Фјури: Вајлдер ће обути патике и бјежати од мене!

Британски боксер, Тајсон Фјури, уверен је да ће Американац, Дионтеј Вајлдер, на све начине покушати да избегне реванш.

Остали спортови 05.12.2018 | 20:30
Фјури: Вајлдер ће обути патике и бјежати од мене!
Вајлдер је у недељу одбранио титулу првака света у тешкој конкуренцији у WБЦ верзији захваљујући ремију са Фјуријем у Лос Анђелесу.

Био је то први меч у каријери обојице боксера у којем нису победили, па Вајлдер сада има учинак 40-0-1 (39 нокаута), а Фјури 27-0-1 (19 КО).

Тридесетогодишњи Британац је у недељу био незадовољан оценама судија (115:111 Вајлдер, 114:112 Фјури, 113:113), па је одмах истакао да жели реванш са "Бронзаним бомбердером".

"Имам чудан осећај да ће обути своје патике за трчање и бежати од мене", рекао је "Краљ цигана", "Требало је да будем награђен и вратим WБЦ појас у Велику Британију, нажалост, он је остао у Америци. Обојица смо остали непоражени, па морамо опет да бацамо коцкице".

Вајлдер се није огласио поводом овога, али је његов тренер Џеј Даес истакао да и он жели реванш пре потенцијалне борбе са власником ИБФ, WБО и WБА појасева шампиона света Ентонијем Џошуом.

"Ако је то нешто што би људи желели опет да виде, ми бисмо волели да то урадимо. Обојица момака су приредила изузетну борбу. Да је до мене, и само до мене, ја бих волео да се прво бори са Фјуријем јер мислим да је остао недовршен посао. Ако има смисла и у Великој Британији. Дионтеј никад није имао проблема да путује, то уопште није проблем", рекао јеДеас.

Неколико бивших шампиона, укључујући Американца Флојда Мејведера и Британца Ленокса Луиса сматра да је Фјури требало да победи у Л.А, иако га је Вајдер обарао у деветој и последњој рунди.

"Мислио сам да је крај (када је Фјури пао у 12. рунди), мислим да је већина мислила да је готово. Невероватно да је успео да се врати, немам појма како је то урадио. Била је сјајна борба двојице великих бораца. Било је то сјајно боксерско вече", рекао је Вајлдеров тренер.

Фјуријев промотер Френк Ворен је потврдио да ће се обратити Боксерском савезу Велике Британије да затражи од WБЦ нову борбу, а волео би да то буде у марту или априлу 2019.

"Постоји добра шанса да то буде у Лондону. Имали бисмо 90.000 гледалаца на Вемблију, па би узели озбиљан новац. Што се тиче Тајсона, он ће путовати где год треба, ићи ће где год је новац", рекао је Ворен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар