Vlada osudila odluku Prištine

Vlada Srbije je na današnjoj sednici najoštrije osudila odluku Prištine koja vodi ka transformaciji kosovskih snaga bezbjednosti u tzv. vojsku Кosova.

Srbija 14.12.2018 | 15:29
Vlada osudila odluku Prištine
Ova odluka Prištine izaziva veliku zabrinutost i predstavlja grubo kršenje principa međunarodnog prava, a prije svega Rezolucije 1244 SB UN. Ta odluka je u suprotnosti i sa tzv. Ustavom koje su Privremene institucije samouprave u Prištini same pisale i usvojile, što je svojevrstan apsurd i dokaz da Priština, pored međunarodnih sporazuma, ne poštuje ni sopstvene norme.

Vlada Srbije će nastaviti da ukazuje svim međunarodnim akterima na potpuno ignorisanje principa međunarodnog prava od strane Prištine, koje je bilo očigledno još nakon potpisivanja Briselskog sporazuma 2013. godine, od kada Priština nije apsolutno ništa uradila na njegovoj implementaciji, zatim nizom upada sa dugim cijevima na sjever Кosova i Metohije i maltretiranja Srba na КiM, a onda dodatno eskaliralo početkom novembra donošenjem odluke o uvođenju taksi prvo od 10%, a onda i od 100%, na proizvode iz Srbije i BiH, čime se direktno i nedvosmisleno krši i CEFTA sporazum i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Čin transformacije КSB u tzv. „Vojsku Кosova“ je samo najnoviji drastičan pokazatelj koliko su jednostrani potezi Prištine u suprotnosti sa osnovnim vrednostima demokratskih društava.

Ovo je takođe i do sada najveća pretnja Prištine regionalnom miru.

Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Republike Srbije, kontinuirano prati situaciju u našoj južnoj pokrajini i sve dalje odluke će donositi u konsultacijama i zajedno sa predsednikom Republike.

Srbija ostaje čvrsto opredeljena za mir i stabilnost u celom regionu i sve naše aktivnosti biće usmerene na njihovo očuvanje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Čuj

14.12.2018 14:40

Vlada osudila a oni se uplašili!!!!!

ODGOVORITE
Name

Re

14.12.2018 14:48

Tek kada izrazi zabrinutost i vde sta je "vojskovodja" Vulin porucio !!!

Name

075

14.12.2018 15:06

A Rusija se živa ne čuje. "Bratski", nema što…

Name

Shefket Haljimi

14.12.2018 15:47

Primio k znanju

Name

Re

14.12.2018 16:35

Samo vi kukajte i pisite ,tzv i samoproglaseno.Oni nisu tzv.niti su prijetnja regionalnom miru.Rudonja je prijetnja reg.miru.

Name

Milan Milisavac

14.12.2018 16:38

Kakvi ste to vi ljudi? A DA. Znam kakvi. Isti oni koji su 91 i 92 pobjegli pa se 96 vratili. Pa opet 99 pobjegli pa se 2001 vratili. Pa malo uzeli para svaodakle pa imate vremena da pisete.protiv svakp iole srpski orijentisan. Slobodno dodjite na Trg Krajine ili kako vi zovete Davidov. I pozovite pajtaše iz EU da se malo kikoćete i tako to. Mrš.

Name

halo bre

14.12.2018 14:40

vi dok lajete izjavama oni velikim koracima napreduju i cine ogromnu stetu srbiji s takvim vuckom cete daleko dogurati! kosovo je rjesena stvar samo sto ste nojevi zabili glavu u pijesak i lajete dok oni svaki dan vam duboko ga mecu

ODGOVORITE
Name

Dzoo

14.12.2018 14:43

Cekaj zar nije savet za navionalni egzodus Srba sa Kosova zasedao zahvaljujuci Aci knezu Cudime kako ona protuha od savetnika Dodika jos ne osudjuje ili ceka fa vidi sta ce Cobic reci.

ODGOVORITE
Name

Golijat.

14.12.2018 14:45

Zovite putina prije nego sto vam bude kasno inace nemoj te se hvaliti kako imate naj jacu vojsku u regijonu satrace vas nato i uvjek jednu te isti pricu pricati kako treba sa siptarma razgovarati sa njima nema razgovora.oni se sire i rade sta hoce.

ODGOVORITE
Name

Anonimno

14.12.2018 16:40

Kako god učinio Gospode,Ti si veliki,svemoćan Bog,a mi smo samo ljudi. ----------- Nije loš film: "Schindler's List (1993)." Gospode,ako hted hoćeš,kako svima bolesnima,tako nama i našim porodicama podari potpuno isceljenje i razreši jednom za svagda nejasnu situaciju u vezi Kosova,Nebeski Oče,ako nećeš,onda Gospode,neka nije naša,nego volja tvoja Nebeski Oče,ponizno te molimo i zahvaljujemo u ime Boga Isusa Hrista.Amin. - Lep pozdrav,poštovanje svima,a koliko je do nas ili nije,vreme neka vam je danonoćno blago i milostivo od blagoslovenog Boga i Oca Nebeskog,u ime Boga Isusa Hrista.Amin.

ODGOVORITE