Мики Сулејмани игра фудбал живота!

Кифлама срушио Базел у дербију, бројке само расту! Српски офанзивац блиста у Јанг Бојсима!

Фудбал 02.12.2018 | 21:30
Мики Сулејмани игра фудбал живота!
Јанг Бојси су прошле сезоне прекинули хегемонију Базела швајцарским фудбалом, а како играју ове сезоне, чини се да је на помолу њихова дугогодишња доминација. Уз много битну улогу Миралема Сулејманија (29)!

Српски офанзивац игра можда и најбољи фудбал у каријери!

Прошле сезоне је био један од кључних играча у освајању титуле, а ове сезоне игра још боље. Данас је кифлом из слободњака у 79. минуту донео победу Јанг Бојсима у дербију против Базела – 3:1. Пету узастопну у првенству! Јанг Бојси су убедљиво прво на табели са 18 бодова више од Туна, а чак 19 од Базела.

Пред 30.000 навијача, Базел је повео голом Ајетија у 16. минуту, али је потом изједначио АлиКамара у 79. минут после феноменалног центрашута Сулејманија. Није прошло ни 10 минута, а Сулејмани је на сличлан начин из слободњака савио кифлу у гол Базела. На крају је Фаснахт у 90. минуту поставио коначних 1:3.  

Сулејмани је ове сезоне постигао шест голова у првенству и чак 11 асистенција по чему је убедљиво најбољи у првенству. Тако је срушио рекорд каријере када је као тинејџер у Херенвену залудео Холандију, имао 10 асистенција у сезони (уз 14 голова) и натерао Ајакс да га учини најскупљим играчем у клупској историји. Прошле сезоне је у Јанг Бојсима имао 11 голова и девет асистенција, а ове сезоне ће бројке сасвим сигурно бити још убедљивије.

Сулејмани је већ четврту сезону члан Јанг Бојса где је потпуно оживео каријеру после две не баш успешне сезоне у Бенфики.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар