Политика није у служби грађана

Министар безбједности БиХ Драган Мектић синоћ је у разговору за Н1 казао да се већина бх. политичара обогатила, неки чак енормно. Казао је да "уколико радите лошије у интересу грађана, све сте богатији".

Босна и Херцеговина 19.12.2018 | 10:33
Политика није у служби грађана
Признао је да политичаре презире. У мору сличних, није желио издвојити ни себе.

''Презирем политичаре и себе као политичара јер сам имао могућност и шансу и народ ми је то дебело платио, а нисам успио нешто да направим. Наша политика се бави неким непотребним стварима, све више завађа. Није политика која је у служби грађана. Како би ја могао да подржавам једну такву политку? Ни себе не бих издвојио. Јако сам критичан, нисам задовољан с оним што сам учинио, а имао сам стварно намјеру да учиним јако пуно, да покренемо неке ствари. Не могу да кажем, да опростим и себи кад видим да млади грађани одлазе из БиХ, а ми ништа не подузимамо'', поручио је Мектић.

Казао је да је бити политичар позиција пуна привилегија.

''Јако удобна позиција, политичари имају јако пуно привилегија. Већина се наших политичара обогатила, неки чак и енормно. Уколико радите лошије у интересу грађана, онда сте све богатији. Видите наше људе који су константно у политици, да су то невјероватно богати људи. Сажалијевам оне који морају на биро. Мислим да је то била једна неумјесна изјава која не приличи политичарима, кад дођете у политику морате бити свјесни да не можете ту бити до краја живота. Нисам оптерећен тим питањем и тим проблемом. Да је некако створити некакав правни оквир да један човјек не може тридесет година бити у политици, то би била права ствар'', оцијенио је он.

(БН/Н1)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

007

19.12.2018 09:35

Политика није у служби грађана,али си и ти у политици,што значи да ниси грађанин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба78

19.12.2018 10:37

Српска није дрзава која је у слузби градјана вец је у слузби одредјене олгархије и тајкуна који се богате на муци овог народа.Родољуби неце свом народу отезавати зивот и наметати сулуде намете.У ситуацији кад је вецина људи без посла и кад они сто раде имају 400 км плате дрзава која води рацуна о свом народу неце наметати додатне акцизе или ММФ порез на непоокретности и слицне сулуде намете.Људи једва презивлкјавају а дрзава јос висе отезава.Родољуби неце красти свој народ и дрзавни будзет.Народ зиви у бједи а они се возају хеликоптерима и авионима по кипру и европи ,купују скупоцјене лимузине,намјестај а у пола скола прокисњава а у вецини скола су wц неусловни али министар образовања мора се возит у новој лимузини,да не говорим о томе да су сколе све празније и празније а многе су пред затварањем јер нема дјака у њима.То нису политицари то су крвници и непријатељи овог народа

Name

Коментар

19.12.2018 12:57

Ја сам лекар и кад сам поцео радити,цуо сам од старијих да је нас народ непросвецен,у многим стварима ал нисам вјеровао јер сам родјен у граду,центру града и одрастао па мало је другацији слој људи сто зиви у центру града,тј.зивио вецином а у задње вријеме се мало промјенила структура,но мање битно.Зелио сам реци,да нас народ је ем непросвјецен у великој мјери,ем ограницен интелектом прилицно,ал бар да је свјестан тога,но, он сматра да је паметан па се у све петља,има своје мисљење,А ово писем јер стварно не могу висе да цитам коментаре опвих сто пису ста је нбаправио министар безбједности,сто их није похапсио,а потпуно се уклапају у горе описано каква је вецина људи,одн.да имају 10 % памети и здравог разума,без обзира на сколовање,знали би да полиција доставља спис о поцињеном дјелу,а тузиластво подизе оптузницу а суд суди и пресудјује,па сва та васа прица је до сад била без коментара,ал будала и криви дрва никад неце нестати,и зелим вам да пре него несто изустите,написете бар мало размислите а не износите васе ставове,мисљење,јер немају људи право на мисљење,јер је оно као стразњица,свако га има,вец имају право само на зналацко мисљење,а то знаци,несто треба да знате о теми о којој зелите да прицате.

Name

ЦАР

19.12.2018 09:43

господ. министре имали сте нај увјеривљију прицу по доласку на позицију мин. безбједности засто нисте ниста уцинили нејасно ми је као цовјеку.назалост због тога је васа партија и казњена не зато сто це несто урадити снсд вец зато сто сте били 4 год на функцијама а исход мандата раван нули. зато се немојте правдати вец у историју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маракуја

19.12.2018 10:03

Е ти си три пута гори од њега када си повјеровао у причу овога незналице и шарлатана..... док је оваца биће и вуне или у твом случају је боља она, будала и кривих дрва никада неће нестати...

Name

ре цар

19.12.2018 11:30

Није урадио ништа зато што имамо хоботницу на свим нивоима. Битно је да неки ни након 12 година не одлазе у историју и још увијек нас тару, а ми очекујемо да нам неко други ријеши животне проблеме.

Name

ре

19.12.2018 12:02

Он бар призна а ста цемо са свим осталима ,који се не јављају јер знају да је овако како и Мектиц збори....

Name

ре ЦАр

19.12.2018 18:52

Све тачно свака част на коментару.

Name

пропали борац у својој РС

19.12.2018 09:54

Камо среће да нас ти пријатељу Мектићу водиш у ова лоша и зла вренена годинама за српски народ у најновијем ентитету РС и да нас избавиш из најгорег криминала у свијету из оваке РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеј

19.12.2018 11:08

Сјецам га се на поцетку мандата, у неком тамно црвеном офуцаном сакоу. А сада, на њему маркирана фенси одијела. Цини ми се да је ипак урадио несто у току мандата, за себе.

Name

Сократ

19.12.2018 09:59

Веома риједак гест самокритике госп. Мектиц-а. Респект! Истина је ова: посто је МЗ споразумом "склепала" БиХ тако како Даyтон казе, домаци политицари казу "дај сада кредите да опстанемо" не зелеци никада самосталност БиХ. Отуда пљацка без преседана у новијој историји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехе

19.12.2018 11:19

Рек'о би човјек да се Гаги толико разочар'о и да ће се одрећи политике. Кад оно, међутим..

Name

ПТПЦ

19.12.2018 10:03

Види му главе. Министра и прдачине, хахахахааа хахахахааа. Овом неби дао ни овце да цува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бесим

19.12.2018 10:08

Ми највише волимо такве љепотице и љепотане и такве паметне људе

Name

Ратко

19.12.2018 10:41

Твоје "име" све говори.

Name

ГЛИГОР

19.12.2018 10:29

КАДА СИ ТАКО "ПОШТЕН" ЗАШТО НЕ СЈАШИШ СА ЛЕЂА НАРОДА, ПОВУЧЕШ СЕ ИЗ ПОЛИТИКЕ И ДАШ ЛИЧНИ ПРИМЈЕР ОСТАЛИМ КОЛЕГАМА. ОВАКО ГЛАМАО СИ У САРАЈЕВУ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ КАО МИНИСТАР И НИСИ НИШТА УРАДИО, А САДА ЋЕШ БИТИ ПОСЛАНИК И ОПЕТ ЋЕС БИТИ НА ГРБАЧИ НАРОДА 4 ГОДИНЕ И ВЈЕРОВАТНО ОПЕТ НЕЋЕШ НИШТА УРАДИТИ. ЧИСТА ДЕМАГОГИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нуло

19.12.2018 11:08

Е фукаро једна, не знас двије простопросирене реценице саставити, а насао си о нецему да коментарисес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

19.12.2018 11:18

Зовите се више правим именима као лопови, криминалци, мафијаши, злочинци, издајници, преваранти, хоштаплери итд. а не политичари, каљате једну професију, пошто је то на западу часно занимање у већини случајева

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјерник

19.12.2018 11:30

Склоцате као лисице на звијезде.Кад се помене Мектицево име станите мирно.Нероди једни,губите се са цасног портала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добар

19.12.2018 13:55

Добааар виц, најбољи? Хахаха браво, вјернице!