Лариса Церић спортисткиња године у БиХ!

Лариса Церић изабрана је за спортисткињу 2018. године у Босни и Херцеговини, на осмој манифестацији ''Избор спортисте године'' у организацији Олимпијског комитета Босне и Херцеговине.

Остали спортови 07.12.2018 | 10:45
Лариса Церић спортисткиња године у БиХ!
У свечаном амбијенту Олимпијског музеја БиХ, Лариса Церић је добила највише признање за своју резултатски најуспјешнију годину у којој је освојила неколико врхунских спортских одличја.

Она је у 2018. години освојила бронзану медаљу на Свјетском првенству за сениоре у Бакуу (Азербејџан), сребрену медаљу на Европском првенству за сениоре у Тел Авиву (Израел), златну медаљу на турниру у руском Јекатеринбургу, те сребро на гранд прију у Анталија (Турска).

"Ово је година из мојих снова, освојила сам доста медаља и била сам једно вријеме прва на свјетској ранг листи. Ово је велика част и морам захвалити свима који су ми помогли да остварим ове резултате", казала је Церић путем видео линка, јер због клупских обавеза није била у могућности присуствовати вечерашњој церемонији.

Власница је девет европских и три свјетске медаље, а струка је увјерена да још није достигла свој максимум.

Церић је добила и награду за најбољу спортисткињу у сениорској конкуренцији, док су ту награду у категорији спортиста добили каратиста Иван Клепић и атлетичар Месуд Пезер.

Награде за најбоље младе спортисткиње у категорији јуниорки добиле су Емина Абдулић (карате) у Емина Пашукан (пливање), док је најбоља млада спортисткиња у категорији кадеткиња Џејла Макаш (теквандо).

Најбољи млади спортиста у категорији јуниора је Неџад Хусић (теквандо).

Женски кошаркашки клуб РМУ Бановићи проглашен је најуспјешнијим спортским клубом, док је мушка сениорска карате репрезентација БиХ примила признање за најуспјешнију репрезентацију Босне и Херцеговине.

Најуспјешнији тренер је Бранислав Црногорац (џудо).

Специјалну награду Међународног олимпијског комитета добио је градоначелник Града Сарајева Абдулах Скака за иницијативу и подршку реновирању Олимпијског музеја.

"Обнова Олимпијског музеја је поклон свим грађанима Сарајева и БиХ. Драго ми је што ћемо у фебруару, за зимски олимпијски фестивал младих ЕYОФ, поново запалити олимпијски пламен", казао је Скака.

За дугогодишњи допринос у развоју спорта награду је добио Есад Омерхоџић (одбојка).

Промотери спорта Босне и Херцеговине су бивши кошаркаш и репрезентативац БиХ Мирза Телетовић, те постхумно боксерска легенда Маријан Бенеш.

Боћар Иван Галић добио је признање за најбољег спортисту или екипу из породице неолимпијских спортова.

Посебну награду за истакнути спортски резултат индивидуално су добили освајачи медаља са медитеранских игара у Тарагони 2018. – освајач златне медаље Хамза Алић (атлетика), освајачи сребрених медаља, тенисери Нефиса Берберовић и Деа Херџелаш, те освајачи бронзаних медаља, атлетичари Месуд Пезер, Абедин Мујезиновић и Дејан Милеуснић.

Посебну награду за истакнути спортски резултат екипно је добила сениорска фудбалска репрезентација БиХ.

Награду за медијску промоцију олимпијских вриједности добили су Никола Билић и Сеад Хаџијахић.

За успјешан дугогодишњи тренерски рад признања су примили Ислам Ђугум (атлетика), Жељко Шиљеговић (џудо) и Зоран Драгојевић (џудо).

Амбасадори спорта БиХ ове године су фудбалски тренер Душко Бајевић и кошаркаш Јусуф Нуркић.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар