Video: Srbin "gazduje" u Hrvatskoj!

Prvi kapiten i najbolji strelac lige! Nisu mnogi ljudi iz naše zemlje čuli za mladog fudbalera Komnena Andrića, ali se on iz nedelje u nedelju trudi da ga zapamte u Hrvatskoj.

Fudbal 14.12.2018 | 15:00
Video: Srbin "gazduje" u Hrvatskoj!
Andrić je 23-godišnji igrač rođen u Novom Pazaru koji je imao neobičan fudbalski put – od Srbije, preko Portugala, do Hrvatske.

Komnen je igrao za kragujevački Radnički, najdublji trag ostavio u OFK Beogradu (za dve sezone dao 7 golova na 39 utakmica, pre nego što je svoju sreću potražio u Portugalu.

Taj period najlošiji je u njegovoj karijeri jer je, osim male minutaže u klubovima, imao nesreću da se povredi i propusti Svetsko prvenstvo za omladince na Novom Zelandu, iako je bio među planiranim putnicima. Srbija je na tom takmičenju osvojila titulu. 

"To prvenstvo sam propustio zbog povrede skočnog zgloba. Bio sam u reprezentaciji i onda se povredio i zbog toga nisam mogao da idem na Mundijal. Eto, mali peh koji me udaljio sa Svetskog prvenstva i zlata", rekao je Andrić u intervjuu za "100posto.hr". 

Ni u Portugalu, ni na pozajmici u litvanskom Žalgirisu se nije snašao i ove godine je došao u Inter iz Zaprešića. 

"Čim sam došao u Portugal sam se izborio za prvu postavu, ali već nakon tri-četiri kola se promenio trener, a s njim su došli i novi igrači. Trener je imao druge zamisli i nije me video u svojim planovima. Zato je ta misija bila neuspešna, iako sam uveren da sam mogao da pružim mnogo više".

Promena mu je baš prijala, dokazao se treneru Samiru Toplaku nedavno je postao prvi Srbin kapiten u istoriji Nogometne lige Hrvatske.

"Čast mi je što sam dobio kapetinsku traku u klubu za koji su igrali velikani poput Luke Modrića, Dejana Lovrena, Vedrana Ćorluke... Snašao sam se u Interu. Trebao mi je samo kontinuitet igara da bih se vratio u život i to sam dobio. Mislim da sam tu priliku iskoristio na najbolji mogući način i vratio se na fudbalsku mapu kartu".

I ne samo to – nastavio je sa dominantnim partijama i postao najbolji strelac prvenstva sa 10 pogodaka. Trenutno ima gol više od Hebera, Brazilca iz redova Rijeke, a dva više od Pjotra Zvolinskog iz Gorice i Antonija Čolaka, takođe iz Rijeke.

"Mislim da je hrvatska liga jača od srpske zato što ima 10 klubova i igrate četiri puta protiv jednog Dinama, protiv Rijeke, protiv Hajduka. To je liga u kojoj se od prvog kola, od početka sezone, manji klubovi bore za goli život i ostanak u ligi".

Očekivano, zagrebački Dinamo je već želeo da ga dovede.

"Imao sam već ponudu iz Dinama na početku ove sezone, ali nisu nam se poklapale ideje. Nismo uspeli da se dogovorimo. Videću na kraju sezone koje će ponude biti na stolu, pa ću onda odlučiti šta dalje. Naravno da bih odmah potpisao da imam istu karijeru kao Modrić. Real Madrid i Milan su moj san, ali o tom-potom. Moram još mnogo da radim da bih uopšte sanjao o tome, ali verujem da su snovi ostvarivi", zaključio je Andrić.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar