Тијана без финала клупског првенства свијета!

Бразилке славиле у пет сетова!

Остали спортови 08.12.2018 | 17:00
Тијана без финала клупског првенства свијета!
Турски Езачибабаши није успео да избори пласман у финале клупског првенства света, иако је српска репрезентативка Тијана Бошковић одиграла готово перфектан меч са 27 освојених поена. У првом турско-бразилском полуфиналу успешнији је био Минас, предвођен главном играчицом меча Наталијом Переиром - 3:2 (22:25, 26:24, 25:13, 25:23, 15:12).

Сјајна Переира је освојила чак 31 поен и била апсолутни херој бразилског тима, а свој допринос победи дале су и Габијела Гимараеш (19 поена), Бруна Маркез (17) и Каролин Катаз.

Туркиње су одлично отвориле меч и освојиле први сет, а много велики утицан на остатак меча имао је други сет, у којем је виђена велика борба, која је исцрпела Езачибаши, како физички, тако и емотивно, па је Минас након изједначења изуетно глатко стигао до вођства од 2:1 у сетовима.

Езачибаши је успео да избори тај-брејк, али су у њему ипак више показале Бразилке, које су се на крају заслужено нашле у финалу.

Минас ће у финалу на победика меча између Вакифбанке и Праје, који је у току. За турски тим игра још једна истакнута српска репрезентативка Милена Рашић.

Утакмица за треће место заказана је за сутра од 10.00 по српском времену, док је велико финале три сата касније. Финални турнир се играо у кинеском Шаосингу.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар