Јокић: Морао бих чешће да будем на линији за бацања!

Кошаркаш Денвера, Никола Јокић, приказао је још једну сјајну партију у победи над екипом Даласа, довољно да многи започну причу о МВП кандидату.

Кошарка 20.12.2018 | 08:30
Јокић: Морао бих чешће да будем на линији за бацања!
Тренер Нагетса Мајк Малоун рекао је после меча да Никола то недвосмислено заслужује, али Јокић се држи својих принципа и каже да је најважније да тим бележи добре резултате.

Када су Јокића питали шта мисли о томе што је Малоун рекао да би требало да буде кандидат за најкориснијег играча, Јокић је одговорио кратко: 

"То је чисто индивидуална ствар. Шта буде, буде. Не могу да утичем на то". 

Против Даласа, Јокић је постигао 32 поена, а највише муке са њим имали су Двајт Пауел и Диандре Џордан. Јокића су доста "тукли" под кошем, међутим слабо су арбитри то свирали. 

"Шутирам много, али сам имао рецимо 13 погођених од 25. Мислим да је то у реду. Можда бих морао много чешће да будем на линији слободних бацања. Можда би требало да будем и агресивнији. Не знам само како, али морам да будем агресивнији, како бих добио више прекршаја и прилике да имам слободна бацања", сматра Јокић. 

Он је против Даласа имао прилике да шутира свега четири слободна бацања, што је трећина колико је имао Лука Дончић из противничког табора. Како год било, Јокић је задовољан и када његове колеге блистају, као што је у последњем мечу то успело Џамалу Мареју. 

С друге стране и Мареј, као тренер Малоун мисли да Јокић заслужује МВП кандидатуру. 

"Наравно да заслужује. Шта још треба да уради? 

Јокићев колега Тори Крег је неко ко у свлачионици Денвера седи до Јокића и одлично зна о каквом кошаркашу се ради. 

"Људи мисле да је он добар, али мислим да не разумеју уствари колико је он важен и вредан играч за овај тим јер се о њему не прича колико заиста заслужује. Он је и даље непримећен. Дефинитивно је долказао да заслужује да буде учесник Ол-стар меча. За мене је дефинитивно МВП кандидат", закључио је Крег.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар