"Нисам знао како да ти кажем"

Полиција још истражује како је дошло до стравичне несреће у селу Доње Међурово код Ниша, када је воз Железница Србије преполовио аутобус који је прелазио пругу на обележеном пружном прелазу.

Србија 21.12.2018 | 13:22
"Нисам знао како да ти кажем"
Шта год да се испоставити као узрок, у питању је највероватније људска грешка због које је најмање пет породица данас завијено у црно. Још седам људи се бори за живот са тешким повредама у КЦ Ниш у тренутку писања овог текста.

Једна од најтужнијих сцена после стравичне несреће код Ниша, одигравала се данас пред очима присутних у ходнику Клиничког центра Ниш, у који је јутрос довезено 30 особа, деце и одраслих, повређених у судару воза и аутобуса.

Мушкарац у црној јакни уплакан је телефонирао у ходнику болнице. Тешким кораком дошао је до пулта и наслонио се. Пришао му је син, тинејџер, лица изгребаног у стравичном удесу у којем је лакше повређен.

Пришао им је човек и, с пуно пажње и саосећања, тихо упитао:

- Је ли и вама неко страдао?

Погнуте главе отац је тихо изговорио:
 
- Јесте, жена.

Син га је тада шокирано погледао и упитао:

- Мама је страдала?!

Тешко преваљујући речи преко усана, отац је загрлио сина и одговорио:

- Јесте, сине. Нисам знао како да ти кажем...

У трену је све утихнуло. Мушкарац и његов син, тинејџер, стајали су загрљени. Плакали су.

Плакали су с њима и многи који су се затекли ту у том потресном моменту.



Пришао им је доктор да упита да ли им треба помоћ, воде или место да седну.

Отац је помоћ љубазно одбио, а онда је, још држећи сина у загрљају, кренуо ка излазу. У пролазу је кратко рекао:

- Он је све што ми је од жене остало.

У стравичном удесу који се догодио у 7.30 сати јутрос на пружном прелазу код села Доње Међурово код Ниша, према досадашњим информацијама, погинуло је пет особа.

Међу њима двоје петнаестогодишње деце. Дечак и девојчица. Повређено је 30 особа, од којих се више од 10 налази у тешком стању. Сви су јутрос кренули у школе и на посао. До тамо, нажалост, нису стигли.

(Блиц)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ужас

21.12.2018 12:26

Недао бог никоме... Саучешће породицама

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

21.12.2018 12:40

БАС ТАКО...УБРАНИ БОЖЕ..ТУГА

Name

Исток

21.12.2018 12:33

Сауцесце породицама зртава. За власт на свим нивоима у Србији и Српској . Да вам .... сунце зарко . За бахацење по Србији и Републици Српској пара не фали а за сигуроносне покретне рампе , звуцну и свјетлосну сигнализацију нема пара. ЗАСТО РАМПА НИЈЕ БИЛА СПУСТЕНА ., Засто се није направио надвозњк или подвозњак на том мјесту . ХИЉАДУ ЗАСТО . Ајде сада мало да се Додо воза по српском небу хеликоптером . Тек толико да видимо како се мамојебац разбацује новцем који се мозе искористити у пуно боље сврхе од овога на ста се користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАПАД за исток

21.12.2018 12:48

Свака ти је на мјесту и нема се ста додати ВЕЛИКА ТУГАААААААА !

Name

ре

21.12.2018 12:51

Нажалост,поред све технике,увек је узрок људски фактор.

Name

Фарук

21.12.2018 13:30

Туга и бол непоновило се никоме сауцесце породицама настрадалих

Name

Вишеград

21.12.2018 12:46

Јуче је додо слетио у мјесто Рудо,да види како иде кампања против начелмика Рајака.Срамота,Рајак поштен и добар човјек.Он такве неће.Срамота шта раде,бога се не боје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

21.12.2018 13:25

мени се чини да нема бога јер он кажњава поштену сиротињу а овима само добацује на рачуне.

Name

СА

21.12.2018 12:48

Туга! Саучешће фамилијама настрадалих надам се да ови који су тешко повријеђени се брзо опораве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

21.12.2018 12:50

Питам се, можда нисам у праву али да ли је ово посљедица одласка најбољих из струке па и возача у иностранство. Сваки дан читамо да је у аутобусу страдало толико и толико лица. Држава Срб као и БХ најмање придаје пажње овоим дешавањима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељезницар

21.12.2018 12:51

Не би коментарисао саму људску тугу јер су ту све ријеци сувисне. Смрт сваког појединца је трагедија. Оно сто је мени фасцинантно да сви новинари у дрзави гријесе у изразима. Појам прузни прелаз не постоји. То би људи који пису текстове по новинама требали да знају. Мјесто укрстања пруге и пута се зове путни прелаз јер пут прелази преко пруге а не обрнуто. И без обзира сто дјелује логицно да се казе воз ударио ауто то је апсурдна изјава. Воз не мозе да удари ауто. Воз се креце по прузи и има предност увјек, без изузетка. Није воз скренуо са пруге и ударио ауто него је ауто подлетило под воз. Цак и када је због безбедности предвидјено да се воз зауставља испред путног прелаза он опет има предност. Воз мозе да удари друго синско или друмако возило само ако продје сигнал када возња није дозвољена али то овде није слуцај. Многи који цитају овај коментар це помислити да филозофирам. Ово писем да цитаоци схвате да се оваквим нацином писања вијести ствара слика како наводно масиноводје и остали зељезницари људе у саобрацају сто није истина. Воз увјек има предност. Масиноводје нису убице вец људи који раде јако стресан посао а нико не пита ста је са тим људима. Нпр масиноводја који је управљао возом прије око годину дана када је страдала породица Дједовац у Становима код Добоја од последица несреце има психицких проблема. А сам он је покусавао да спасе дјецу. Сауцесце породуцама страдалих али није коректно да се текстови писе таквим контекстом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зељезничар

21.12.2018 14:09

У овој трагедији треба да залимо и тугујемо са породицама погинулих АЛИ и да поставимо питање и тражимо одговоре од надлежних. Мене као грађанина је вас коментар, благо речено, фрапирао. Вама као ЖЕЉЕЗНИЧАРУ је засметала новинарска грешка која може стигматизоват машиновође и жељезничаре, НЕВЈЕРОВАТНО. Мени као обичном грађаниу ова ВЕЛИКА И ТЕШКА несрећа побуђује језу и намеђе питање ШТА СУ ЖЕЉЕЗНИЦЕ УРАДИЛЕ ДА ЗАШТИТЕ "путне прелазе преко жељезничке пруге", ШТА ЈЕ ДРЖАВА УРАДИЛА ДА УТВРДИ ОДГОВОРНОСТ И САНКЦИОНИШЕ ОДГОВОРНЕ, ШТА СУ АУТОПРЕВОЗНИЦИ УРАДИЛИ ДА УНАПРИЈЕДЕ СИГУРНОСТ ПРЕВОЗА ЛИЦА?????? Када се дају одговори на ова питања, е онда ће бити мања могућност настанка оваквих трагедија, гдје су породице завијене у црно. А ти се о овој ТЕШКОЈ НЕСРЕЋИ брини шта ће ко мислити о жељезничарима

Name

Дјордјо

21.12.2018 15:16

моје сауцесце свим настрадалим у овом стравицном удесу,а поготово овој породици,једна је мајка и домацица куце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивана

21.12.2018 19:40

Јао Бозе,дај им снаге да ово презиве. Сауцесце породицама настрадалих.

ОДГОВОРИТЕ