ЕП: Грешке коштале Србију, Русија прејака!

Рукометашице Србије поразом су отвориле другу фазу Европског првенства, пошто је Русија била боља резултатом 29:25 (16:13).  Србија без решења за брзу и снажну Русију! Србија поражена од Русије у мечу 3. кола Групе 1 на Европском првенству за рукометашице у Француској.

Остали спортови 09.12.2018 | 19:45
ЕП: Грешке коштале Србију, Русија прејака!
Српкиње нису успеле да понове игру из претходног дела турнира против фаворизованог противника и ни у једном тренутку утакмице нису биле ни близу да тријумфују.

Дуел у Нанту одигран је у недељу због протеста широм Француске, иако је заказан за суботу, па после овог меча наш тим заузима четврту позицију са два бода, док је Русија прва са шест.

Друга је Француска са пет бодова, односно два више од Шведске са којом је нешто раније одиграла нерешено 21:21. 

Србија је одлично отворила утакмицу и енергетски парирала Рускињама које су биле веома оштре. То је резултирало седмерцима за наш тим које је сигурно реализовала Катарина Крпеж Шлезак, а и њене саиграчице су биле одличне пуних 20 минута.

Међутим, тада је кренуо пад у игри Србије – неколико олако изгубљених лопти, па два-три промашена напада, док су казне стизале из акције у акцију на другој страни. Рускиње су контрама разбијале нашу одбрану и резултатски се одлепиле. 

Имале су и пет голова разлике, да би тим Љубомира Одрадовића успео да смањи на -3 пред полувреме. 

Утакмица је преломљена почетком другог полувремена, када је Србија пропустила велику прилику да се врати у егал. На четири разлике за противнички тим, Русија је остала са две играчице мање и чинило се, после поготка Тамаре Радојевић за 16:18, да ћемо гледати узбудљив наставак. 

Десило се потпуно супротно – Српкиње су направиле неколико несхватљивих грешака, казна је стигла веома брзо и Русија је дошла до шест голова предности. То је било довољно да рутински приведу меч крају за нови тријумф и прво место у групи. 

Очекивано, у нашем тиму је најбоља била Крпеж Шлезак са 7 голова из 11 покушаја, док је пет додала Јована Стоиљковић. На другој страни, доминирала је Дарја Димитријева такође са 7 погодака, једним више од Ане Вјахиреве. 

Наша селекција нема времена за одмор, јер већ у понедељак игра нови меч – од 21 сат противник ће бити Црна Гора.

Србија је имала велику прилику да победом против Русије, у првој утакмици друге фазе на Европском првенству за рукометашице, направи огроман корак ка полуфиналу и да практично у наредна два меча против Црне Горе и Француске покуша једним тријумфом и да стигне до четири најбоље на Старом континенту.

Али, Русија је демонстрирала снажан и брз рукомет и заслужено победила 25:29 (16:13).

Одлично су "орлице" почеле, играле храбро, чврсто, разноврсно и борбено. Међутим, грешке које су направиле пропустивши прилику да побегну на плус два почетком 20. минута, као да су их деморалисале. Русија је ушла у серију контри и сваку завршавала голом. И само четири минута после наше шансе – повеле са "плус пет".

Ту разлику нису успеле да надокнаде до краја утакмице. А, било је прилика…

Најбоља је пропуштена на почетку другог полувремена. Истом игром као и на старту утакмице, Обрадовићевим тим успео је да стигне до 15:17 и 16:18. Добила је Србија искључење и пенал, али Јелена Лавко га није искористила.

Након те шансе, кола су опет кренула низбрдо и победник је врло брзо био познат. Додуше, Србија је против себе у овом тренутку вероватно имала и најбољу селекцију на планети, актуелног олимпијског шампиона и првог фаворита за злато, која је у групи са Црном Гором и Француском скупила максималан број бодова.

Оба тима направила су велики број техничких грешака, али су "орлице" имале једну више 19-18. Своје пропусте у нападу, Рускиње су надокнадиле препознатљивом атомском одбраном. Ми таквог адута вечерас нисмо имали.

Најбољи стрелац првенства и Србије, Катарина Крпеж-Шлезак и против Русије је била први голгетер Обрадовићевог тима са седам голова. Јована Стоиљковић је постигла пет, Драгана Цвијић, Дијана Радојевић, Јелена Лавко, Дијана Штевин и Андреа Лекић по два, док су по један постигле Сања Радосављевић, Тамара Радојевић и Слађана Поп-Лазић.

Дарија Дмитријева је са седам голова била први стрелац Русије. Ана Вјакирева је постигла шест, Јулија Манагарова четири…

Руски голмани имали су три одбране више од Катарине Томашевић и Марије Чолић.

Србија у наредна два меча не сме да изгуби ниједан бод. Већ у понедељак од 21 сат састаје се са Црном Гором, а два дана касније и са Француском. 

ШВЕДСКА - ФРАНЦУСКА 

Занимљиво је било у недељу после подне у Нанту на Европском првенству за рукометашице.

И док "орлице" чекају да коначно одиграју прву утакмицу у Групи 1, Шведска и Француска су завршиле други меч и то без победника 21:21 (14:11).

Скандинавке су биле надомак тријумфа, водиле су цео меч, али су у последња два минута испустиле предност, промашиле напад за победу и дозволиле да их у задњој секунди спасава Филипа Иден, фантастичан голман, која је утакмицу завршила са 14 одбрана. Супруга српског фудбалера Игора Павловића, Сираба Дембеле Павловић је напала с левог крила, али је Иден одлично затворила углове и зауставила ударац трофејне и искусне рукометашице.

Изабел Гулден била је најефикаснија у репрезентацију "три круне" са шест голова, док су по три постигле Оливија Мелгард, Џамина Робертс и Хана Бломстрад.

У екипи Француске истакле су се легендарна Александра Лакрабер са пет и Орлан Канор са четири поготка.

Европско првенство у рукомету – друга фаза:

група А:
Данска – Француска 23:29 (11:17)
Шведска – Црна Гора 28:30 (14:18)

Шведска – Француска 21:21 (14:11)
Србија – Русија 26:29 (13:16)

понедељак 18.00 Данска – Русија
понедељак 21.00 Србија – Црна Гора

среда 15.45 Данска – Црна Гора
среда 18.00 Шведска – Русија
среда 21.00 Србија – Француска

ТАБЕЛА:

1. Русија 3 3 2 2 6
2. Француска 4 2 1 1 5
3. Шведска 4 1 1 2 3
4. Србија 3 1 0 2 2
5. Црна Гора 3 1 0 2 2
6. Данска 3 1 0 2 2

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар