Фернандо Алонсо возиће рели Дакар!

Шпански возач, Фернандо Алонсо, послије завршетка каријере у Формули 1, планира да се окуша у практично свим најважнијим аутомобилским тркама.

Остали спортови 25.12.2018 | 09:30
Фернандо Алонсо возиће рели Дакар!
Двоструки освајач шампионске титуле повукао се из “најбржег циркуса на свијету” 25. новембра када је на стази у Абу Дабију у болиду Мекларена одвезао своју посљедњу трку.

Упркос чињеници да се пензионисао у Формули 1, Алонсо не планира да престане да се такмичи, а шпански лист “Ас” објавио је у уторак да ће Шпанац 2020. године возити рели Дакар.

Он је добио зелено свјетло од тима Тојоте, за који тренутно вози "ФИА Wорлд Ендуранце Цхампионсхип", наводи лист “Ас” и додаје да би се он исте године могао окушати и у Свјетском рели шампионату.

Наводно преговара се о његовом учешћу на релију Монте Карло, преноси “Л ‘Екип” и подсјећа на његову изјаву прошлог мјесеца у којој је потврдио да намјерава да се и даље такмичи.

“Има неколико препознатљивих трка које би требале да буду у мом календару”, рекао је тада Алонсо.

У међувремену Мекларен жели да га задржи у свом тиму и да буде тренер и ментор Карлосу Саинцу и Ланду Норису, међутим, о томе се још преговара.

Оно што је сигурно да Алонсо намјерава да се окуша у практично свим најважнијим аутомобилским тркама, а неке од њих је већ возио.

Прошле године, док се још такмичио у Формули 1, возио је трку Индикар серије и трку Индијанаполис 500 , те трку “24 сата Ле Мана”, на којој је побиједио са екипом Тојоте.

Алонсо је већ потврдио ново учешће на посљедње двије наведене трке, а осим тога возиће и “24 сата Дејтоне, “Шест сати Спа-Франкошана” те трку “12 сати Себринга”, наводи “Л ‘Екип”

Уколико 2020. одвезе и Свјетски рели шампионат и рели Дакар, моћи ће се рећи да је пробао све.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар