Superliga: Parovi, TV prenosi...

Pred nama je 20. kolo, pretposlednje u 2018. godini.

Fudbal 07.12.2018 | 18:15
Superliga: Parovi, TV prenosi...
Pretposlednje superligaško kolo pred odlazak na zimsku pauzu zakazano je za vikend pred nama, a očekuje nas nekoliko zanimljivih duela u borbi za vrh i dno tabele.

Lider Crvena zvezda dočekuje Napredak, tim sa kojim se prilično mučila prethodnih sezona, drugoplasirani Radnički, koji nema poraz od jula, dočekaće "prijateljski" Spartak na "Čairu", dok ekipu Partizana posle "minimalca" u sredu u vanrednom, 19. kolu, očekuje tradicionalno neugodno gostovanje Radu na Banjici.

Utakmica na Stadionu "Rajko Mitić" jedina će biti odigrana u subotu, jer crveno-bele već u utorak uveče na istom mestu očekuje meč poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona sa Pari sen Žermenom.

Ostali izabrali da se odmore dan više posle burnog kola odigranog u sredu, u kom su naše sudije nastavile da "nabijaju" prosek penala i crvenih kartona.

Utakmice u nedelju biće odigrane u dva termina, od 13 i 17 časova.

Napredak je često znao da zaustavi Zvezdu, čak i u Beogradu, a poslednji poraz prvaka Srbije u domaćem šampionatu bio je upravo od Kruševljana u oktobru prošle godine (1:0).

Tim Vladana Milojevića verovatno će delom misli biti i u susretu sa Pari Sen Žermenom na oproštaju od Lige šampiona, iako je odbrana trofeja šampiona imperativ.

Sa druge strane, Partizan ide pretposlednjem Radu sa željom da pobedi na poslednjem gostovanju turbulentne sezone (godine) i pokuša da se primakne komšijama na tabeli.

Crno-beli su slavili u poslednjih šest susreta sa "građevinarima", kojima sledi grčevita borba za opstanak.

Na programima TV Arenasport ovog vikenda, pored direktnih prenosa sa "Rajka Mitića" i "Kralja Petra I", očekuju vas i emisije posvećene Superligi - najava kola u petak u 18.30 i pregled kola u ponedeljak u 21.15.

Parovi 20. kola:

subota

Crvena zvezda - Napredak (19.00, Arena sport 1)

nedelja

Dinamo - Voždovac (13.00)
Mačva - Radnik
Radnički - Spartak
Zemun - Mladost
Rad - Partizan (17.00, Arena sport 1)
Bačka - Vojvodina 17.00
Proleter - Čukarički

Tabela: Crvena zvezda 53, Radnički 44, Partizan 40, Čukarički 38, Napredak 33, Mladost 29, Proleter 26, Vojvodina 26, Radnik 22, Mačva 21, Bačka 17, Spartak 16, Voždovac 16, Zemun 15, Rad 15, Dinamo 7.

Lista strelaca:

12 - Aleksa Vukanović (Napredak)

11 - Nermin Haskić (Radnički)

  8 - El Fardu Ben (Crvena zvezda)

  8 - Rikardo Gomeš (Partizan)

  8 - Ognjen Mudrinski (Čukarički)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar