Суперлига: Парови, ТВ преноси...

Пред нама је 20. коло, претпоследње у 2018. години.

Фудбал 07.12.2018 | 18:15
Суперлига: Парови, ТВ преноси...
Претпоследње суперлигашко коло пред одлазак на зимску паузу заказано је за викенд пред нама, а очекује нас неколико занимљивих дуела у борби за врх и дно табеле.

Лидер Црвена звезда дочекује Напредак, тим са којим се прилично мучила претходних сезона, другопласирани Раднички, који нема пораз од јула, дочекаће "пријатељски" Спартак на "Чаиру", док екипу Партизана после "минималца" у среду у ванредном, 19. колу, очекује традиционално неугодно гостовање Раду на Бањици.

Утакмица на Стадиону "Рајко Митић" једина ће бити одиграна у суботу, јер црвено-беле већ у уторак увече на истом месту очекује меч последњег кола групне фазе Лиге шампиона са Пари сен Жерменом.

Остали изабрали да се одморе дан више после бурног кола одиграног у среду, у ком су наше судије наставиле да "набијају" просек пенала и црвених картона.

Утакмице у недељу биће одигране у два термина, од 13 и 17 часова.

Напредак је често знао да заустави Звезду, чак и у Београду, а последњи пораз првака Србије у домаћем шампионату био је управо од Крушевљана у октобру прошле године (1:0).

Тим Владана Милојевића вероватно ће делом мисли бити и у сусрету са Пари Сен Жерменом на опроштају од Лиге шампиона, иако је одбрана трофеја шампиона императив.

Са друге стране, Партизан иде претпоследњем Раду са жељом да победи на последњем гостовању турбулентне сезоне (године) и покуша да се примакне комшијама на табели.

Црно-бели су славили у последњих шест сусрета са "грађевинарима", којима следи грчевита борба за опстанак.

На програмима ТВ Аренаспорт овог викенда, поред директних преноса са "Рајка Митића" и "Краља Петра И", очекују вас и емисије посвећене Суперлиги - најава кола у петак у 18.30 и преглед кола у понедељак у 21.15.

Парови 20. кола:

субота

Црвена звезда - Напредак (19.00, Арена спорт 1)

недеља

Динамо - Вождовац (13.00)
Мачва - Радник
Раднички - Спартак
Земун - Младост
Рад - Партизан (17.00, Арена спорт 1)
Бачка - Војводина 17.00
Пролетер - Чукарички

Табела: Црвена звезда 53, Раднички 44, Партизан 40, Чукарички 38, Напредак 33, Младост 29, Пролетер 26, Војводина 26, Радник 22, Мачва 21, Бачка 17, Спартак 16, Вождовац 16, Земун 15, Рад 15, Динамо 7.

Листа стрелаца:

12 - Алекса Вукановић (Напредак)

11 - Нермин Хаскић (Раднички)

  8 - Ел Фарду Бен (Црвена звезда)

  8 - Рикардо Гомеш (Партизан)

  8 - Огњен Мудрински (Чукарички)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар