Ово "Поп" још није доживио!

Први пут за 22 године у улози првог тренера Спурса, Грег Поповић суочен је са узастопним поразима од преко 30 поена разлике.

Кошарка 02.12.2018 | 23:45
Ово "Поп" још није доживио!
Није тако лоше као што звучи, јер за осмопласираном Минесотом (скор 11-11) заостају само једну победу, али Сан Антонио Спурси (10-12) после два узастопна пораза заузимају претпоследње место на табели Западне конференције.

Последњи пут им се то у овој фази сезоне десило 1996/97.

Ту сезону завршили су са трећим најлошијим скором у лиги, што им је омогућило да на драфту "покупе" Тима Данкана. Сви знамо шта се дешавало у годинама након тога...

Оно што много више брине Грега Поповића, навијаче Спурса, па и саме играче, јесте тежина последњих пораза. У петак су на свом паркету изгубили од Хјустона 105:136, а два дана раније као гости од Минесоте 128:89.

Први пут откако је "Поп" шеф стручног штаба, а именован је крајем 1996, Сан Антонио је два меча заредом изгубио разликом већом од 30 поена!

"Момци се осећају осрамоћено и потиштено, а тако и треба да буде", рекао је искусни бек Пати Милс.

"Морамо да водимо рачуна о широј слици, да знамо кога представљамо када обучемо овај дрес. Ми смо овде на кратко, а ова организација ће трајати много дуже. Зато морамо да покажемо много више поноса", додао је Аустралијанац.

Пре него што су заиграли допадљиву кошарку, са много продора, екстра пасова и тројки, Спурси су били препознатљиви по гранитној одбрани. Превасходно захваљујући њој, узели су четири од пет титула под вођством Поповића.

Међутим, ове сезоне су већ четири пута примили 135 или више поена на једној утакмици, а до ове сезоне се то десило само два пута у периоду од 22 године, откако је Поповић наследио Боба Хила.

"Очигледно је да смо погубљени у нападу, што је великим делом моја одговорност и морам да урадим бољи посао на том пољу. Што се тиче одбране, морамо да подигнемо енергију са којом играмо и да будемо паметнији. Свакако је пред нама много рада", оценио је Поповић, коме је ово последња сезона петогодишњег уговора вредног 55 милиона долара.

Он ће крајем јануара прославити 70. рођендан, али за сада није наговестио повлачење.

Сан Антонио је летос остао без двојице чланова "Велике тројке", пошто се Ману Ђинобили придружио Тиму Данкану у "пензији", а Тони Паркер као слободан агент прешао у Шарлот.

Уз то је "трејдован" најбољи играч, незадовољни Каваи Ленард, у замену за Демара Дерозана, који је дефанзивно далеко слабији од Ленарда, а укупно се у екипи налазе седморица нових играча.

Да ситуација буде још гора, Деџонте Мареј, пројектован као први плејмејкер, покидао је предњи укрштени лигамент колена још током тренинг кампа, а Пау Гасол је последњих неколико недеља ван строја због фрактуре стопала.

Ово би очигледно могла да буде сезона када ће се прекинути њихова серија пласмана у плеј-оф, започета још 1998. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар