Miki Sulejmani igra fudbal života!

Kiflama srušio Bazel u derbiju, brojke samo rastu! Srpski ofanzivac blista u Jang Bojsima!

Fudbal 02.12.2018 | 21:30
Miki Sulejmani igra fudbal života!
Jang Bojsi su prošle sezone prekinuli hegemoniju Bazela švajcarskim fudbalom, a kako igraju ove sezone, čini se da je na pomolu njihova dugogodišnja dominacija. Uz mnogo bitnu ulogu Miralema Sulejmanija (29)!

Srpski ofanzivac igra možda i najbolji fudbal u karijeri!

Prošle sezone je bio jedan od ključnih igrača u osvajanju titule, a ove sezone igra još bolje. Danas je kiflom iz slobodnjaka u 79. minutu doneo pobedu Jang Bojsima u derbiju protiv Bazela – 3:1. Petu uzastopnu u prvenstvu! Jang Bojsi su ubedljivo prvo na tabeli sa 18 bodova više od Tuna, a čak 19 od Bazela.

Pred 30.000 navijača, Bazel je poveo golom Ajetija u 16. minutu, ali je potom izjednačio AliKamara u 79. minut posle fenomenalnog centrašuta Sulejmanija. Nije prošlo ni 10 minuta, a Sulejmani je na sličlan način iz slobodnjaka savio kiflu u gol Bazela. Na kraju je Fasnaht u 90. minutu postavio konačnih 1:3.  

Sulejmani je ove sezone postigao šest golova u prvenstvu i čak 11 asistencija po čemu je ubedljivo najbolji u prvenstvu. Tako je srušio rekord karijere kada je kao tinejdžer u Herenvenu zaludeo Holandiju, imao 10 asistencija u sezoni (uz 14 golova) i naterao Ajaks da ga učini najskupljim igračem u klupskoj istoriji. Prošle sezone je u Jang Bojsima imao 11 golova i devet asistencija, a ove sezone će brojke sasvim sigurno biti još ubedljivije.

Sulejmani je već četvrtu sezonu član Jang Bojsa gde je potpuno oživeo karijeru posle dve ne baš uspešne sezone u Benfiki.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar