Tijana bez finala klupskog prvenstva svijeta!

Brazilke slavile u pet setova!

Ostali sportovi 08.12.2018 | 17:00
Tijana bez finala klupskog prvenstva svijeta!
Turski Ezačibabaši nije uspeo da izbori plasman u finale klupskog prvenstva sveta, iako je srpska reprezentativka Tijana Bošković odigrala gotovo perfektan meč sa 27 osvojenih poena. U prvom tursko-brazilskom polufinalu uspešniji je bio Minas, predvođen glavnom igračicom meča Natalijom Pereirom - 3:2 (22:25, 26:24, 25:13, 25:23, 15:12).

Sjajna Pereira je osvojila čak 31 poen i bila apsolutni heroj brazilskog tima, a svoj doprinos pobedi dale su i Gabijela Gimaraeš (19 poena), Bruna Markez (17) i Karolin Kataz.

Turkinje su odlično otvorile meč i osvojile prvi set, a mnogo veliki utican na ostatak meča imao je drugi set, u kojem je viđena velika borba, koja je iscrpela Ezačibaši, kako fizički, tako i emotivno, pa je Minas nakon izjednačenja izuetno glatko stigao do vođstva od 2:1 u setovima.

Ezačibaši je uspeo da izbori taj-brejk, ali su u njemu ipak više pokazale Brazilke, koje su se na kraju zasluženo našle u finalu.

Minas će u finalu na pobedika meča između Vakifbanke i Praje, koji je u toku. Za turski tim igra još jedna istaknuta srpska reprezentativka Milena Rašić.

Utakmica za treće mesto zakazana je za sutra od 10.00 po srpskom vremenu, dok je veliko finale tri sata kasnije. Finalni turnir se igrao u kineskom Šaosingu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar