди добро заплесале. 

Вајт је преузео иницијативу, максимално користио дуге руке и деловао активније, али није мног наштетио ривалу. 

Трећа рунда је била једна од одлучујућих јер је Чисора желео нокаут, погодио је Вајта левим крошеом и тражио завршни ударац, али га није нашао. Желео је да скрати дистанцу, али је противник издржао и борба се развила.

Дерек је ишао напред, Дилијан покушавао из контре, ударци су били чести и жестоки, а свака рунда је била поприлично изједначена, па су судије поред ринга биле у незавидном положају. 

Брутална борба није престајала. Ниједан борац се није умарао, а Чисора је у осмој рунди остао без бода због ниског ударца због којег је и раније био упозораван. 

Све се чинило да ће и други међусобни окршај двојице Британаца бити решен одлукама судија, али се све променило у 11. рунди. "Дел Бој" је још једном изгубио бод, да би онда кренуо у неопрезну офанзиву. 

Желео је да удари Вајта, он га је сачекао да се отворио и упутио невероватан леви кроше који је одмах значио крај меча нокаутом. Није успео Чисора ни да се помери у боксу, што је учинио тек када му је пришла лекарска екипа. 

Вајт је тако дошао до скора од 25 победа и једног пораза и вероватно је нови изазивач споменутог Џошуе, док је Чисорин учинак 28-9.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар