Fjuri: Vajlder će obuti patike i bježati od mene!

Britanski bokser, Tajson Fjuri, uveren je da će Amerikanac, Diontej Vajlder, na sve načine pokušati da izbegne revanš.

Ostali sportovi 05.12.2018 | 20:30
Fjuri: Vajlder će obuti patike i bježati od mene!
Vajlder je u nedelju odbranio titulu prvaka sveta u teškoj konkurenciji u WBC verziji zahvaljujući remiju sa Fjurijem u Los Anđelesu.

Bio je to prvi meč u karijeri obojice boksera u kojem nisu pobedili, pa Vajlder sada ima učinak 40-0-1 (39 nokauta), a Fjuri 27-0-1 (19 KO).

Tridesetogodišnji Britanac je u nedelju bio nezadovoljan ocenama sudija (115:111 Vajlder, 114:112 Fjuri, 113:113), pa je odmah istakao da želi revanš sa "Bronzanim bomberderom".

"Imam čudan osećaj da će obuti svoje patike za trčanje i bežati od mene", rekao je "Kralj cigana", "Trebalo je da budem nagrađen i vratim WBC pojas u Veliku Britaniju, nažalost, on je ostao u Americi. Obojica smo ostali neporaženi, pa moramo opet da bacamo kockice".

Vajlder se nije oglasio povodom ovoga, ali je njegov trener Džej Daes istakao da i on želi revanš pre potencijalne borbe sa vlasnikom IBF, WBO i WBA pojaseva šampiona sveta Entonijem Džošuom.

"Ako je to nešto što bi ljudi želeli opet da vide, mi bismo voleli da to uradimo. Obojica momaka su priredila izuzetnu borbu. Da je do mene, i samo do mene, ja bih voleo da se prvo bori sa Fjurijem jer mislim da je ostao nedovršen posao. Ako ima smisla i u Velikoj Britaniji. Diontej nikad nije imao problema da putuje, to uopšte nije problem", rekao jeDeas.

Nekoliko bivših šampiona, uključujući Amerikanca Flojda Mejvedera i Britanca Lenoksa Luisa smatra da je Fjuri trebalo da pobedi u L.A, iako ga je Vajder obarao u devetoj i poslednjoj rundi.

"Mislio sam da je kraj (kada je Fjuri pao u 12. rundi), mislim da je većina mislila da je gotovo. Neverovatno da je uspeo da se vrati, nemam pojma kako je to uradio. Bila je sjajna borba dvojice velikih boraca. Bilo je to sjajno boksersko veče", rekao je Vajlderov trener.

Fjurijev promoter Frenk Voren je potvrdio da će se obratiti Bokserskom savezu Velike Britanije da zatraži od WBC novu borbu, a voleo bi da to bude u martu ili aprilu 2019.

"Postoji dobra šansa da to bude u Londonu. Imali bismo 90.000 gledalaca na Vembliju, pa bi uzeli ozbiljan novac. Što se tiče Tajsona, on će putovati gde god treba, ići će gde god je novac", rekao je Voren.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar