Oprezno sa pirotehnikom

Bezbjednosna situacija na području koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj u novembru je bila zadovoljavajuća, konstatovano je na današnjoj konferenciji za javnost, sa koje je poručeno da će u narednom periodu policijski sluzbenici raditi na suzbijanju upotrebe pirotehničkih sredstava.

Republika Srpska 10.12.2018 | 17:37
Oprezno sa pirotehnikom
Iz dobojske Policijske uprave navode da su u svim oblastima u prošlom mjesecu zabilježeni pozitivni statistički pokazatelji.

U novembru ove godine evidentirana su 74 krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, dok ih je u istom mjesecu prošle godine zabilježeno 84. I dalje, najzastupljenij oblik krivičnog djela opšteg kriminaliteta je protiv imovine.

Kada je u pitanju stanje bezbjednosti saobraćaja, rezultati nisu toliko ohrabrujući. Evidentirane su 92 saobraćajne nezode, jedna i sa smrtnim posljedicama.

Iz dobojske Policije navode da je posljednih dana akcenat na rasvjetljavanju krivičnih djela razbojništava. Na meti razbojnika najčešće su benzinske pumpe i apoteke, a kao potencijalni objekti identifikovane su banke, trgovinski objekti i sprotske kladionice.

U prošlom mjesecu nije bilo većih problema u oblasti javnog reda i mira. Dobojska policija kaže da će od 15. decembra do 20. januara preduzeti niz preventivnih mjera i aktivnosti u cilj sprečavanja neovlaštene prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava i nezakonite upotrebe vatrenog oružja, kako bi građani mirno obilježili i proslavili novogodišnje i božićne praznike.

(BN televizija)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

kodeks

10.12.2018 16:47

Policajci treba da se šišaju pristojno, a ne da briju ćivericu, pa liče na krimose opasne.

ODGOVORITE
Name

Prljavi Hari

10.12.2018 17:23

Šišaju se kao i šef Lukač-Prljavi Hari, jerbo treba facom da uliju strah građanima, a što gluplji.

Name

@kodeks

10.12.2018 18:22

A šta ćemo mi bez kose? Jedino da država odvoji za presađivanje :D

Name

Re

10.12.2018 19:01

Gospodo ovaj mali Vracar je u svakom smislu rijeci dobar rukovodilac u policiji, nije kriminalan, ima korektan stav, skolovan je, iz fine porodice, jednistavno nema zamjerke. Jedino nije nikada radio po kriminalitetu, te ne poznaje specificnosti rada krim.policije, ali to se za nacelnika ne moze smatrati nekim nedostatkom.

Name

Skeptik

10.12.2018 18:50

Opet konferencija za štampu...

ODGOVORITE
Name

Direkt

11.12.2018 13:25

Ne uzdajte se u dobru volju maloljetnih lica koji nisu ni svjesni da su petarde opasne u slucaju neadekantnog rukovanja ili neispravnosti istih. Isto vazi i za starije, ponajvise u kontekstu neispravnosti. Poostrite kazne! U medjuvremenu, u posljednjih nekoliko godina, pored petardi, pojavio se i "topovski udar", a nesto kasnije i privatni vatromet, a zakon koji to regulise je iz doba kada i petarde su bile nesto novo tako da o nekim jakim sankcijama na osnovu postojeceg zakona smjesno je pricati.

ODGOVORITE