Jokić srušio najbolju ekipu NBA!

Tripl-dabl i poeni za pobedu! Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su veliku pobedu, pošto su na gostovanju savladali Toronto Reptorse 106:103.  Jokićev šoutajm u Torontu - najluđa trojka koja se nije dogodila, asistencija za špice, penali za pobedu i tripl-dabl za vrh Zapada! Srbin dominirao u važnoj pobedi Nagetsa.  Jokić i Nagetsi čuvaju vrh Zapada! Denver slavio u Torontu slobodnim bacanjima srpskog asa, koji je zabeležio drugi "tripl-dabl" ove sezone.

Košarka 04.12.2018 | 11:30
Jokić srušio najbolju ekipu NBA!
Apsolutni junak pobede bio je srpski košarkaš Nikola Jokić koji je meč završio sa 23 poena, 11 skokova, 15 asistencija, dve ukradene lopte i šutom iz igre 8/13.

Pored toga učinka, Jokić je u završnici meča postigao najvažnije poene kojima su Nagetsi došli do velike pobede nad verovatno najboljom ekipom tekuće sezone u NBA.

Jokić je prvo poentirao na 40 sekundi do kraja za vođstvo 102:101, a potom je Toronto iz dva navrata promašio za prednost – Grin je promašio oba šuta. 

Reptorsi su faulirali Ernangomesa, koji je pogodio samo jedno bacanje i na 12 sekundi do kraja franšiza iz Kolorada vodila je sa 103:101. Tu je na scenu stupio Lenard, koji je poentirao za izjednačenje 103:103.

Do kraja je ostalo bilo sedam sekundi, a Ibaka je prilikom izvođenja auta napravio glup faul nad Jokićem, a da lopta nije bila ubačena. To je značilo da će srpski igrač šutnuti jedno bacanje i da će Denver imati loptu sa strane.

Nikola je pogodio bacanje i Nagetsi su poveli sa 104:103. Potom je Jokić primio loptu iz auta, a igrači Toronta su ga ponovo poslali na liniju za bacanja. Srpski igrač bio je precizan oba puta za velikih 106:103. Usledio je napad Reptorsa i Lauri je promašio trojku za produžetak.

Jokić je odigrao perfektan meč, imao je čak 15 asistencija, neke su bile i spektakularne, a na kraju je sa pet poena presudio prvoplasiranoj ekipi Istoka i naneo joj tek peti poraz u 25 mečeva.

Denver je prvi na Zapadu sa skorom 16-7.



Gostujući timovi odneli su šest pobeda u sedam utakmica koje su odigrane u noći između ponedeljka i utorka.

Osim ubedljivog trijumfa Oklahome u Detroitu, sve su ostvarene u neizvesnim završnicama, a u Torontu je igrač odluke i najbolji pojedinac u oba tima bio krilni centar Denvera, Nikola Jokić.

On je od prvog minuta bio raspoložen za igru i već na poluvremenu je bilo jasno da će uslediti "Džokerov" drugi "tripl-dabl" sezone.

Sa tri slobodna bacanja u poslednjih sedam sekundi, kojima je i odlučio meč, zabeležio je ukupno 23 poena, 11 skokova, 15 asistencija i dve ukradene lopte.

Pobeda Nagetsa - šesta zaredom - vrednija je utoliko što je ostvarena posle povrede startnog beka šutera Gerija Herisa u prvoj četvrtini.

Džamal Marej pratio je Jokića sa 21 poenom, sedam skokova i osam asistencija, a kod Reptorsa je najefikasniji bio Kavai Lenard (27p, 8sk).

Denver vodi na tabeli Zapada sa skorom 16-7, zajedno sa Los Anđeles Klipersima, koji su u Nju Orleansu savladali domaće Pelikanse.



Denver slavi - vratio se pravi Nikola Jokić!

Onaj lucidni, razigrani momak sa neiskorišćenim džokerima u rukavu, spreman da razigra tim i razmrda publiku širokim spektrom kvalitetnih poteza. Srpski centar bio je dominantna figura Denverove tesne pobede nad Torontom rezultatom 106:103, posle završnice, ali i utakmice koja je pripala samo njemu. 

Jokić je izgledao gotovo besprekorno na parketu. Stigao je do svog osamnaestog (!) tripl-dabla za samo četiri godine NBA karijere. Za trideset pet i po minuta na parketu Jokić je skupio 23 poena, bez pogođenog šuta za tri poena (8/13 iz igre, 0/1 za tri), a uz to dopisao 15 asistencija, 11 skokova i samo dve izgubljene lopte! To je partija koju su svi željno čekali! Ovo veče je moralo da bude njegovo.

Sve što je radio Nikola Jokić na parketu nekadašnjeg Er Kanada Centra bilo je čisto zlato. Najvažnije poene na utakmici postigao je upravo on posle snažnog faula Kavaja Lenarda. Tačnije, prvo je pogodio najluđu trojku koja se, nažalost, nije važila. 



Kada su arbitri ipak pokazali da Jokićevo majstorstvo ne može da se računa kao validan potez, otišao je na liniju slobodnih bacanja i pogodio dva šuta kojima je zapečatio trijumf Nagetsa. Istina, Kajl Lauri je završnih pet i po sekundi iskoristio kako bi probao utakmicu da odvede u produžetak, ali njegov hitac nije bio precizan. 

Jokić je svakako završio na listi najboljih poteza večeri u NBA ligi. Sredinom druge četvrtine fantastičnim dodavanjem bez gledanja proigrao je Džamala Marija na potpuno drugoj strani odbrambene polovine Toronta i ostavio mu široko polje da se izdigne na šut i pogodi trojku. Novo Jokićevo remek delo ostalo je na trećem mestu liste najboljih poteza večeri, iako za nas nema alternativu!



Jokić se sada učvrstio na trećoj poziciji večne liste centara s najviše tripl-dablova u karijeri. Karim Abdul Džabar ih ima 21, dok je Vilt Čembrlen daleko ispred sa čak 78! Primera radi, najviše tripl-dablova u karijeri napravio je legendarni Oskar Robertson - 181!

Osim Jokića dobar utisak ostavili su još i Džamal Mari s 21 poenom, osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti, te Huančo Ernangomez i Malik Bizli sa po 15 poena. Kavaj Lenard predvodio je listu strelaca kod Toronta sa 27 poena. Serž Ibaka je ubacio 15, a Paskal Sijakam 14 poena, uz sedam asistencija i šest skokova.



NBA – REZULTATI

Detroit – Oklahoma 83:110
/Grifin 20 – Adams 21/

Atlanta – Golden Stejt 111:128
/Kolins 24 – Kari 30/

Bruklin – Klivlend 97:99
/Rasel 30 – Klarkson 20/

Njujork – Vašington 107:110
/Hardavej 20 – Bil 27/

Toronto – Denver 103:106
/Lenard 27 – Jokić 23/

Minesota – Hjuston 103:91
/Tauns 24 – Harden 29/

Nju Orleans – LA Klipers 126:129
/Rendl 37 – Haris 27/

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar