Jokić: Morao bih češće da budem na liniji za bacanja!

Košarkaš Denvera, Nikola Jokić, prikazao je još jednu sjajnu partiju u pobedi nad ekipom Dalasa, dovoljno da mnogi započnu priču o MVP kandidatu.

Košarka 20.12.2018 | 08:30
Jokić: Morao bih češće da budem na liniji za bacanja!
Trener Nagetsa Majk Maloun rekao je posle meča da Nikola to nedvosmisleno zaslužuje, ali Jokić se drži svojih principa i kaže da je najvažnije da tim beleži dobre rezultate.

Kada su Jokića pitali šta misli o tome što je Maloun rekao da bi trebalo da bude kandidat za najkorisnijeg igrača, Jokić je odgovorio kratko: 

"To je čisto individualna stvar. Šta bude, bude. Ne mogu da utičem na to". 

Protiv Dalasa, Jokić je postigao 32 poena, a najviše muke sa njim imali su Dvajt Pauel i Diandre Džordan. Jokića su dosta "tukli" pod košem, međutim slabo su arbitri to svirali. 

"Šutiram mnogo, ali sam imao recimo 13 pogođenih od 25. Mislim da je to u redu. Možda bih morao mnogo češće da budem na liniji slobodnih bacanja. Možda bi trebalo da budem i agresivniji. Ne znam samo kako, ali moram da budem agresivniji, kako bih dobio više prekršaja i prilike da imam slobodna bacanja", smatra Jokić. 

On je protiv Dalasa imao prilike da šutira svega četiri slobodna bacanja, što je trećina koliko je imao Luka Dončić iz protivničkog tabora. Kako god bilo, Jokić je zadovoljan i kada njegove kolege blistaju, kao što je u poslednjem meču to uspelo Džamalu Mareju. 

S druge strane i Marej, kao trener Maloun misli da Jokić zaslužuje MVP kandidaturu. 

"Naravno da zaslužuje. Šta još treba da uradi? 

Jokićev kolega Tori Kreg je neko ko u svlačionici Denvera sedi do Jokića i odlično zna o kakvom košarkašu se radi. 

"Ljudi misle da je on dobar, ali mislim da ne razumeju ustvari koliko je on važen i vredan igrač za ovaj tim jer se o njemu ne priča koliko zaista zaslužuje. On je i dalje neprimećen. Definitivno je dolkazao da zaslužuje da bude učesnik Ol-star meča. Za mene je definitivno MVP kandidat", zaključio je Kreg.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar