Опрезно са пиротехником

Безбједносна ситуација на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Добој у новембру је била задовољавајућа, констатовано је на данашњој конференцији за јавност, са које је поручено да ће у наредном периоду полицијски слузбеници радити на сузбијању употребе пиротехничких средстава.

Република Српска 10.12.2018 | 17:37
Опрезно са пиротехником
Из добојске Полицијске управе наводе да су у свим областима у прошлом мјесецу забиљежени позитивни статистички показатељи.

У новембру ове године евидентирана су 74 кривична дјела из области привредног криминалитета, док их је у истом мјесецу прошле године забиљежено 84. И даље, најзаступљениј облик кривичног дјела општег криминалитета је против имовине.

Када је у питању стање безбједности саобраћаја, резултати нису толико охрабрујући. Евидентиране су 92 саобраћајне незоде, једна и са смртним посљедицама.

Из добојске Полиције наводе да је посљедних дана акценат на расвјетљавању кривичних дјела разбојништава. На мети разбојника најчешће су бензинске пумпе и апотеке, а као потенцијални објекти идентификоване су банке, трговински објекти и спротске кладионице.

У прошлом мјесецу није било већих проблема у области јавног реда и мира. Добојска полиција каже да ће од 15. децембра до 20. јануара предузети низ превентивних мјера и активности у циљ спречавања неовлаштене продаје и употребе пиротехничких средстава и незаконите употребе ватреног оружја, како би грађани мирно обиљежили и прославили новогодишње и божићне празнике.

(БН телевизија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

кодекс

10.12.2018 16:47

Полицајци треба да се шишају пристојно, а не да брију ћиверицу, па личе на кримосе опасне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прљави Хари

10.12.2018 17:23

Шишају се као и шеф Лукач-Прљави Хари, јербо треба фацом да улију страх грађанима, а што глупљи.

Name

@кодекс

10.12.2018 18:22

А шта ћемо ми без косе? Једино да држава одвоји за пресађивање :Д

Name

Ре

10.12.2018 19:01

Господо овај мали Врацар је у сваком смислу ријеци добар руководилац у полицији, није криминалан, има коректан став, сколован је, из фине породице, једниставно нема замјерке. Једино није никада радио по криминалитету, те не познаје специфицности рада крим.полиције, али то се за нацелника не мозе сматрати неким недостатком.

Name

Скептик

10.12.2018 18:50

Опет конференција за штампу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

11.12.2018 13:25

Не уздајте се у добру вољу малољетних лица који нису ни свјесни да су петарде опасне у слуцају неадекантног руковања или неисправности истих. Исто вази и за старије, понајвисе у контексту неисправности. Поострите казне! У медјувремену, у посљедњих неколико година, поред петарди, појавио се и "топовски удар", а несто касније и приватни ватромет, а закон који то регулисе је из доба када и петарде су биле несто ново тако да о неким јаким санкцијама на основу постојецег закона смјесно је прицати.

ОДГОВОРИТЕ