Млади Кенијац ново појачање Звезде!

Ричард Одада, млади фудбалер из Кеније, ново је појачање Црвене звезде, саопштио је клуб из Љутице Богдана.

Фудбал 16.12.2018 | 21:15
Млади Кенијац ново појачање Звезде!
Кенијац у Звезди од јануара! Ричард Одада после неколико месеци у Графичару постаће члан црвено-белих. Али, биће у омладинцима или опет на позајмици.

Осамнаестогодишњи везни фудбалер током пролећа ће играти у омладинској школи или на позајмици у неком клубу, пише шампион Србије.

Одада је почетком ове године био на проби у Јувентусу и према писању неких италијанских медија импресионирао је челне људе "Старе дама".

Међутим, Одада се није дуго задржао у Торину и Звезда је саопштила да је постигла сарадњу са 190 центиметара високим везним фудбалером.

Одада је претходних шест месеци био у Графичару и тамо је оставио добар утисак што га је препоручило Црвеној Звезди.

Шампион Србије у јануару очекује долазак младог Ерика Јирке из Спартака из Трнаве, као и искусног одбрамбеног играча Немање Милуновића.

Црвена звезда се труди да у својим млађим категоријама увек има најбоље играче из земље, али није реткост да се нађе место и за неког странца који би у будућности могао да се наметне.

Од када је успостављена сарадња са српсколигашем Графичаром, пракса је да се играчи који су пред вратима сениорског тима шаљу на Топчидерску звезду, како би стекли неопходно искуство играња против физички јачих противника.

Претходних неколико месеци међу "графосима" је био и момак из Кеније, Ричард Одада, 18-годишњак који игра на позицији задњег везног, а одликује га дуг корак и висина од око 190 центиметара.

Може се чути да је задовољио очекивања и да је предложен Црвеној звезди за потпис уговора.

Током данашњег дана Црвена звезда је потвртдила да ће овај младић од јануара бити у омладинцима црвено-белих или опет на позајмицама.

Пре доласка у Србију, Одада је био на проби у Швајцарској, али и у Италији, где је у фебруару одиграо неколико утакмица за омладинце Јувентуса.

Подсетимо, Црвена звезда је за јануар већ уговорила доласке штопера Немање Милуновића из БАТЕ Борисова и десног крила Ерика Јирке из Спартак Трнаве.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар