ЕЛ - Креће седмица кошарке: Посластица у Истанбулу!

Евролига - од уторка до петка!

Кошарка 18.12.2018 | 16:30
ЕЛ - Креће седмица кошарке: Посластица у Истанбулу!
Можда је некоме 13 баксузни број, али љубитељи европске кошарке радоваће се евролигашком програму за предстојеће 13. коло, јер доноси неколико страшних утакмица. Тачније, класика кошарке на Старом континенту. На све то, ова седмица доноси и дупли програм, што значи да ћемо од уторка до петка сваког дана имати по четири дуела елитног такмичења.

Какву нам посластицу спремају Фенербахче и ЦСКА? Светла позорнице биће уперена у репризу финала из 2016. и полуфинала из 2017. године. Фенербахче овај први део сезоне игра константније него претходних година, када је Жељко Обрадовић знао да промеша карте и полако диже форму својим играчима. Зато и не треба да чуди што је Фенер једини тим Евролиге са једним поразом, мада московски ЦСКА има тек једну победу мање.

Фенербахче није поражен у безмало два месеца кошарке, где је наређао 15 тријумфа у свим такмичењима, с тим да код куће није надигран преко осам и по месеци! И тада је Уникаха славила тек након продужетка. Занимљиво, Фенер је последњи пут надигран у Истанбулу управо од ЦСКА, средином марта ове године. Тада је екипа Димитриса Итудиса славила с тесних 81:79, када су Андреј Воронцевич и Кајл Хајнс заблистали и зауставили љутог противника.

У последње време ЦСКА не игра баш добро у гостима, о чему најбоље говоре порази од Будућности и Басконије у неизвесним завршницама. Итудис није био задовољан залагањем својих играча у одбрани и навео је озбиљне падове у концентрацији као важне факторе ових неуспеха.

Интересантно, сви окршаји два великана у псоледње три године завршени су или после продужетка, или после драме, где је коначна разлика била једноцифрена, па чак и мања од пет поена. Ове сезоне Фенербахче је подигао нападачку готовост на виши ниво и налази се одмах иза ЦСКА и Реала на листи најефикаснијих тимова, док одбрана допушта око 76 поена, што је нешто изнад неких ранијих просека.

Биће ово утакмица за уживање, где осећамо да би могло да падне више поена од понуђене границе.

Барселона пред собом има још један тежак посао, а то је да надигра Олимпијакос који, истини за вољу, не игра тако добро на страни и има тек једну победу у последња четири меча ван своје Дворане мира и пријатељства.

Опет, у последње три године имена победника у Блауграни смењивали су се наизменично и ако бисмо гледали овај параметар, онда је ред да Олимпијакос добије. Међутим, Светислав Пешић је затегао редове, Барса игра одличну кошарку код куће, а после серије од три пораза има обавезу да победи, како би вратила самопоуздање. Кец је нешто ближи.

Последњи пар за уторак чине Гран Канарија и Басконија, где традиција каже да је домаћин непобедив пет година (осам везаних тријумфа), а како гости из Виторије играју по систему топло-хладно на страни, можда је и реално да тим Виктора Гарсије продужи низ непобедивости.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар