Larisa Cerić sportistkinja godine u BiH!

Larisa Cerić izabrana je za sportistkinju 2018. godine u Bosni i Hercegovini, na osmoj manifestaciji ''Izbor sportiste godine'' u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Ostali sportovi 07.12.2018 | 10:45
Larisa Cerić sportistkinja godine u BiH!
U svečanom ambijentu Olimpijskog muzeja BiH, Larisa Cerić je dobila najviše priznanje za svoju rezultatski najuspješniju godinu u kojoj je osvojila nekoliko vrhunskih sportskih odličja.

Ona je u 2018. godini osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu za seniore u Bakuu (Azerbejdžan), srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore u Tel Avivu (Izrael), zlatnu medalju na turniru u ruskom Jekaterinburgu, te srebro na grand priju u Antalija (Turska).

"Ovo je godina iz mojih snova, osvojila sam dosta medalja i bila sam jedno vrijeme prva na svjetskoj rang listi. Ovo je velika čast i moram zahvaliti svima koji su mi pomogli da ostvarim ove rezultate", kazala je Cerić putem video linka, jer zbog klupskih obaveza nije bila u mogućnosti prisustvovati večerašnjoj ceremoniji.

Vlasnica je devet evropskih i tri svjetske medalje, a struka je uvjerena da još nije dostigla svoj maksimum.

Cerić je dobila i nagradu za najbolju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji, dok su tu nagradu u kategoriji sportista dobili karatista Ivan Klepić i atletičar Mesud Pezer.

Nagrade za najbolje mlade sportistkinje u kategoriji juniorki dobile su Emina Abdulić (karate) u Emina Pašukan (plivanje), dok je najbolja mlada sportistkinja u kategoriji kadetkinja Džejla Makaš (tekvando).

Najbolji mladi sportista u kategoriji juniora je Nedžad Husić (tekvando).

Ženski košarkaški klub RMU Banovići proglašen je najuspješnijim sportskim klubom, dok je muška seniorska karate reprezentacija BiH primila priznanje za najuspješniju reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Najuspješniji trener je Branislav Crnogorac (džudo).

Specijalnu nagradu Međunarodnog olimpijskog komiteta dobio je gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka za inicijativu i podršku renoviranju Olimpijskog muzeja.

"Obnova Olimpijskog muzeja je poklon svim građanima Sarajeva i BiH. Drago mi je što ćemo u februaru, za zimski olimpijski festival mladih EYOF, ponovo zapaliti olimpijski plamen", kazao je Skaka.

Za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta nagradu je dobio Esad Omerhodžić (odbojka).

Promoteri sporta Bosne i Hercegovine su bivši košarkaš i reprezentativac BiH Mirza Teletović, te posthumno bokserska legenda Marijan Beneš.

Boćar Ivan Galić dobio je priznanje za najboljeg sportistu ili ekipu iz porodice neolimpijskih sportova.

Posebnu nagradu za istaknuti sportski rezultat individualno su dobili osvajači medalja sa mediteranskih igara u Taragoni 2018. – osvajač zlatne medalje Hamza Alić (atletika), osvajači srebrenih medalja, teniseri Nefisa Berberović i Dea Herdželaš, te osvajači bronzanih medalja, atletičari Mesud Pezer, Abedin Mujezinović i Dejan Mileusnić.

Posebnu nagradu za istaknuti sportski rezultat ekipno je dobila seniorska fudbalska reprezentacija BiH.

Nagradu za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti dobili su Nikola Bilić i Sead Hadžijahić.

Za uspješan dugogodišnji trenerski rad priznanja su primili Islam Đugum (atletika), Željko Šiljegović (džudo) i Zoran Dragojević (džudo).

Ambasadori sporta BiH ove godine su fudbalski trener Duško Bajević i košarkaš Jusuf Nurkić.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar