Јокић срушио најбољу екипу НБА!

Трипл-дабл и поени за победу! Кошаркаши Денвер Нагетса остварили су велику победу, пошто су на гостовању савладали Торонто Репторсе 106:103.  Јокићев шоутајм у Торонту - најлуђа тројка која се није догодила, асистенција за шпице, пенали за победу и трипл-дабл за врх Запада! Србин доминирао у важној победи Нагетса.  Јокић и Нагетси чувају врх Запада! Денвер славио у Торонту слободним бацањима српског аса, који је забележио други "трипл-дабл" ове сезоне.

Кошарка 04.12.2018 | 11:30
Јокић срушио најбољу екипу НБА!
Апсолутни јунак победе био је српски кошаркаш Никола Јокић који је меч завршио са 23 поена, 11 скокова, 15 асистенција, две украдене лопте и шутом из игре 8/13.

Поред тога учинка, Јокић је у завршници меча постигао најважније поене којима су Нагетси дошли до велике победе над вероватно најбољом екипом текуће сезоне у НБА.

Јокић је прво поентирао на 40 секунди до краја за вођство 102:101, а потом је Торонто из два наврата промашио за предност – Грин је промашио оба шута. 

Репторси су фаулирали Ернангомеса, који је погодио само једно бацање и на 12 секунди до краја франшиза из Колорада водила је са 103:101. Ту је на сцену ступио Ленард, који је поентирао за изједначење 103:103.

До краја је остало било седам секунди, а Ибака је приликом извођења аута направио глуп фаул над Јокићем, а да лопта није била убачена. То је значило да ће српски играч шутнути једно бацање и да ће Денвер имати лопту са стране.

Никола је погодио бацање и Нагетси су повели са 104:103. Потом је Јокић примио лопту из аута, а играчи Торонта су га поново послали на линију за бацања. Српски играч био је прецизан оба пута за великих 106:103. Уследио је напад Репторса и Лаури је промашио тројку за продужетак.

Јокић је одиграо перфектан меч, имао је чак 15 асистенција, неке су биле и спектакуларне, а на крају је са пет поена пресудио првопласираној екипи Истока и нанео јој тек пети пораз у 25 мечева.

Денвер је први на Западу са скором 16-7.



Гостујући тимови однели су шест победа у седам утакмица које су одигране у ноћи између понедељка и уторка.

Осим убедљивог тријумфа Оклахоме у Детроиту, све су остварене у неизвесним завршницама, а у Торонту је играч одлуке и најбољи појединац у оба тима био крилни центар Денвера, Никола Јокић.

Он је од првог минута био расположен за игру и већ на полувремену је било јасно да ће уследити "Џокеров" други "трипл-дабл" сезоне.

Са три слободна бацања у последњих седам секунди, којима је и одлучио меч, забележио је укупно 23 поена, 11 скокова, 15 асистенција и две украдене лопте.

Победа Нагетса - шеста заредом - вреднија је утолико што је остварена после повреде стартног бека шутера Герија Хериса у првој четвртини.

Џамал Мареј пратио је Јокића са 21 поеном, седам скокова и осам асистенција, а код Репторса је најефикаснији био Каваи Ленард (27п, 8ск).

Денвер води на табели Запада са скором 16-7, заједно са Лос Анђелес Клиперсима, који су у Њу Орлеансу савладали домаће Пеликансе.



Денвер слави - вратио се прави Никола Јокић!

Онај луцидни, разиграни момак са неискоришћеним џокерима у рукаву, спреман да разигра тим и размрда публику широким спектром квалитетних потеза. Српски центар био је доминантна фигура Денверове тесне победе над Торонтом резултатом 106:103, после завршнице, али и утакмице која је припала само њему. 

Јокић је изгледао готово беспрекорно на паркету. Стигао је до свог осамнаестог (!) трипл-дабла за само четири године НБА каријере. За тридесет пет и по минута на паркету Јокић је скупио 23 поена, без погођеног шута за три поена (8/13 из игре, 0/1 за три), а уз то дописао 15 асистенција, 11 скокова и само две изгубљене лопте! То је партија коју су сви жељно чекали! Ово вече је морало да буде његово.

Све што је радио Никола Јокић на паркету некадашњег Ер Канада Центра било је чисто злато. Најважније поене на утакмици постигао је управо он после снажног фаула Каваја Ленарда. Тачније, прво је погодио најлуђу тројку која се, нажалост, није важила. 



Када су арбитри ипак показали да Јокићево мајсторство не може да се рачуна као валидан потез, отишао је на линију слободних бацања и погодио два шута којима је запечатио тријумф Нагетса. Истина, Кајл Лаури је завршних пет и по секунди искористио како би пробао утакмицу да одведе у продужетак, али његов хитац није био прецизан. 

Јокић је свакако завршио на листи најбољих потеза вечери у НБА лиги. Средином друге четвртине фантастичним додавањем без гледања проиграо је Џамала Марија на потпуно другој страни одбрамбене половине Торонта и оставио му широко поље да се издигне на шут и погоди тројку. Ново Јокићево ремек дело остало је на трећем месту листе најбољих потеза вечери, иако за нас нема алтернативу!



Јокић се сада учврстио на трећој позицији вечне листе центара с највише трипл-даблова у каријери. Карим Абдул Џабар их има 21, док је Вилт Чембрлен далеко испред са чак 78! Примера ради, највише трипл-даблова у каријери направио је легендарни Оскар Робертсон - 181!

Осим Јокића добар утисак оставили су још и Џамал Мари с 21 поеном, осам асистенција и седам ухваћених лопти, те Хуанчо Ернангомез и Малик Бизли са по 15 поена. Кавај Ленард предводио је листу стрелаца код Торонта са 27 поена. Серж Ибака је убацио 15, а Паскал Сијакам 14 поена, уз седам асистенција и шест скокова.



НБА – РЕЗУЛТАТИ

Детроит – Оклахома 83:110
/Грифин 20 – Адамс 21/

Атланта – Голден Стејт 111:128
/Колинс 24 – Кари 30/

Бруклин – Кливленд 97:99
/Расел 30 – Кларксон 20/

Њујорк – Вашингтон 107:110
/Хардавеј 20 – Бил 27/

Торонто – Денвер 103:106
/Ленард 27 – Јокић 23/

Минесота – Хјустон 103:91
/Таунс 24 – Харден 29/

Њу Орлеанс – ЛА Клиперс 126:129
/Рендл 37 – Харис 27/

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар