Видео: Србин "газдује" у Хрватској!

Први капитен и најбољи стрелац лиге! Нису многи људи из наше земље чули за младог фудбалера Комнена Андрића, али се он из недеље у недељу труди да га запамте у Хрватској.

Фудбал 14.12.2018 | 15:00
Видео: Србин "газдује" у Хрватској!
Андрић је 23-годишњи играч рођен у Новом Пазару који је имао необичан фудбалски пут – од Србије, преко Португала, до Хрватске.

Комнен је играо за крагујевачки Раднички, најдубљи траг оставио у ОФК Београду (за две сезоне дао 7 голова на 39 утакмица, пре него што је своју срећу потражио у Португалу.

Тај период најлошији је у његовој каријери јер је, осим мале минутаже у клубовима, имао несрећу да се повреди и пропусти Светско првенство за омладинце на Новом Зеланду, иако је био међу планираним путницима. Србија је на том такмичењу освојила титулу. 

"То првенство сам пропустио због повреде скочног зглоба. Био сам у репрезентацији и онда се повредио и због тога нисам могао да идем на Мундијал. Ето, мали пех који ме удаљио са Светског првенства и злата", рекао је Андрић у интервјуу за "100посто.хр". 

Ни у Португалу, ни на позајмици у литванском Жалгирису се није снашао и ове године је дошао у Интер из Запрешића. 

"Чим сам дошао у Португал сам се изборио за прву поставу, али већ након три-четири кола се променио тренер, а с њим су дошли и нови играчи. Тренер је имао друге замисли и није ме видео у својим плановима. Зато је та мисија била неуспешна, иако сам уверен да сам могао да пружим много више".

Промена му је баш пријала, доказао се тренеру Самиру Топлаку недавно је постао први Србин капитен у историји Ногометне лиге Хрватске.

"Част ми је што сам добио капетинску траку у клубу за који су играли великани попут Луке Модрића, Дејана Ловрена, Ведрана Ћорлуке... Снашао сам се у Интеру. Требао ми је само континуитет игара да бих се вратио у живот и то сам добио. Мислим да сам ту прилику искористио на најбољи могући начин и вратио се на фудбалску мапу карту".

И не само то – наставио је са доминантним партијама и постао најбољи стрелац првенства са 10 погодака. Тренутно има гол више од Хебера, Бразилца из редова Ријеке, а два више од Пјотра Зволинског из Горице и Антонија Чолака, такође из Ријеке.

"Мислим да је хрватска лига јача од српске зато што има 10 клубова и играте четири пута против једног Динама, против Ријеке, против Хајдука. То је лига у којој се од првог кола, од почетка сезоне, мањи клубови боре за голи живот и останак у лиги".

Очекивано, загребачки Динамо је већ желео да га доведе.

"Имао сам већ понуду из Динама на почетку ове сезоне, али нису нам се поклапале идеје. Нисмо успели да се договоримо. Видећу на крају сезоне које ће понуде бити на столу, па ћу онда одлучити шта даље. Наравно да бих одмах потписао да имам исту каријеру као Модрић. Реал Мадрид и Милан су мој сан, али о том-потом. Морам још много да радим да бих уопште сањао о томе, али верујем да су снови оствариви", закључио је Андрић.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар