Дачић: Нисмо чули ништа ново

Говорећи о седници СБ УН посвећеној Косову, министар спољних послова Србије каже да се на њој чуо став свих чланица Савета безбедности.

Србија 18.12.2018 | 10:37
Дачић: Нисмо чули ништа ново
То је резултат те седнице јер, како истиче за ТВ Прва, тешко да ће Приштина повући своје потезе.

„Чули смо мишљење свих чланица Савета безбедности и оно што је битно је да је јасно речено да је формирање оружаних снага потез који је супротан и крши резолуцију 1244. Такође, од 15 земаља чланица СБ, шест није признало незавинсост Косова“, истакао је Ивица Дачић.

На питање да прокоментарише све о чему се говорило на тој седници СБ, Дачић каже да и ако се све сабере „не би могли рећи да смо чулу нешто ново у односу на већ постојеће ставове. 

„Али, ми смо смо још једном урадили оно што је до нас, указали смо на кршење резолуције 1244 упозорили на могуће тешкоће и последице на мир и стабилности у региону и апеловали на међународну заједницу да спрече потезе Приштине и позвали Приштину да распусти ту војску и повуче таксе“, казао је Дачић. 

Али, додао је и да није било реално очекивати да ће се то заиста и догодити. Међутим, оно што је прокоментарисао је да су се на седници Савета безбедности Вучићу обраћали с „председниче Вучић“, а Тачију са „господине Тачи“. 

Дачић је рекао и да се Приштина понаша као размажено дете које када не добије своју играчку или оно што жели, хистерише. „Тако су их навикли и зато треба да их васпитају“. 

Упитан о споразуму који је косовски премијер Рамуш Харадинај спремио за Србију и представио амбасадориме Квинте, Дачић поручује да Харадинај „може тај споразум да окачи у ходник скупштине Косова. Такав му је домет“.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар