Dačić: Nismo čuli ništa novo

Govoreći o sednici SB UN posvećenoj Kosovu, ministar spoljnih poslova Srbije kaže da se na njoj čuo stav svih članica Saveta bezbednosti.

Srbija 18.12.2018 | 10:37
Dačić: Nismo čuli ništa novo
To je rezultat te sednice jer, kako ističe za TV Prva, teško da će Priština povući svoje poteze.

„Čuli smo mišljenje svih članica Saveta bezbednosti i ono što je bitno je da je jasno rečeno da je formiranje oružanih snaga potez koji je suprotan i krši rezoluciju 1244. Takođe, od 15 zemalja članica SB, šest nije priznalo nezavinsost Kosova“, istakao je Ivica Dačić.

Na pitanje da prokomentariše sve o čemu se govorilo na toj sednici SB, Dačić kaže da i ako se sve sabere „ne bi mogli reći da smo čulu nešto novo u odnosu na već postojeće stavove. 

„Ali, mi smo smo još jednom uradili ono što je do nas, ukazali smo na kršenje rezolucije 1244 upozorili na moguće teškoće i posledice na mir i stabilnosti u regionu i apelovali na međunarodnu zajednicu da spreče poteze Prištine i pozvali Prištinu da raspusti tu vojsku i povuče takse“, kazao je Dačić. 

Ali, dodao je i da nije bilo realno očekivati da će se to zaista i dogoditi. Međutim, ono što je prokomentarisao je da su se na sednici Saveta bezbednosti Vučiću obraćali s „predsedniče Vučić“, a Tačiju sa „gospodine Tači“. 

Dačić je rekao i da se Priština ponaša kao razmaženo dete koje kada ne dobije svoju igračku ili ono što želi, histeriše. „Tako su ih navikli i zato treba da ih vaspitaju“. 

Upitan o sporazumu koji je kosovski premijer Ramuš Haradinaj spremio za Srbiju i predstavio ambasadorime Kvinte, Dačić poručuje da Haradinaj „može taj sporazum da okači u hodnik skupštine Kosova. Takav mu je domet“.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar