Убица поручио: ''Тако ми дошло''

Кантонални суд у Зеници прихватио је приједлог Тужилаштва Зеничко-добојског кантона (ЗДК) и одредио једномјесечни притвор Мухамеду Фазлићу (21) из Завидовића, који је у петак, усред дана, убио комшиницу Џулаферу Мујкић (77). Потврдила је ово за Аваз  Мирна Пољац, портпарол Тужилаштва.  

Босна и Херцеговина 18.12.2018 | 15:36
Убица поручио: ''Тако ми дошло''
– Приједлог је упућен због постојања опасности да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, јер постоји бојазан да ће поновити кривично дјело и јер се ради о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора десет година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења – појашњава Пољац.

Несрећна старица пронађена је у свом стану са више убодних рана, а према незваничним информацијама и тврдњама мјештана Завидовића, Фазлић је старицу ножем избо и у предјелу врата, због чега се сумња да је, наводно, и заклана.

Како би се утврдиле све околности свирепог убиства, тужилац који руководи овим случајем наложио је обдукцију, којом ће бити утврђени околности под којима је наступила смрт.

– Тужилаштво ЗДК још није добило налаз и мишљење вјештака судске медицине – додаје Пољац. 

Посебно је шокантно што се поводом овог случаја на Фејсбуку огласила и Сенада Старчевић, кћерка убијене Џулафере.

– Дабогда му се руке осушиле. Шта му је моја мама крива? Убити жену за 95 марака? – написала је Старчевић.

Душевни болесник

Како сазнаје Дневни аваз од извора блиског истрази, Фазлић, који је душевни болесник, оставио је без текста инспекторе који су га саслушали непосредно након убиства.

– Мени је нешто рекло да је морам убити. Једноставно, тако ми је дошло – рекао је Фазлић инспекторима, због чега је изузета могућност да је мотив за убиство новац, односно да се ради о разбојништву са смртном посљедицом.

Претресли кућу

Тијело несрећне Завидовићанке у стану је пронашао њен комшија. Зеничка полиција је за свега неколико сати успјешно расвијетлила ово убиство, пронашла Фазлића, ухапсила га, те претресла кућу у којој је живио све како би се пронашли докази који ће послужити у даљњем поступку. Осим тога, саслушани су и бројни свједоци, пише аваз.ба.

(Аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дама

19.12.2018 08:18

Народе, јев ви видите да је сав муски пол болестан, сваки дан убију некога, зене, дјецу, мајку, комсиницу, аллооо, критицно, а нико ниста не рјесава, сви луди

ОДГОВОРИТЕ