Влада осудила одлуку Приштине

Влада Србије је на данашњој седници најоштрије осудила одлуку Приштине која води ка трансформацији косовских снага безбједности у тзв. војску Косова.

Србија 14.12.2018 | 15:29
Влада осудила одлуку Приштине
Ова одлука Приштине изазива велику забринутост и представља грубо кршење принципа међународног права, а прије свега Резолуције 1244 СБ УН. Та одлука је у супротности и са тзв. Уставом које су Привремене институције самоуправе у Приштини саме писале и усвојиле, што је својеврстан апсурд и доказ да Приштина, поред међународних споразума, не поштује ни сопствене норме.

Влада Србије ће наставити да указује свим међународним актерима на потпуно игнорисање принципа међународног права од стране Приштине, које је било очигледно још након потписивања Бриселског споразума 2013. године, од када Приштина није апсолутно ништа урадила на његовој имплементацији, затим низом упада са дугим цијевима на сјевер Косова и Метохије и малтретирања Срба на КиМ, а онда додатно ескалирало почетком новембра доношењем одлуке о увођењу такси прво од 10%, а онда и од 100%, на производе из Србије и БиХ, чиме се директно и недвосмислено крши и ЦЕФТА споразум и Споразум о стабилизацији и придруживању.

Чин трансформације КСБ у тзв. „Војску Косова“ је само најновији драстичан показатељ колико су једнострани потези Приштине у супротности са основним вредностима демократских друштава.

Ово је такође и до сада највећа претња Приштине регионалном миру.

Влада Србије, заједно са председником Републике Србије, континуирано прати ситуацију у нашој јужној покрајини и све даље одлуке ће доносити у консултацијама и заједно са председником Републике.

Србија остаје чврсто опредељена за мир и стабилност у целом региону и све наше активности биће усмерене на њихово очување, саопштено је из Владе Србије.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Чуј

14.12.2018 14:40

Влада осудила а они се уплашили!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.12.2018 14:48

Тек када изрази забринутост и вде ста је "војсководја" Вулин поруцио !!!

Name

075

14.12.2018 15:06

А Русија се жива не чује. "Братски", нема што…

Name

Схефкет Хаљими

14.12.2018 15:47

Примио к знању

Name

Ре

14.12.2018 16:35

Само ви кукајте и писите ,тзв и самопрогласено.Они нису тзв.нити су пријетња регионалном миру.Рудоња је пријетња рег.миру.

Name

Милан Милисавац

14.12.2018 16:38

Какви сте то ви људи? А ДА. Знам какви. Исти они који су 91 и 92 побјегли па се 96 вратили. Па опет 99 побјегли па се 2001 вратили. Па мало узели пара сваодакле па имате времена да писете.против свакп иоле српски оријентисан. Слободно додјите на Трг Крајине или како ви зовете Давидов. И позовите пајташе из ЕУ да се мало кикоћете и тако то. Мрш.

Name

хало бре

14.12.2018 14:40

ви док лајете изјавама они великим корацима напредују и цине огромну стету србији с таквим вуцком цете далеко догурати! косово је рјесена ствар само сто сте нојеви забили главу у пијесак и лајете док они сваки дан вам дубоко га мецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

14.12.2018 14:43

Цекај зар није савет за навионални егзодус Срба са Косова заседао захваљујуци Аци кнезу Цудиме како она протуха од саветника Додика јос не осудјује или цека фа види ста це Цобиц реци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голијат.

14.12.2018 14:45

Зовите путина прије него сто вам буде касно инаце немој те се хвалити како имате нај јацу војску у регијону сатраце вас нато и увјек једну те исти прицу прицати како треба са сиптарма разговарати са њима нема разговора.они се сире и раде ста хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимно

14.12.2018 16:40

Како год учинио Господе,Ти си велики,свемоћан Бог,а ми смо само људи. ----------- Није лош филм: "Сцхиндлер'с Лист (1993)." Господе,ако хтед хоћеш,како свима болеснима,тако нама и нашим породицама подари потпуно исцељење и разреши једном за свагда нејасну ситуацију у вези Косова,Небески Оче,ако нећеш,онда Господе,нека није наша,него воља твоја Небески Оче,понизно те молимо и захваљујемо у име Бога Исуса Христа.Амин. - Леп поздрав,поштовање свима,а колико је до нас или није,време нека вам је даноноћно благо и милостиво од благословеног Бога и Оца Небеског,у име Бога Исуса Христа.Амин.

ОДГОВОРИТЕ